Uygur Türkleri, ABD'yi ayağa kaldırdı

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Uygur Türkleri, ABD'yi ayağa kaldırdı ABD'nin başkenti Washington, Tibetlilerden Tayvanlılara, Uygur Türklerinden Amerikan insan hakları kuruluşlarına, Çin'e yönelik geniş protesto gösterilerine sahne oldu.



Sabahın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Çin Devlet Başkanı Hu Jin Tau'yu Beyaz Saray'a kabul ettiği saatlerde sayıları hayli artan protestocular, Beyaz Saray'ın önündeki kaldırım ile çevresindeki caddeleri doldurdu.
Uygur Türklerinden Tibetlilere, Tayvanlılardan Vietnamlılara, Amerikan insan hakları kuruluşlarından çevrecilere, farklı protestocuların sloganlarının aynı anda Beyaz Saray'ın etrafında yankılandığı gösteride, tüm katılımcıların Çin'e yönelik ortak eleştirisi insan hakları, demokrasi ve özgürlük alanında oldu.
Protestocular, Hu'nun üzeri çarpı işaretli portresini taşıdı, protestolarını Uzakdoğu danslarıyla da süsledi.
Buna karşın, ABD'de okuyan bazı Çinli öğrenciler de Hu'ya destek vermek için Beyaz Saray'ın etrafına toplandı. Çin'i destekleyenler ile eleştirenlerin karşılıklı kaldırımlara yerleştiği ortamda, tarafların birbirlerine karşılıklı sloganlarla yanıt verdikleri görüldü.
Beyaz Saray'ın daimi protestocuları da bir yandan sağlık sigortası, nükleer silahlar gibi alanlardaki kendi protestolarını dile getirirken, bir yandan da Çin'i protesto edenlere destek verdi.
"OBAMA KENDİ DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMALI"
Protestolara katılan Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı Ömer Kanat, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, ABD Başkanı Barack Obama'nın Çin'e taviz verdiğini savundu.
Obama'nın kendi değerleri ve Amerikan değerlerine sahip çıkması gerektiğini belirten Kanat, "Obama, Çin'e taviz vermekle hiçbir yere varamaz. Hu'nun burada olması aslında bir fırsat. Obama'nın bu fırsatı değerlendirerek, Amerikanın sahip çıkacağı değerleri açık şekilde ortaya koyması lazım. Ancak ondan sonra ticareti konuşması lazım" dedi.
Kanat, sabah saatlerinden itibaren Beyaz Saray'ın önünde toplandıklarını, akşama kadar da burada kalacaklarını kaydetti.
Amerika'daki "Bütün Kızlara İzin" derneğinin yöneticilerinden Tessa Dale de Çin'in tek çocuk kuralını protesto ettiklerini söyledi. Tek çocuk sınırlaması nedeniyle Çin ailelerin erkek çocuk tercih ettiğini belirten Dale, bu nedenle yeni doğan kız çocuklarının öldürüldüğünü, Çin'in bu uygulamasına son vermesi, tüm kız çocuklarının yaşama hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.
BEYAZ SARAY'IN GİRİŞİNE BARİYER
Dışarıda protestolar sürerken Beyaz mSaray'ın önü ve çevresinde de ciddi güvenlik önlemleri alındığı dikkati çekti.
Normal günlerde Beyaz Saray'ın demir parmaklılarına kadar gelebilen protestocular bu kez karşı kaldırımdan öteye geçemedi. Hatta, sadece kaldırımdan aşağı tek adım atanlar bile polis tarafından sert şekilde uyarıldı.
Bunun yanında, Beyaz Saray'ın giriş kapısının da bariyerlerle kapatıldığı görüldü.
AA
http://www.haber7.com/haber/20110120/Uygur-Turkleri-ABDyi-ayaga-kaldirdi.php

Çin zulmü bin yıllardır devam ediyor
Doğu türkistanda katletme tecavüz kısırlaştırma vahşeti
hızla devam ediyor.Hatırımızdadırki zalim çine tek destek
eski bir iktidar tarafımdan ülkemizden gelmişti bu utancımızdı.
Şimdi uygur abd de hakkını arıyor
yaşasın özgür doğu türkistan
yaşasın doğu türkistan mücadelemiz
gönüldaş b/d
 

WolfeXtreme

Asistan
Katılım
30 Nisan 2009
Mesajlar
254
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
çinin Doğu Türkistanlı müslüman kardeşlerimize yaptığı zulmün haddi hesabı yok
 

HapS

Müdavim
Müdavim
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
3,346
Reaksiyon puanı
63
Puanları
228
bizim yumurtalı terör örgütü mensuplarından birkaç kişi orda olacaktı ki protestoyu o zaman görsün abd polisi
 

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0

redyellow

Doçent
Katılım
3 Kasım 2008
Mesajlar
709
Reaksiyon puanı
17
Puanları
18
Uygur türklerine yıllardır çinin baskısı devam ediyor. Uygurları tüm dünya görmeli ve sahip çıkmalıdır. Tabi ilk önce de türkiyenin bunu yapması lazım ama nedense bu konuda türkiye çok duyarsız.
 

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Uygur türklerine yıllardır çinin baskısı devam ediyor. Uygurları tüm dünya görmeli ve sahip çıkmalıdır. Tabi ilk önce de türkiyenin bunu yapması lazım ama nedense bu konuda türkiye çok duyarsız.
olurmu geçmiş bir iktidarda hemde konuyla ilgili bir mirası almış birisi Devlet olmuşta o katliamlara emir verene madalya takmıştı dünyada stad katliamlarını sadece ülkemiz desteklemişti.
Doğu türkistanı unutmadık unutturmayacağızgönüldaş b/d

[video]http://www.izlesene.com/video/dogu-turkistanna-yapilan-cin-vahseti/1028223[/video]

[video=youtube;N-fYhi7FROg]http://www.youtube.com/watch?v=N-fYhi7FROg&has_verified=1[/video]

[video=youtube;G918le47BNE]http://www.youtube.com/watch?v=G918le47BNE&feature=related[/video]
 
Üst