uTorrent'te Büyük Tehlike

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
uTorrent'te Büyük Tehlike

Torrent istemcisi uTorrent ile Bitcoin Miner virüsünün bilgisayarlara bulaştığı ortaya çıktı. Bu virüsten korunmanın yolları haberimizde.

djxeonn

Asistan
Reaksiyon puanı
5
bit torent icinde gecerli mi acaba :helpsmilie:

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Arkadaş aynı şikayetlerden bahsetmişti birkaç gün önce.

L@civert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Böyle geniş kitlelerin kullandığı popüler bir programın bunu yapması dehşet verici.

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İşte bu aşamada birazcık okuma yazma gerekiyor. Her şeye evet diyerek yükleyen insanlarımızın sayısı azımsanamayacak kadar fazla.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Görev yöneticisini açın 25'in üstünü sömüren tanımadığınız bir uygulama yoksa BitCoinMiner yoktur. Heleki ESET varken hiçbir şey olmaz. Ayrıca BitCoinMiner zararlı bir yazılım değildir sadece başkası adına maden kazarsınız madenide işlemci kazıyor sıkıntı yok temizleyin gitsin paniğe kapılmayın hiç.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Görev yöneticisini açın 25'in üstünü sömüren tanımadığınız bir uygulama yoksa BitCoinMiner yoktur. Heleki ESET varken hiçbir şey olmaz. Ayrıca BitCoinMiner zararlı bir yazılım değildir sadece başkası adına maden kazarsınız madenide işlemci kazıyor sıkıntı yok temizleyin gitsin paniğe kapılmayın hiç.
bizim arkadaşta eset olmasına rağmen utorrenti kurduktan sonra yavaşlamalar başlamış bilgisayarında birkaç gün sonra tamire gideceğim yanına nasıl temizleneceğini buraya yazarım.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
bizim arkadaşta eset olmasına rağmen utorrenti kurduktan sonra yavaşlamalar başlamış bilgisayarında birkaç gün sonra tamire gideceğim yanına nasıl temizleneceğini buraya yazarım.
uTorrent ilk yayınladığında zaten hiçbir antivirüsün imzasında yoktu bu zararlı yazılım ilk olarak zemana imzaya eklemiş

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
uTorrent ilk yayınladığında zaten hiçbir antivirüsün imzasında yoktu bu zararlı yazılım ilk olarak zemana imzaya eklemiş
aynen bakacam birkaç güne hangisi tamamen temizliyor yazacağım buraya bu virüsten etkilenen arkadaşlar için faydalı olur.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
ücretsiz dağıtılan programların çoğunda var.gülü seven dikenine katlanır.hesabı katlanıyoruz.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bunları bulmak da sandığınız kadar kolay değil.en azından sağlam Assembly bilginiz olmanızı gerekiyor.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Sizde uTorrent yerine açık kaynak kodlu qBittorrent kullanın. Artık işi bilenler uTorrent kullanmıyorlar.

yasin0252

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bütün ücretsiz dağıtılan yazılımlar aynı sadece bu program değil. Mesela ıobit programları bi programını bilgisayarınıza kurarken kurmadığı pislik kalmıyor.. Kullanıcılar program kurarken dikkatli olmalı ayrıca kendi işlerine yaramayabn programları da kurmamalı.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
program kurarken azıcık dikkatli olunsa yeterli aslında

tahir40

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Zaten addware, freeware gelen programları fark etmeden kuruyor, bilgisayarınızın durup duruken tam yük altında çalıştığını da fark edemiyorsanız torrentle falan uğraşmayın... Bi ufak tablet alın, soliter falan oynayıp gazete başlıklarına bakın, emekliliğin tadını çıkarın(!)
Ben yıllardır aynı reklamsız utorrenti kullanıyorum güncellemeden, sorunsuz 50Mbitle indiriyorum blurayleri :)

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9

BitcoinMiner CPU yada GPU üzerinden bitcoin kazarak hem sizin sayesinde para kazanıcaklar üstüne fazla elektirik tükettiği için birde onu ödiyeceksiniz nasıl sıkıntı olmuyo merak ettim. :D

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
BitcoinMiner CPU yada GPU üzerinden bitcoin kazarak hem sizin sayesinde para kazanıcaklar üstüne fazla elektirik tükettiği için birde onu ödiyeceksiniz nasıl sıkıntı olmuyo merak ettim. :D

Sıkıntı yok derken 1 gün 2 gün sistemde barınması sizi zarara sokmayacak ayrıca çok elektrik tüketmiyor sen oyunlarda ne kadar elektrik tüketiyorsan neredeyse o kadar tüketiyor herhangi şifreleme, veri kayıpları veya kısıtlama yapmıyor yani zararlı yazılım sınıfına konmaz. Durması sadece sistemi yavaşlatır gücü biraz fazla tüketir o kadar yani silmek için acele etmeye gerek yok silmekte kolay zaten silinmesi zor rootkit gibi değiller.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Sıkıntı yok derken 1 gün 2 gün sistemde barınması sizi zarara sokmayacak ayrıca çok elektrik tüketmiyor sen oyunlarda ne kadar elektrik tüketiyorsan neredeyse o kadar tüketiyor herhangi şifreleme, veri kayıpları veya kısıtlama yapmıyor yani zararlı yazılım sınıfına konmaz. Durması sadece sistemi yavaşlatır gücü biraz fazla tüketir o kadar yani silmek için acele etmeye gerek yok silmekte kolay zaten silinmesi zor rootkit gibi değiller.

Bitcoin Mining olayından haberiniz var mı acaba? Çok iyi bildiğim konu olduğu için 1 saat bile o program çalışsa elektrik sarfiyatı en üst düzeyde olucaktır yani dediğinizle bi alakası yok. Ne kadar üst düzey performansda çalışırsa o kadar çok bitcoin blok bulma şansı artar kazar bunu yaparkende elektrik sarfiyatı üst düzeyde olur. Bu durumda soğutucusu yetersiz olan PC'ler aşırı GPU yada CPU yanmasına kadar gider olay siz diyorsanız 1-2 gün dursa bir şey olmaz,yanlış yönlendirmeyelim insanları.. Mining olayı gerçekleşirken de diğer işlemleri yapamaz kullanıcılar aşırı kasma,ısınmadan dolayı hem adamlar sırtınızdan para kazanıcak hem elektirik faturasını size ödütecekler zarar anlayışınız farklıymış. :D

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bitcoin Mining olayından haberiniz var mı acaba? Çok iyi bildiğim konu olduğu için 1 saat bile o program çalışsa elektrik sarfiyatı en üst düzeyde olucaktır yani dediğinizle bi alakası yok. Ne kadar üst düzey performansda çalışırsa o kadar çok bitcoin blok bulma şansı artar kazar bunu yaparkende elektrik sarfiyatı üst düzeyde olur. Bu durumda soğutucusu yetersiz olan PC'ler aşırı GPU yada CPU yanmasına kadar gider olay siz diyorsanız 1-2 gün dursa bir şey olmaz,yanlış yönlendirmeyelim insanları.. Mining olayı gerçekleşirken de diğer işlemleri yapamaz kullanıcılar aşırı kasma,ısınmadan dolayı hem adamlar sırtınızdan para kazanıcak hem elektirik faturasını size ödütecekler zarar anlayışınız farklıymış. :D

BitCoin olayını çok iyi biliyorum fakat söylediğiniz kadar elektrik sarfiyatı yok. Evet CPU'yu çok yoruyor fakat sürekli oyun oynayan birisiyle sürekli kazı yapan birisinin faturasında cüzi bir fark olur. Yanlış yönlendirme değildir bu benim demek istediğim paniğe kapılmamak, BitCoin'i zararlı yazılım olarak görülmemesidir. BitCoin sahtecilik, reklam, şifre ve veri çalmaz benim demek istediğim asıl olay bu.

PhoenixEren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birşey soracağım Bu bitcoin virüsü bilgisayarımızda aşırı güç tüketimi kasma vb şeylere yol açıyor peki bunu nasıl silebiliriz ? Ben Şu an bilgisayarıma tarama yapıyorum windows defender ile ancak tam tarama ve cpu bazen 30 u görüyor sizce birşey olmuş mudur taramadan önce 4-5-6 gibi bazen 10 sizce etkisi sonradan mı gözükür yoksa şimdiden paniğe kapılmalımıyım ???:(:(

PhoenixEren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayrıca bilgisayarın görev yöneticisinde /Bilgisayarım Windows 10) GPU göremedim CPU var

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
BitComet kullanın hayatınızı yaşayın =P