Uygun Fiyatlı İkinci Full Frame: Canon 6D

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
2100$ çok para çok... Türkiye de garantili almak istesen;
2100x1,82=3822 x 4509TL + %10 karla kimse satmazda satıyorlar diyelim 4960TL
5000TL diyelim.

Benim gibi amatör bir fotoğrafçı için bu makinenin neresi uygun fiyatlı oldu?

WiFi koyuyorlar amaç ne çektiğim fotoğrafı facebuk da paylaşmak mı?
GPS güzel özellikde ne gerek var arkadaş.
20MP fotoğraf tamam çok güzelde işlemek büyük sıkıntı??? Yap şunu 10MP adam akıllı imaj kalitesiyle ne olacak ki!

Sırf şunları çıkartsalar az daha rakabetçi olsalar 1500$satarlar şunu.
Bizde garantili olmsada 3000TL civarına hatta 2000-2500TL 2.el bile alabilirdik.

Özgür Çetin

Profesör
Reaksiyon puanı
0
sebastiantr, bu ürün senin gibi kullanıcılara yönelik bir cihaz değil zaten. Giriş seviyesi modellerle kıyaslamamak lazım.

Bugüne kadar böyle bir cihazı 3000 dolardan aşağı alamazdın. Artık makul fiyatlara indi bu ürünler de. Ama hedef kitlesi zaten amatör fotoğrafçılar değil bu ürünlerin.

Ancak şunu da gösteriyor ki 2-3 seneye kadar giriş seviyesinde de Full Frame makineler görmeye başlayacağımızın sinyalidir bu ürünler. Biraz beklemek lazım.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
20MP fotoğraf tamam çok güzelde işlemek büyük sıkıntı??? Yap şunu 10MP adam akıllı imaj kalitesiyle ne olacak ki!

Dostum zaten bu yorumundan ötürü amatör fotoğrafçısın sen :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
102,400 derken yazım yanlışı yok demi :D

Modelin ISO aralığı 100-25600 değerleri arasında belirlenirken, yeni CMOS sensör sayesinde 50-51200 ve 50-102400 değerlerine de ulaşılabiliyor. EOS entegre temizlik sistemi sayesinde titreşim kaynaklı toz giderme yapılabiliyor.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
sebastiantr, bu ürün senin gibi kullanıcılara yönelik bir cihaz değil zaten. Giriş seviyesi modellerle kıyaslamamak lazım.

Bugüne kadar böyle bir cihazı 3000 dolardan aşağı alamazdın. Artık makul fiyatlara indi bu ürünler de. Ama hedef kitlesi zaten amatör fotoğrafçılar değil bu ürünlerin.

Ancak şunu da gösteriyor ki 2-3 seneye kadar giriş seviyesinde de Full Frame makineler görmeye başlayacağımızın sinyalidir bu ürünler. Biraz beklemek lazım.

Ne alakası var hocam piyasada zibilmiyon tane amatör fotoğrafçı var full frame takılan tamamı ile bütçe meselesi.

Bende full frame alırım ancak alt tarafı hobi amaçlı fotoğrafçılık yaptığım için dünya kadar para harcamak istemiyorum.
Şuanki setime harcadığım parayı full frame için kullansam 1 body 2 lensim olurdu.

2 lensle dolaşmaktansa kaliteli bir ASP-C cihaz ile 5-6 lensi tercih ederim açıkcası çünkü bölesi daha keyifli.

Sizin giriş seviyesi modellden kastınız açıkcası nedir bilmiyorum ama bir Pentax K5 veya Nikon D7000 hiç de giriş seviyesi cihazlar değillerdir...

D3100 D5100 - D550 D600 - Pentax K-x K-r bir giriş seviyesidir.
K5 ile D7000 nerdeyse full frame kafa tutacak cihazlar ve 2000-2500TL civarına satılıyor.

[MENTION=83278]samilcan[/MENTION] Fotoğrafçılık ile fotoğrafçılık farklı şeylerdir.
Birisi para kazanmak için stüdyo da fotoğrafçılık yapar bu adam baskı yaptığı için 10-20-30-40-50 mega piksel ne kadar büyükse o kadar iyidirder.
Birde benim gibi hobi fotoğrafçılığı yapan (ki bu makine benim gibilere hitap amaçlı çıkan bir cihaz) sokakta kuş, börtü böcük fotoğrafı çeken, onu PS ile işleyip internete 1000px lik fotoğraf yükleyen kişidir. Bu adama işlediği fotoğrafın 10 katını çeken 10mp lik kamera fazlası ile yeter. Daha büyüğü bazen gereksede genelde PC de işlemesi sıkıntı olduğundan iyi bilgisayar falan ister.

Ben sürekli RAW fotoğraf çekerim 14.5MP çektiğim bir fotoğraf kimi zaman 25mb yi buluyor.
Aynı anda bundan 10 tane açıyorsun windows sistem anında aşka geliyor, photohop kapanıyor, mavi ekran çıkıyor, alarmlar çalıyor (abartıyorum tabiki :D)
Sırf bu işleri adam akıllı yapabilmek için kendime MAC aldım sanki çok lazım mış gibi :D

Yani fotoğrafçı var fotoğrafçı var.
Birisi için mp en önemli etkenken diğeri için sadece teferruattır.

Özgür Çetin

Profesör
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=287113]sebastiantr[/MENTION]

Söylediklerin doğru ama uygun fiyatlı değil diye bir söylemin olduğundan cevap yazdım ben. Full Frame zaten giriş seviyesini hedef alan bir tür değil şu an. Birçok artısı var Full Frame'in ama maliyetler bakımından gerçekten mantıklı değil. Şu an gerekli de olmayabilir ama 2 sene sonra Canon 700D diye bir model çıkarıp Full Frame yapacak. Nikon ve diğerleri de benzer ürünleri piyasaya sürecek.

Zaten kimse giriş seviyesi bir model yerini bunları alın demiyor. Senin de söylediğin gibi bunların yeri farklı. Fiyatları ise gerçekten uygun ama amatör seviye cihazı değil bunlar. Amatör açısından bakarsan 2000 dolar elbette gereksiz. Bun ukimse savunmuyor. Ama 2000 dolara bunu almam demek farklı bir olay. Zaten kisem giriş seviyesinde bunu alın demiyor :)

Giriş seviyesi model dediğim Canon 650D, Nikon D5100 gibi modeller. Bunların fiyatları zaten belli. hedef kitlesi için yeterli cihazlar.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
@
sebastiantr

Söylediklerin doğru ama uygun fiyatlı değil diye bir söylemin olduğundan cevap yazdım ben. Full Frame zaten giriş seviyesini hedef alan bir tür değil şu an. Birçok artısı var Full Frame'in ama maliyetler bakımından gerçekten mantıklı değil. Şu an gerekli de olmayabilir ama 2 sene sonra Canon 700D diye bir model çıkarıp Full Frame yapacak. Nikon ve diğerleri de benzer ürünleri piyasaya sürecek.

Zaten kimse giriş seviyesi bir model yerini bunları alın demiyor. Senin de söylediğin gibi bunların yeri farklı. Fiyatları ise gerçekten uygun ama amatör seviye cihazı değil bunlar. Amatör açısından bakarsan 2000 dolar elbette gereksiz. Bun ukimse savunmuyor. Ama 2000 dolara bunu almam demek farklı bir olay. Zaten kisem giriş seviyesinde bunu alın demiyor :)

Giriş seviyesi model dediğim Canon 650D, Nikon D5100 gibi modeller. Bunların fiyatları zaten belli. hedef kitlesi için yeterli cihazlar.

Hıh işte sizin FF (full frame) ile ASP-C (çarpanlı düşük sensörlü cihazlar) leri bir tuttuğunuz için giriş seviyesi diyorsunuz aslında aynı segment ürünleri değiller.
Canon 650D ler D5100 ler ASPC nin giriş seviyesi FF in değil.

Bu cihaz FF segmentinin giriş kategorisi olacak ancak yine pahalı.
Canon la Nikon çakal.

Ben bu işi prof. olarak yapıyorum diyen fotoğrafçı zaten FF almak zorunda, o 3000$ 5000$ ı verecek o makineyi alacak ekmek kapısı çünkü o.
Ancak dünyada kaç tane fotoğrafçı var ki?
Bu cihazlar ile Nikon ve Canon benim gibi hobi fotoğrafçılarını çekiyor.
Bir çok kişi sırf sokaklarda dolanıp fotoğraf çektiği halde FF kullanıyor. Parası var veya hevesi var...

Ancak milyonlarca kişi de ASPC den FF e geçsem mi? acaba bu kadar para vermeye değermi düşünesinde hep bu ikilemde...
(Pentax kullanıcısyım, Türk ve ecnebi forumlarda genel tartışma budur çünkü Pentax'ın FF makinesi yoktur. ASPC ler ise çok kalitelidir Pentax dan bir sonraki adım hep FF olur genelde)
D600 çıkacağı zaman 1500$ fiyat belirtmişlerdi (yada söylentiydi diyelim) 2000$ dan kapı açtı onlar.

Ben Türkiye'de yaşıyorum onun şartlarına göre belirliyorum Yurt dışında 2000$ olan ürün Türkiye de 5000TL ye satılır ki bu bir hobi için halen çok yüksek bir rakam.

FF ler o kadar gereksiz pahalı ki FF ile ASPC arasında uçurum vardı.
Bu hareket sadece o boşluğu doldurup, milyonlarca kullanıcnın cebindeki o parayı almak.

Açıkcası D600 ve 6D ağzıyla kuş tutsa, kendi makinemden vaz geçip bu cihazları almam.
Tabi bu kişisel görüştür. Benim bir sürü hobim var kimi zaman fotoğraf çekmeye zaman olmuyor, çeksem işemeye zaman olmuyor.
Parası olan için, bu işe gönül veren heves verenler için güzel makinalardır eminim.
6D yi bilmiyorumda geçe 600D yi kısaca incelemiştim gayet güzel teknik özellikleri vardı.
Bir kere ne olursa olsun sensör büyük, çarpan yok kafadan burdan kazanıyor cihazlar ASPC ye göre.
ASPC cihazda çok kaliteli bir lensiniz olacak ki çok iyi sonuç elde edesiniz.
FF de kit lensler bile şaşırtıcı sonuç verebiliyor.

Özgür Çetin

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Hıh işte sizin FF (full frame) ile ASP-C (çarpanlı düşük sensörlü cihazlar) leri bir tuttuğunuz için giriş seviyesi diyorsunuz aslında aynı segment ürünleri değiller.
Canon 650D ler D5100 ler ASPC nin giriş seviyesi FF in değil.

Bu cihaz FF segmentinin giriş kategorisi olacak ancak yine pahalı.
Canon la Nikon çakal.

Ben bu işi prof. olarak yapıyorum diyen fotoğrafçı zaten FF almak zorunda, o 3000$ 5000$ ı verecek o makineyi alacak ekmek kapısı çünkü o.
Ancak dünyada kaç tane fotoğrafçı var ki?
Bu cihazlar ile Nikon ve Canon benim gibi hobi fotoğrafçılarını çekiyor.
Bir çok kişi sırf sokaklarda dolanıp fotoğraf çektiği halde FF kullanıyor. Parası var veya hevesi var...

Ancak milyonlarca kişi de ASPC den FF e geçsem mi? acaba bu kadar para vermeye değermi düşünesinde hep bu ikilemde...
(Pentax kullanıcısyım, Türk ve ecnebi forumlarda genel tartışma budur çünkü Pentax'ın FF makinesi yoktur. ASPC ler ise çok kalitelidir Pentax dan bir sonraki adım hep FF olur genelde)
D600 çıkacağı zaman 1500$ fiyat belirtmişlerdi (yada söylentiydi diyelim) 2000$ dan kapı açtı onlar.

Ben Türkiye'de yaşıyorum onun şartlarına göre belirliyorum Yurt dışında 2000$ olan ürün Türkiye de 5000TL ye satılır ki bu bir hobi için halen çok yüksek bir rakam.

FF ler o kadar gereksiz pahalı ki FF ile ASPC arasında uçurum vardı.
Bu hareket sadece o boşluğu doldurup, milyonlarca kullanıcnın cebindeki o parayı almak.

Açıkcası D600 ve 6D ağzıyla kuş tutsa, kendi makinemden vaz geçip bu cihazları almam.
Tabi bu kişisel görüştür. Benim bir sürü hobim var kimi zaman fotoğraf çekmeye zaman olmuyor, çeksem işemeye zaman olmuyor.
Parası olan için, bu işe gönül veren heves verenler için güzel makinalardır eminim.
6D yi bilmiyorumda geçe 600D yi kısaca incelemiştim gayet güzel teknik özellikleri vardı.
Bir kere ne olursa olsun sensör büyük, çarpan yok kafadan burdan kazanıyor cihazlar ASPC ye göre.
ASPC cihazda çok kaliteli bir lensiniz olacak ki çok iyi sonuç elde edesiniz.
FF de kit lensler bile şaşırtıcı sonuç verebiliyor.

İyi ama kimse Full Frame ile giriş seviyesini bir tutmuyor. Burada haberin ana fikri şu: Full Frame cihazlar ucuzluyor. Yoksa APS-C sensörlü ürünler yerine bunu alalım demiyor kimse. Zaten gerek de yok.

Ama Full Frame cihazların ucuzlamasının şöyle bir etkisi olacak diyorum: Uzun vadede giriş seviyesindeki cihazlar da Full Frame olacak. Bu sayede Full Frame olmayan SLR kalmayacak. Olayın özü bu.

Yoksa kimse 'herkes full frame alsın' demiyor. Evet fiyatları yüksek hala. Ama eskiye göre uygun fiyatlı hale geldiler diyoruz.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
İyi ama kimse Full Frame ile giriş seviyesini bir tutmuyor. Burada haberin ana fikri şu: Full Frame cihazlar ucuzluyor. Yoksa APS-C sensörlü ürünler yerine bunu alalım demiyor kimse. Zaten gerek de yok.

Ama Full Frame cihazların ucuzlamasının şöyle bir etkisi olacak diyorum: Uzun vadede giriş seviyesindeki cihazlar da Full Frame olacak. Bu sayede Full Frame olmayan SLR kalmayacak. Olayın özü bu.

Yoksa kimse 'herkes full frame alsın' demiyor. Evet fiyatları yüksek hala. Ama eskiye göre uygun fiyatlı hale geldiler diyoruz.

İşte D600 ve 6D nin çıkmasının anlamı FF lerin fiyatları düşmesi değil.
Öyle bişey olsa 3-5 ay kadar önce olsa D800 öyle bir fiyattan piyasaya 3000 küsür dolardan satışa sunsular ki?

Tamamı ile FF segmentine derinlik katmak istiyorlar.
FF de giriş orta üst kademe açıyorlar.

Elinde ASP-C olanı da FF e çekiyorlar.
Cebinde para olanıda FF ASPC hiç bişey bilmeyeni de FF e çekecekler.

Şuan yapmak istenilen bu...

D600 çok iyi bir makine gibi duruyordu, adam akıllı oturup incelemek lazım.
Eğer düşük fiyatlı FF leri hep böyle yapacaklarsa ve fiyatları az daha aşağı çekerlerse ben bile FF alırım.
FF için profesyonel olarak bu işi yapmanın gereği yok. Tamamı ile zevk, heves ve en önemlisi bütçe meselesi.

JuGoLaTe

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bir nikoncu olarak yorumumu söyliyim.
AF nin önemini bilenler bilir.. 70-200 2,8 IS in AF performansi ortada. Tartisilmaz. Ancak bu lensi bir 5d mk2de kullandiginizda yerlerde sürünüyor.
6D nin AF si 5d mk2 ninkinden cok daha kötü. Acik diyafram lense bir yigin para verdikten sonra hava kararmaya basladiginda ST-E3 süz kullanamayacaksam ne anladim ben bu isten... Yol yakinken gecin Nikon´a :)
5D mk2 ile D700 arasinda tartisilamayacak kadar büyük fark var. bilen bilir :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bir nikoncu olarak yorumumu söyliyim.
AF nin önemini bilenler bilir.. 70-200 2,8 IS in AF performansi ortada. Tartisilmaz. Ancak bu lensi bir 5d mk2de kullandiginizda yerlerde sürünüyor.
6D nin AF si 5d mk2 ninkinden cok daha kötü. Acik diyafram lense bir yigin para verdikten sonra hava kararmaya basladiginda ST-E3 süz kullanamayacaksam ne anladim ben bu isten... Yol yakinken gecin Nikon´a :)
5D mk2 ile D700 arasinda tartisilamayacak kadar büyük fark var. bilen bilir :)

Canonlara pek sıcak bakmıyorum nedense sanırım herkesde olduğundan hoşuma gitmiyor.
Zaten Mk2 ile D700 arasında ciddi fark var. İki makine arasında kalmam zaten de hani kaldım farzet direk D700 alırım.

Pentax ın Canon ve Nikon dan geri kaldığı tek husus AF hızı ve netliği zaten. Diğer markalara sadece K5 ve K30 da yaklaşabildi ondan önceki cihazlarda yavaşlık ve AF deki kararsızlık genelde can sıkar hep.

Ben açıkcası alıştım AF sıkıntılarına :D
Gözümde çok büyük dert değil. K20D gibi eski bir makine kullanıyorum Tamron 70-200 ile basketbol maçlarında rahatlıkla fotoğraf çekiyorum.
Daha iyisi benim için şamda kayısı.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Dostum zaten bu yorumundan ötürü amatör fotoğrafçısın sen :)
cep telefonuyla çek sen bence. dslr sana fazla :)

tamamen sony ve nikon'un 2 ff'sinin altında kalmamak için alaelacele çıkartılmış bir alet. Canon Mark 3'ün bir önceki seriye güvenilerek yapılan 3500 dolarlık yanlış satış politikası sonrasında lensi olan müşteriyi kaçırmayalım diye ortaya atılmış bir makine 6d. aps-c sensörde diretmesini anlayamıyorum Canon'un. Bir de şu cross type olayını bir türlü halledemedi gitti. Bu makinada bile merkezde 1 adet cross type var :S Nikon d600'de 15 bu adet 15! Artısı yok mu var. FF olması, GPS ve Wifi kullanım özellikleri olarak ihtiyaca karşılık veren özellikler.yine dediğim gibi tek hedef kitlesi elinde canon lens olup da full frame geçmeye çalışan canon apsc ve 5d kullanıcıları bu makinenin. Mark 3'ün sonrasında bu aleti çıkartarak onun da piyasasını düşürecek. bugün alacak olsam bu makina yerine nikon d600 alırım. kaldı ki Canon sever biri olarak bunu söylüyorum. Canon oturup artık artan rekabeti göz önünde bulundurarak şu politikalarını bir gözden geçirmeki.

S

SDN Okuru

SDN Okuru

Bekledik ve ucuzlamadı :D