Uydu alıcısı sorunum var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baba12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

baba12

Doçent
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar benim uydu alıcısı türksat 1c ve 1b yi gösteriyor (türksat 1a yok) ben nasıl uydu eklerim veya bu elimdeki uydulara nasıl kanal eklerim
vestel uydu alıcısı

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Turksat 1A diye bir uydu yok. Fırlatıldıktan sonra patladı o.
1B 1C
2A
3A var

1B ve 1C 31.3° Doğu yönündedir.
2A ve 3A 42.0° Doğu yönündedir.

Yani 1C yi izlediğin uydu ile yeni olan 2A 3A gibi asıl izlenilmesi gereken uyduları izleyemezsin.

Yinede ben uydu ekleyeceğim diyorsan googla "vestel xxxxx uydu ekleme" yazarsan zibilmilyon tane sonuç bulabilirsin.
xxxx yazan yere kendi uydu alıcının modelini yazacaksın. Ön panel veya arka tarafında bir etiketin üzerinde falan yazıyordur.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Türksat 2A kanalları yok demek istemişsiniz sanırım onu ayarlamak için uydu alıcısını aldığınız yere götürürseniz hallederler uğraşmayın..

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Türksat 2A kanalları yok demek istemişsiniz sanırım onu ayarlamak için uydu alıcısını aldığınız yere götürürseniz hallederler uğraşmayın..
Elindeki uydu 1B ve 1C yi gösteriyorsa 2A daki kanalları ellerindeki çanak ile izleyemezler.
Çanağın açısı farklı bir kere

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Elindeki uydu 1B ve 1C yi gösteriyorsa 2A daki kanalları ellerindeki çanak ile izleyemezler.
Çanağın açısı farklı bir kere
Bu uydu olayında benim fazla bilgim yok ama LNB değiştirilip çanak ayarlanırsa bide uydu receverın içine bi programmı atılıyor ne yapılıyorsa olabiliyor diye biliyorum ama ne kadar doğru bilmiyorum..

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bu uydu olayında benim fazla bilgim yok ama LNB değiştirilip çanak ayarlanırsa bide uydu receverın içine bi programmı atılıyor ne yapılıyorsa olabiliyor diye biliyorum ama ne kadar doğru bilmiyorum..

Uydunun açısı değişecek, birde eski kanallar silinip yeni şebeke taraması yapılacak. Normalde yapılması gereken iş bu.