Uygulamalardaki görüntü bozuklukları

SLayer2001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Yaklaşık 1 aydır bir kaç uygulamamda çok saçma görüntü bozuklukları oluşuyor ilk görüntü bozukluğu kaspersky internet securty uygulamasıyla başladı my kaspersky destek hattı ile görüştüm iş baya uzadı bir sürü bilgi istediler ancak hafta sonu olduğu için şuan dönüş yapmıyorlar belki bu sorunla karşılaşan başkalarıda vardır diye buda konu açıyorum sorun çok anlatılabilecek bir şey olmadığı için ekran görüntülerini bırakıyorum

peki bu sorunu çözmek için neler denedim ?

temiz kurulum
chkdsk C: /f /r
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Görüntü bağdaştırıcılarını kaldırıp yenniden yükeleme

Lütfen denediğim yöntemleri önermeyin.

sorunu anlamayanlar için : bazı uygulamalarımı açtığımda gözükmesi gereken kısımlar gözükmüyor fotoğrafa bakın daha iyi anlarsınız

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    575.6 KB · Görüntüleme: 105
  • fadfasfa.png
    fadfasfa.png
    579.7 KB · Görüntüleme: 108

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,928
Yaklaşık 1 aydır bir kaç uygulamamda çok saçma görüntü bozuklukları oluşuyor ilk görüntü bozukluğu kaspersky internet securty uygulamasıyla başladı my kaspersky destek hattı ile görüştüm iş baya uzadı bir sürü bilgi istediler ancak hafta sonu olduğu için şuan dönüş yapmıyorlar belki bu sorunla karşılaşan başkalarıda vardır diye buda konu açıyorum sorun çok anlatılabilecek bir şey olmadığı için ekran görüntülerini bırakıyorum

peki bu sorunu çözmek için neler denedim ?

temiz kurulum
chkdsk C: /f /r
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Görüntü bağdaştırıcılarını kaldırıp yenniden yükeleme

Lütfen denediğim yöntemleri önermeyin.

sorunu anlamayanlar için : bazı uygulamalarımı açtığımda gözükmesi gereken kısımlar gözükmüyor fotoğrafa bakın daha iyi anlarsınız
Grafik birimi sürücülerini nasıl sildiniz, nereden yüklediniz?

sezgin91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartı kaynaklı kesinlikle, güncel driver yada daha eski driver deneyin.

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,928
aygıt yöneticisinden kaldırdım ve amd'nin sitesinden yükledim
DDU ile silip, yeniden deneyebilir misiniz? Ayrıca son sürüm indirdiyseniz, ondan önceki sürümleri de deneyebilirsiniz.

SLayer2001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Ekran kartı kaynaklı kesinlikle, güncel driver yada daha eski driver deneyin.
emin misiniz ? çünkü bazen sorun kendiliğinden 1 günlüğüne düzeliyor sonra tekrardan ortaya çıkıyor hem driver kaynaklı olsa formatta düzelmez miydi ?

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,928
emin misiniz ? çünkü bazen sorun kendiliğinden 1 günlüğüne düzeliyor sonra tekrardan ortaya çıkıyor hem driver kaynaklı olsa formatta düzelmez miydi ?
Sisteme temiz kurulum yapmanıza rağmen böyle mi? Hangi imajı kullandınız?

SLayer2001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
DDU ile silip, yeniden deneyebilir misiniz? Ayrıca son sürüm indirdiyseniz, ondan önceki sürümleri de deneyebilirsiniz.
1617460673923.png

hangi sürümü indirmem gerekiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sisteme temiz kurulum yapmanıza rağmen böyle mi? Hangi imajı kullandınız?
microsoft'un sitesinden media creation tool'u indirip iso dosyası oluşturdum ve isoyu rufus ile yazdım

SLayer2001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Fark etmez, bunlar sadece dosyanın barındığı sunuculardır.
DDU'yu yükledim bir uyarı gösterdi 'problemlerinize ve yaptığınız configirasyonlara bağlı olarak sorunu dahada kötüleştirebilir'

1617460909894.png

1617461029882.png

bu ayarlarda değişiklik yapmama gerek var mı ?

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,928
DDU'yu yükledim bir uyarı gösterdi 'problemlerinize ve yaptığınız configirasyonlara bağlı olarak sorunu dahada kötüleştirebilir'

Ekli dosyayı görüntüle 146090

Ekli dosyayı görüntüle 146091
bu ayarlarda değişiklik yapmama gerek var mı ?
Değişiklilik yapmanıza gerek yok. Bu şekilde kalabilir. Ayrıca baştaki uyarı da sizi doğabilecek sorunlara karşı uyarmış fakat bir sorun olacağını zannetmiyorum. Zaten sistem yedeğini de her işlem yaptığınızda DDU programı kendisi alıyor.

SLayer2001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Değişiklilik yapmanıza gerek yok. Bu şekilde kalabilir. Ayrıca baştaki uyarı da sizi doğabilecek sorunlara karşı uyarmış fakat bir sorun olacağını zannetmiyorum. Zaten sistem yedeğini de her işlem yaptığınızda DDU programı kendisi alıyor.
tamamdır bilgisayarı güvenli modda başlatıp silip tekrardan normal olarak başlatacağım değil mi ?

güvenli modda ddu'yu kullanıp driverırı sildim şimdi yeniden kuracağım öyle değil mi ?

1617462136232.png

daha driverı kurmadım işlemci sadece kendisi çalışıyor ancak sorun hala aynı bu demek oluyor ki driver ile ilgisi yok

başka çözüm önerisi olan yok mu ?

Son düzenleme:

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,928
tamamdır bilgisayarı güvenli modda başlatıp silip tekrardan normal olarak başlatacağım değil mi ?

güvenli modda ddu'yu kullanıp driverırı sildim şimdi yeniden kuracağım öyle değil mi ?

Ekli dosyayı görüntüle 146095
daha driverı kurmadım işlemci sadece kendisi çalışıyor ancak sorun hala aynı bu demek oluyor ki driver ile ilgisi yok

başka çözüm önerisi olan yok mu ?
Belki de önceden de ekran kartı grafik birimi çalışmıyordu ve bu hata vardı, haliyle şimdi de aynı hata geldi. İlk önce kurun, olmazsa başka bir yöntem bulmaya çalışırız. Ayrıca formattan kastınız nedir, ayarlardan mı sıfırlama yaptınız yoksa imaj ile birlikte mi format attınız? Yada imaj ile sıfır kurulum yaptıysanız hangi imaji kullandınız?

SLayer2001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Belki de önceden de ekran kartı grafik birimi çalışmıyordu ve bu hata vardı, haliyle şimdi de aynı hata geldi. İlk önce kurun, olmazsa başka bir yöntem bulmaya çalışırız. Ayrıca formattan kastınız nedir, ayarlardan mı sıfırlama yaptınız yoksa imaj ile birlikte mi format attınız?
imaj ile birlikte format attım iso dosyasını indirdim ve rufusa yazdım daha sonrada uefi boot ettim

1617463005812.png

şuan eski bir sürüm kurdum ancak sorun hala devam ediyor

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,928
imaj ile birlikte format attım iso dosyasını indirdim ve rufusa yazdım daha sonrada uefi boot ettim
İlk önce grafik sürücüsünü kurmayı deneyin, olmazsa çözümünü düşünürüz. Ayrıca sistem özelliklerini, modelini ve Windows 10 sürümünü belirtebilir misiniz?

SLayer2001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
İlk önce grafik sürücüsünü kurmayı deneyin, olmazsa çözümünü düşünürüz. Ayrıca sistem özelliklerini, modelini ve Windows 10 sürümünü belirtebilir misiniz?
grafik sürücüsünü windows update size ss atarken kurdu bende amd'nin sitesinden eski bir sürüm indirdim

Laptop modelim lenovo ideapad s145 api
işlemci ryzen 7 3700u
grafik birimim amd vega 10
işletim sistemim windwos 10
windows 10 sürümüm : 10.0.19042 Derleme 19042

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,928
grafik sürücüsünü windows update size ss atarken kurdu bende amd'nin sitesinden eski bir sürüm indirdim

Laptop modelim lenovo ideapad s145 api
işlemci ryzen 7 3700u
grafik birimim amd vega 10
işletim sistemim windwos 10
windows 10 sürümüm : 10.0.19042 Derleme 19042
Update üzerinden en son güncellemeyi yapmayı dener misiniz?

SLayer2001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
bios sıfırlamak için bildiğim kadarıyla 2 yöntem var 1 pili çıkarıp takmak 2 bios üzerinden load setup default seçeneğini seçmek hangisini yapmalıyım ?

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,928
bios sıfırlamak için bildiğim kadarıyla 2 yöntem var 1 pili çıkarıp takmak 2 bios üzerinden load setup default seçeneğini seçmek hangisini yapmalıyım ?
İkisi de olur fakat BIOS'a erişebildiğiniz için BIOS üzeirnden sıfırlayabilirsiniz.

SLayer2001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
tamamdır bir kaç dakikaya döneceğim.

biosu sıfırladım uygulamalrı kontrol ettim hiçbir şey fark etmemiş