USB sorunu

olgunmadak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu gün Casper marka bir laptop aldım
i5 İşlemci
2GB paylaşımlı ekran kartı
640 gb HD
6 gb ram

şeklinde temel özellikleri var.

3 tane USB 2.0 çıkışı var ve sağdaki iki port çalışmıyor. Windows7 Home Basic kurulu ve orjinal ürün. Sebebi nedir anlayamadım. Aygıt yöneticisinde tanınmayan hiç bir aygıt yok.

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
acaba elektrik geliyo mu oraya donanımsal bi arıza olabilir.
Bence şunu bi dene bilgisayar kapalıyken oraya bi usb tak ve bilgisayarı aç bios tan bi kontrol et bakalım görüyo mu. Görmüyosa orada fiziki bi sorun vardır demektir.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Evet hiç uğraşma geri götür...

olgunmadak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şöyle ki;
USB senkronizasyonlu telefonumun girişini ona o iki bağlantıya taktığımda telefon görüyor ve Hangi Mod olması gerektiğini soruyor, ve telefon USB şarj edilebiliyor. Fakat Bilgisayar' ın bir tepkisi olmuyor. Ellerinde de sadece bir tane kalmıştı bu üründen, geri götürsem değiştiremezler yani...

özet: Elektrik geliyor yani :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Sadece telefonundan dolayı mı böyle bir sorun olduğunu söylüyorsun? Telefonun yanında bilgisayar için driverları vermişlerdir, onları kurarsan sorun ortadan kalkar. Benim telefonum mesela windows mobile işletim sistemine sahip, Windows Mobile Aygıt Merkezi kurulu bilgisayarımda ve bu sayede her türlü senkronizasyonu sağlayabiliyorum... Bu tarz bir sorunun mu var?

olgunmadak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok erenberk kardeşim. Soldaki USB çıkışında telefon tam özellikleriyle çalışıyor. Sağda iki tane USB çıkışı var oradakilerden elektrik alabiliyorum ama bilgisayarda herhangi bir aktivite olmuyor.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
O zaman bence besleyemiyorlar yani yeterince akım gelmiyor olabilir ama böyleyse eğer senin yapabileceğin bir şey değil. Sadece telefonunda mı böyle bir sorun çıkarıyor?

olgunmadak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır sayın erenberk kardeşim. Mouse taktığımda da optik ışık yanıyor fakat mouseye bilgisayardan bir tepki gelmiyor. Soldaki girişte okuyor mouseyi. Sağdaki iki girişte sorun bu sorun var.

megawolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aygıt yöneticisinde evrensel seri yol denetleyicileri genişlet, orada USB2 yazanları devre dışı bırak (ama sadece USB 2 yazanları) daha sonra takıp deneme yap bakalım. bişey değişecekmi? değişmez ise bilgisayara taktığında hiçmi bişey olmuyor yoksa tanınmayan aygıt mı diyor?

olgunmadak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sayın megawolf;
Aygıt yöneticisinde dediğiniz o yöntemi daha önce denedim. Bir değişiklik yok. Bilgisayara taktığımda hiç bir tepki vermiyor. Ama mouse taktığımda optik lambası yanıyor. USB ile telefonu bağladığımda şarj oluyor.

megawolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman yapacak bişey kalmamış, garantisi varken vakit kaybetme bence...

olgunmadak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim öneri için. Ama bir kaç hafta usb çoğaltıcı ile idare etmeyi planlıyorum.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
usb lerin bozuktur yani çalışmayanlar derhal geri gönder tabi önce telefon et sorununu söyle ondan sonra sana yardımcı olurlar,ama geri göndermen büyük ihtimal olucak

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar usb leriniz bozuk değil. Ben çift işletim sistemi ile deniyorum xp de 3 usb den 1 tanesini görüyor. Windows 7 de hepsini görüyor bende çözemedim ama az kaldı çözücem.