Üşengeçlik tembellik nasıl yenilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Claynt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Claynt

Doçent
Reaksiyon puanı
96
Arkadaşlar yaşım 19. Açıktan lise okuyorum. Son dönemim tüm gün evdeyim altımda araba falanda var fazla arkadaşım yok. bunları beni tanımanız için söyledim. Evde canım çok sıkılıyor ama birşey de yapasım gelmiyor içimden. spor salonuna yazılıp güzel fit bir vücudum olsun diye para biriktirdim ama salona gitmeye üşeniyorum size üşengeçlik durumunu şöyle anlatayım; Evden çıkıyorum, arabaya atlıyorum, salona kayıt olmak için gidiceğim. sözde bakıyorum salonun önünde park edecek yer yok. Hemen bahane hazır doğru eve geliyorum. Ben bu lanet şeyi nasıl yeneceğim ya?

Son düzenleyen moderatör:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Bu bir alışkanlık. Alışkanlıklar başka alışkanlıklar edinilerek yenilir. Kendine günlük bir plan yap ve saatine, dakikasına göre azimle uygula. Tembellik öyle bir alışkanlık ki, iş yerinde bile az çalıştığın zamanlarda bir den hiç çalışmayasın gelir. Tembelliğe karşı en iyi alışkanlık, hiç ara vermeden sürekli meşgul olmak. Tabii ara sıra dinlenmek iyidir, ama planlı ve belirli zaman dilimlerinde.

Claynt

Doçent
Reaksiyon puanı
96
Bu bir alışkanlık. Alışkanlıklar başka alışkanlıklar edinilerek yenilir. Kendine günlük bir plan yap ve saatine, dakikasına göre azimle uygula. Tembellik öyle bir alışkanlık ki, iş yerinde bile az çalıştığın zamanlarda bir den hiç çalışmayasın gelir. Tembelliğe karşı en iyi alışkanlık, hiç ara vermeden sürekli meşgul olmak. Tabii ara sıra dinlenmek iyidir, ama planlı ve belirli zaman dilimlerinde.
Reis yazın falan çalışıyordum daha iyi oluyodu deidğin gibi meşgul oluyordum, şimdi kendimi geliştirmem adına hayatımın en rahat dönemindeyim babam çalış diye itelemiyor açıktan okduğum için dediğim gibi çok boş vaktim oluyor ancak misal sabah diyorum ki 8de kalkcam şöyle şöyle yapcam sabah oluyo bakıyorum saat 12 hoop tüm gün benim için niyeyse çöp olmuş gibi gleiyor yapacağım şeyi de yapmıyorum o saaten sonra

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
İşte onu yapmayacaksın. Günün en verimli saatlerini öğrenmek ve okumak için ayır. Bu kişiye göre farklı olur ama yaklaşık 09:00-11:00 arası veya 08:00-10:00 arası olabiliyor. Azim, başarının sırrıdır.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Çalışmadığım zamanlar bende öyleydim ama kafaya taktım birgün de şeytanın bacağını kırdım gittim spora kayıt yaptım ilk zamanlar zor geçti ama alışınca ve gelişme gördükçe gittim hep şimdi hala devam spora.Ama sadece spor çözüm olmaz evde oturdukça rahavete kapılır insan bişey yapası gelmez dolayısıyla ne olursa olsun evde oturma bişeyle meşgul ol mutlaka.

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Arkadaşlar yaşım 19. Açıktan lise okuyorum. Son dönemim tüm gün evdeyim altımda araba falanda var fazla arkadaşım yok. bunları beni tanımanız için söyledim. Evde canım çok sıkılıyor ama birşey de yapasım gelmiyor içimden. spor salonuna yazılıp güzel fit bir vücudum olsun diye para biriktirdim ama salona gitmeye üşeniyorum size üşengeçlik durumunu şöyle anlatayım; Evden çıkıyorum, arabaya atlıyorum, salona kayıt olmak için gidiceğim. sözde bakıyorum salonun önünde park edecek yer yok. Hemen bahane hazır doğru eve geliyorum. Ben bu lanet şeyi nasıl yeneceğim ya?
Dostum meraktan soruyorum altında ki araba nedir? Ve altında araba olduğu halde sıkılıyor musun? Neden çalışmıyorsun paran bol mu ki dostum...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
senin ruh eşin Yaprak Ayvaz olabilir o bu durumu kabullenmişti...

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
1Öz irade sahibi olmalısın yapıcağım dediğin şeyleri yapmalısın
2kendine ait planların olsun şu mesleği seviyorum yada şu konuda istekli ve becerikliyim diyorsan o konuda kendini yetiştir ve ajandana uygun rhareket et (plan program feşmekan)
Gidip başkalarının yanında önüne serileni yaparsan ve çok çalışkan başarılı olursan ilerde iyi bir işçi olursun ;)
Kendi planların ve becerilerini geliştirmeye zaman harcayıp kendin için çabalamayı öğrenirsen ilerde iyi bir patron olursun :)

Ha unutmadan ne demişler;
Büyük dağın büyük derdi olur, büyük oynayabilecek kadar istekli ve uyanıksan çabala derim:D forum köşelerinde olmuyor sokağa çıkmak lazım
( keşke bu yukarda yazdıklarım gibi biri olsam)

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Bu üşengeçlik bende de var ama bu kadar değil. Yapacağım, gideceğim bir iş yada yer olursa biraz öf pöf yaparım. Ama kendimi zorlarım. Zaten o işi yaptıktan sonra hele ki mutlu da olduysam bir süre cesaret gelir ve üşengeçlik ortadan kalkıyor.

umutbitti

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Altında araba olup sıkılmak da ayrı bir şey.

Son düzenleyen moderatör:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Araba eğlendirmiyor ki.