Unutkanlık 5 yıl sonra tarih olacak

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Bu program sayesinde 'unutmak' tarihe karışacak.

IBM, önümüzdeki 5 yıl içinde 'unutmak' sorununu ortadan kaldırmak için yeni bir çalışma başlattı. HERMES adı verilen Yaşlanma İçin Bilişsel Bakım programı sayesinde, özel tasarlanan küçük mikrofonlar ve video kameralar ile yapılan tüm görüşmeler ve etkinlikler kaydedilecek. Geliştirilen akıllı cihazlar da bu bilgileri doğru bir şekilde sınıflandıracak, ayrıntıları depolayacak, analiz edecek, uygun zamanda ve uygun yerde hatırlatacak.

CEP TELEFONU UYARACAK

Sistem, cep telefonları üzerinde uygulanacak. GPRS teknolojisiyle donatılan akıllı telefonlar, kişilere, belirli bir dükkanın yanından geçerken, reçetedeki ilaçlarını ya da marketteki ürünlerden birini almaları gerektiğini anımsatacak. Bu teknoloji sayesinde yaşlılar, doktorlarıyla yaptıkları görüşmeleri daha kolay hatırlayacak. Hafızalarını zinde tutmak isteyenler ise gündelik hayatlarına ilişkin isimleri ve olayları hatırlamak için bellek alıştırmaları yapabilecek.

MAĞAZADA ZAMAN KAYBINA SON

IBM ayrıca, alışveriş sırasında kaybedilen zamanı en aza indirmek için 'dijital yardımcı' geliştirdi. Önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi beklenen sistem sayesinde müşteriler, bir ürün almak için deneme kabinine birçok defa girip çıkmak, sıra beklemek, doğru rengi bulmak için rafları karıştırmakla vakit kaybetmeyecek. Müşteriler istedikleri tüm ürünleri, sesleri algılayabilen dokunmatik ekranlar üzerinden satış temsilcisine bildirebilecek, uyumlu ürünler ekran üzerinden görülecek.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
tam bana göre olan bişey var haberde "dijital yardımcı" süper olur yaa

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
yakında kafayı yemezsem iyidir çünkü dijital ortam insana kayı yediriyo

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
desene artık insanlar beyinlerini hiç kullanmayacak :S :S

bu teknoloji iii bişe değil abiiii beni seeeevmee :D :D puhahah ne diom ben yaa

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
böyle giderse yakında bende dijital olacam ya :D

''DİJİTAL PC MERAKLISI'' :D :D

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
:D :D puhahaha olur vallaaa bu gidişle baksana :D

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
5 Yıla kadar kesin bunları piyasaya çıkarmayı unuturlar :)

BilgeAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
:) Bana da unutmak istediğim şeyleri unatacak bir teknoloji geliştirseler süper olacak.

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Haber için teşekkürler..