Uydu Alıcısı çalıştıramıyorum (Resimli)

dusunuyor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba değerli SDN forum üyeleri.

Evimde merkezi sistem uydu var. Evdeki 2 televizyonda da Digiturk bağlı ve tıkır tıkır çalışıyor. Kendim bir tane alıcı aldım ve odamda kullanmak istiyorum. Uydu kablosu ile duvardaki çıkışa bağladığımda alet sinyal bulamadı. Oysa alıcıyı alırken satıcı bana "her şeyi" ayarlı biçimde vermişti ki orada çalıştırdı gördüm çalışıyordu.

Evde doğal olarak çalışmayınca sadece digiturk uydusu ve lnb'si olduğunu düşündüm haliyle fakat alt komşumuz normal Turksat izlediği için yukarıda en azından 2 lnb'li bir uydu olmalı çıkarımını yaptım ve bam ! Çatıda bir tane santral 2 tane de uydu çanağı vardı. Hatta ki bu çanaklardan birinde digiturk ve başka bir lnb vardı (yani 2 lnb'liydi).

Size santral'ın resmini atayım. Santral'de de üst taraftaki SAT 1 ve SAT 2 girişlerine bağlı yani gerekli ayarlar yapılırsa duvara bağladığım girişten TURKSAT uydusuna erişebileceğim diye düşünüyorum.

Nasıl yapmam gerektiği konusunda beni bilgilendirirseniz veya en azından uyducu çağırmalı mıyım, çağırırsam ekstradan bir çanak takılmalı mı ? Bu gibi konularda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle 11593
Bu Santralin Resmi. Üst tarafta bahsettiğim SAT 1 ve SAT 2'ye bağlı.Ekli dosyayı görüntüle 11594

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekli dosyayı görüntüle 11595Ekli dosyayı görüntüle 11596
Ekli dosyayı görüntüle 11597 Bunlar İlk uydudaki LNB'ler