Üyelik eklemek için yardım

sakarya61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar
benimde sorunum şu yardımcı olursanız memnun olurum
ögrenme amaçlı bir site yapmaya calışıyorum sitem hazır html kodlarıyla
bu sitede bazı sayfalara örnegin resimler bölümüne üye olmıyanların girmseni istemiyorum.baglı oldugum host şirketi asp izin vermiyor PHP destekli bir host. nasıl yapabilirim detaylı yardımcı olacak arkadaşa teşekkürler epeydir ugraşıyorum birtürlü çözemedim.

Moderatör Not : Forum kurallarına dikkat ediniz. Başlıklarda ilk harf büyük olmalıdır.

frei

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Mantık olarak yapman gereken veriatabanına kullanıcıları kaydetmek ve giriş için bir arabirim hazırlamak. Bunun dışında resimlerin olduğu sayfada ise basit bir if then else kontrolüyle giriş yapılmışsa resimleri gösterecek yapılmamışsa da ne yapmak istiyorsan yapacaksın.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hazır kodlarla uğraşmak için en kolayından joomla! gibi bir içerik yönetim sistemi kullansanız daha kolay olur.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
m1903 dedi ki:
Hazır kodlarla uğraşmak için en kolayından joomla! gibi bir içerik yönetim sistemi kullansanız daha kolay olur.

işin başındasın gibi hissettim bende joomla tarzı içerik yönetimleri tavsiye ediyorum ;)

sakarya61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işin başındasın gibi hissettim bende joomla tarzı içerik yönetimleri tavsiye ediyorum ;)
[/quote]
Dogru işin başındayım ama ugraşmam lazım tavsiyenize tşk ederim.
belki birileri detaylı bir açıklama yaparda hem ben ögrenmiş olurum hemde benim durumumda olan başkalarıda yararlanır.
ilginize tekrar teşekkür ederim.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Sakarya, session veya cookie kullanman gerekir. Bu ikisi olmadan bir yöntem varsa bilmiyorum; ama bunları kullandığın zaman inanılmaz kolay olur üyelik sistemi. Veritabanına sadece bir isim ve şifre alanı bile kaydettirsen yeter. Her ziyaretçiye bir session (oturum) numarası atanmasını sağlamalısın ilk başta. Bunu session_start() komutu ile yapabilir veya php.ini 'de otomatik oturum ayarlarını açık konuma getirebilirsin. İki durumda da session_id() fonksiyonu ile oturum numarasına ulaşabilirsin. Daha sonra bu numarayı kişi gerçekten giriş yapmış mı, yoksa başkası oymuş gibi mi davranıyor ayırt etmek için kullanacaksın. Bundan sonraki işlem $_COOKIE veya $_SESSION global değişkenlerini kullanman. Veya ikisini birlikte kullanabilirsin. İkisinin de önemli olduğu yerler var. Çıkış yapan üyelerin de oturumlarını session_destroy() fonksiyonu ile yapabilirsin. Tabi arada çok fazla basamak var bahsetmediğim. Bunları da burada anlatmaya çalışmak anlamsız olur. Çünkü bunların hepsi hakkında az çok bilgiye sahip olman gerekir.

Sevgiler.