Üniversitede ders oldu!

Bu konuyu okuyanlar

Darknes$

Müdavim
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
Üniversitede ders oldu!

'New York’ta Beş Minare'nin fragmanı,yedi üniversitede ‘Bir filmin fragmanı böyle kurgulanır’ başlığıyla ders olarak okutuluyor

565362_detay.jpg


Mahsun Kırmızıgül’ün yazdığı, yönettiği ve başrolünde oynadığı ‘New York’ta Beş Minare’ adlı sinema filmi 5 Kasım’da gösterime giriyor. 820 salonda gösterime girecek olan film bu alanda Türk Sinemasın’ın rekorunu şimdiden kırdı. Daha önce bu rekor 756 salonla ‘Recep İvedik 2’ye aitti. Gösteriminden önce satışa çıkan biletlerin gördüğü ilgi ise rekorun habercisi niteliğinde.

Bu arada 'New York’ta Beş Minare' akademik kariyere sahip oldu. Filmin fragmanı aralarında Bahçeşehir Üniversitesi ile Bilgi Üniversitesi’nin olduğu yedi üniversitede ‘Bir filmin fragmanı böyle kurgulanır’ başlığıyla ders olarak okutuluyor.

Fragmanı buradan izleyebilirsiniz.

http://forum.shiftdelete.net/sinema/173503-new-yorkta-bes-minare.html

120 KİŞİ FİLMİ KORUYACAK
'New York’ta Beş Minare'nin tüm zamanların en çok izleyici rekorunu kıracağı konusunda emin olan Mahsun Kırmızıgül ile yapımcı Murat Tokat, yine de işi şansa bırakmıyor. Kırmızıgül, filmin korsan görüntülerinin çekilerek izleyici sayısının düşmemesi için büyük çaba harcıyor. Şu ana kadar filmin tek kopyasını yanından ayırmayan Mahsun Kırmızıgül, her kopyaya özel bir şifre koydurttu. Bu sayede korsan çekim yapıldığı takdirde sızıntının hangi salondan olduğu ortaya çıkacak ve yüksek meblağlarla tazminat davaları açılacak.

Ayrıca Kırmızıgül, bugüne kadar eşine rastlanmamış bir koruma önlemi daha alacak. 'New York’ta Beş Minare'yi korumak için 120 koruma görevlisi ile anlaşıldı. 120 koruma özellikle sabıkalı salonlarda korsan çekim olup olmadığını denetleyecek.

http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/565362-universitede-ders-oldu-video
 
Üst