Usb >< Hdd Dosya aktarımı HATASI!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MXfreeze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MXfreeze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hard diskten bir dosyayı ( boyut olarak büyük ) USB aygıtına kopyalarken ya en başında yada belli bir yerden sonra dosya bulunamadı gibi bir hata veriyor .
USB de sorun yok arkadaş kullanıyor . Hard diskten mp3 e müzik atarken hata vermiyor. Ya da C'den D' ye aktarım yaparken hata vermiyor. Fakat Büyük dosya transferlerinde (oyun setup gibi) Bazı arşivler hasarlı gözüküyor tekrar kopyalayınca düzeliyor . Hard diskteki sorun nedir? Usb den flash yapmak için bikaç ayarla oynamıştım geri çeviremedim sebebi bu olabilirmi ?

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
usb aygıt dediğin flash sanırım. fat32 dosya sistemini kullanıyor olabilir. onun için büyük dosyalaro kopyalamıyor olabilir.

usb aygıtına resim müzik atmayı denesene . onu atıpta büyük dosya atmıyorsa fat32 olduğu içindir.

hdd içinde check disk uygulamayı deneyebilirsin.

MXfreeze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet flash disk , nfts şeklinde biçimlendirdim (ama hızlı biçimlendir ' i işaretledim) check disk nedir açıklarsan donanımsal bilgim zayıf :)

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bilgisayarıma gir.
c ye sağtuş , özellikler , araçlar , hata denetimi başlığı altında şimdi denetle diyiceksin.
2 seçenek vardır. 2 sinide işaretletip başlat diyiceksin.

( c yi windowsun kurulu olduğu partition kabul edersek. c olan yer sende değişebilir. eğer kopyalamak istediğin dosya d deyse , onada aynı işlemi yap. bu hataların denetlenmesini , düzeltilmesini sağlar. Not: Eğer kullanılan dosya varsa sana açılışta taramasını için zamanlayacağını sorar evet dersin . yeniden başlatınca 5 aşamalı işlem sonrasında masaüstü gelene kadar birşey yapmazsın .
geriye tekrar denemek kalır. :D )

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
USB Disk Storage Format Tool 2.2.3

USB Disk Storage Format Tool adlı ücretsiz yazılım istediğiniz dosya sistemindeki her USB diskinizi formatlamanızı sağlar.

Bir USB diski bootable yapmak amacıyla,örnek olarak bilgisayar çöktüğünde bir yedeğe sahip olmak,USB Disk Storage Format Tool gibi bir program gerektirir.USB Disk Storage Format Tool USb diski normal bir disk gibi görüntüler ve sonra USB diski istediğiniz dosya sistemiyle formatlar (FAT, FAT32, NTFS).

Eğer sıkıştırma verisini açarsanız, NTFS ile daha fazla depolama için sıkıştırma yapabilirsiniz.

5tvrye.gif

172195078_64896a4cde.gif

MXfreeze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:D teşekkürler.. eskiden pc ye yersiz restart atınca pc kendisi denetliyodu diskleri . yeni aldığım makinada bulamamıştım. Hiç hatalar denetlenmiyodu elle yapabiliyomuşuz demek :D

MXfreeze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CHKDSK ile tarama yaptım C ye ve D ye , USB Disk format tool vista 64 bit uyumlu değil ve sorun devam ediyor . Ha birde Flash diskten boot yapmak için cmd de bikaç şeyle oynamıştım ama format falan attım pc ye düzelmesi gerekmezmiydi.. usb ayarlarında bişi olmasın ?_:crying:

---------- saat 15:45 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:33 eklenmişti ----------

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Vistanın azizliklerinden...
Başka bir bilgisayarda USB Disk Storage Format Tool 2.2.3 ile formatlama şansın var mı ?

MXfreeze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
varda sorunu çözermi ki arkadaş kullanıyor vistada fat32 benim değil zaten bu disk . o bana dosya getiriyor , pc ye kopyalayabiliyorum fakat benim pc den diske dosya aktarılmıyo. Müzik falan aktarılıyo sanırım onu bi deniyim ama büyük dosya aktarımı yarıda kesiliyo yada en baştan başlamıyo