Uygun Fiyata Webcam

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Creative'in dizüstü bilgisayarlar için ürettiği Live! Cam Notebook ile kameranız her yerde yanınızda. Kolayca, her istediğinizde, takın ve kullanın.

Bilgisayar çevre birimlerindeki iddialı üreticilerden Creative'in giriş seviyesi webcam'lerinden olan Live! Cam Notebook, kamera konusunda basit bir çözüm arayan kullanıcılara hitap ediyor. Üründe kısa bir USB kablosu olduğu için masaüstü bilgisayarınızda kullanmanız zor. İmkânsız değil tabii ama iki karışlık kablo (yarım metre kadar) masanın altındaki kasanıza ulaşması genellikle mümkün olmayacaktır.

live_cam_foto.jpg

Ürünün üzerinde dizüstü bilgisayarın ekranına takabileceğiniz şekilde bir klips var. Basitçe klipsi açıp ekranın çerçevesine yerleştirmeniz yeterli. Maalesef masaüstü için kullanılan bir LCD monitöre uygun değil; en azından o kadar ince LCD monitör yok. Ülkemizdeki sanal mağazalarda şu an için sadece Pro sürümünü görebildiğimiz Live! Cam Notebook ürünün tahmini fiyatı 20 dolar +KDV.

live_cam_goruntu_01.jpg

Windows Live Messenger'da görünen bire bir görüntü.

Yazılım

live_cam_panel_02.jpg

Ürünle gelen sürücüyü kurduktan sonra, örneğin Live Messenger uygulamasını çalıştırırsanız, Creative'in webcam yönetim yazılımı da çalışmaya başlıyor ve kameranın her türlü ayarını yapmanızı sağlıyor. Aşağıdaki görüntüde Live Messenger penceresindeki görüntünün yanında ayar penceresini görebilirsiniz. İsterseniz çeşitli görüntü efektleri ve işlevler için Live! Cam Suite yazılımını da yükleyebilirsiniz.

Creative Live! Cam Notebook
Webcam

Video çözünürlüğü: 640x480 algılayıcı, 800x600 görüntü
Video hızı: 800x600 15 kare/saniye
Fotoğraf çözünürlüğü: 640x480 algılayıcı 1,3 Megapiksel görüntü
Netleme: El ile
Ses: Yerleşik mikrofon
Bağlantı: USB 1.1

Üretici: Creative / Singapur

Bilgi için: Creative Türkiye
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

RoMaNTiiZMa

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Pc alalı Neredeyse 5 sene Oldu Ama webcam hiç lazım olmadı :D
Fotolar yetiyor =)

BabaTurko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yeni konu açmadan önce arama yaptım ve bu konu başlığını buldum.. yenisini oluşturmaktan sa buradan dewam etmeyi tercih ediyorum..

ben de webcam tavsiyesi istiyorum.. kullanan, inceleyen, beğenen varsa paylaşımları bekliyorum.. fiyat aralağı olarak maksimum 60-70 derim.. laptopta kullanılacak.. yani fiziksel yapı itibariyle bazı webcam lar laptoplara pek uygun olmuyorlar.. ve en önemlisi geceleri düşük ışıktaki görüntü kalitesi.. en önemli kriterim bu.. gece görüntü kalitesi.. malum sohbet olayları..

paylaşımda bulunan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
bulunmayanlar sizlerede teşekkürler.. :)