Üniversite tercihi verecem

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kuda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kuda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkese merhaba,
bugün yarın üniversite tercihlerimi verecem, birde sürekli takip ettiğim sdn foruma sorayım dedim belki bilgisayar mühendisi olan vardır ve cevap verir diye: sıralamam 38 bin, bilgisayar mühendisliği istiyorum, bunlar belli olanlar...
şimdi karar veremediğim şey şu ben 23 yaşındayim, terör meselelerinden ilk okula geç başladım ve liseden de 2010 yılında mezun oldum yani ordan da iki yıl kayıp (üniversite tercihi vermeden memur olmam gerekti maddi yetersizlikten başıma gelmeyen kalmadı, 2010da aldığım sıralamam çok daha iyi idi, iyi okul istiyordum ama o hazırlığı yapamadım). şimdi bunları söylüyorum çünkü yaşıtlarım okulu bitirip geldikleri bir yaşta ben başlıyor olacam.ve ömrümde hiç ikinci adam olmak istemedim.aldığım sıralama gereği ben galiba sektör nazarında ikinci kalitede bir mühendis belki de üçüncü kalitede..

istanbulu öncellikle istiyordum ama anca istanbul üni 2.öğretim geliyor istanbul üniversitesine çok soğuğum gitmeyecem.
şimdi kesin karar kıldığım il kocaeli.. ilk düşündüğüm yer gebze yüksek teknoloji enstitüsü. ancak burda hazırlık var ve ben bir sene daha kaybedemem diye düşünüyorum, yaşlandım, açıkçası utanıyorum..

kocaeli üniversitesinde de hazırlık var bu yüzden şuan karar kıldığım yer kocaeli üniversitesi 2. öğretim...

şimdi sorum şu:1-kocaeli üniversitesinde bilgisayar okuyanın ülkemizdeki bilgisayar mühendisi ekosistemindeki yeri nedir, fazla kötü müdür?
2- sizce yaşıma rağmen gebze yüksek teknonoloji ens. yazılır mı? yani bir yılda hazırlığa verilir mi?

cevap vermenizi umuyorum, şimdiden teşekkürler..

kuda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cevap verebilecek olan yok mu?

kocaeli bilgisayar mezunu yok mu?

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
gebze yazman çok faydana olacaktır gebze yüksek tek. ens ayrı bir olay arkadaşım okuyor orda ben yazmadığıma pişmanım geçen sene orayı çünkü ordaki olay sadece teknoloji üzerine tüm imkanlar oraya aktarılıyor .. yaşında pek problem olmaz bence ama o senin vericeğin kadar geleceğine dair bide hazırlıkta ingilizceyi öğrendin mi mesleki olarak büyük yarar sağlar orasıda ayrı bir nokta hazırlık diye kestirip atma bence

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
herkese merhaba,
bugün yarın üniversite tercihlerimi verecem, birde sürekli takip ettiğim sdn foruma sorayım dedim belki bilgisayar mühendisi olan vardır ve cevap verir diye: sıralamam 38 bin, bilgisayar mühendisliği istiyorum, bunlar belli olanlar...
şimdi karar veremediğim şey şu ben 23 yaşındayim, terör meselelerinden ilk okula geç başladım ve liseden de 2010 yılında mezun oldum yani ordan da iki yıl kayıp (üniversite tercihi vermeden memur olmam gerekti maddi yetersizlikten başıma gelmeyen kalmadı, 2010da aldığım sıralamam çok daha iyi idi, iyi okul istiyordum ama o hazırlığı yapamadım). şimdi bunları söylüyorum çünkü yaşıtlarım okulu bitirip geldikleri bir yaşta ben başlıyor olacam.ve ömrümde hiç ikinci adam olmak istemedim.aldığım sıralama gereği ben galiba sektör nazarında ikinci kalitede bir mühendis belki de üçüncü kalitede..

istanbulu öncellikle istiyordum ama anca istanbul üni 2.öğretim geliyor istanbul üniversitesine çok soğuğum gitmeyecem.
şimdi kesin karar kıldığım il kocaeli.. ilk düşündüğüm yer gebze yüksek teknoloji enstitüsü. ancak burda hazırlık var ve ben bir sene daha kaybedemem diye düşünüyorum, yaşlandım, açıkçası utanıyorum..

kocaeli üniversitesinde de hazırlık var bu yüzden şuan karar kıldığım yer kocaeli üniversitesi 2. öğretim...

şimdi sorum şu:1-kocaeli üniversitesinde bilgisayar okuyanın ülkemizdeki bilgisayar mühendisi ekosistemindeki yeri nedir, fazla kötü müdür?
2- sizce yaşıma rağmen gebze yüksek teknonoloji ens. yazılır mı? yani bir yılda hazırlığa verilir mi?

cevap vermenizi umuyorum, şimdiden teşekkürler..
....yaşlandım, açıkçası utanıyorum..

buraya kadar okudum. Gerisini okumadım. Abicim sanane SA-NA-NE sen git okulunu oku. İnsanların senin hakkında ne düşündükleri önemli değil. Senin kendin hakkında düşündüklerin kendini nasıl gördüğün önemli. Bunun kafaya takılacak bir mesele olduğunu düşünmüyorum (Belki senin yaşadığın olaylar böyle düşünmeni sağlamış olabilir ama bence gereksiz). Senin kafana takman gereken tek şey iş bulurken 2. 3. adam olma olayı olabilir. Bunun çözümünün de sende olduğunu söylemek isterim işin içinde teknoloji varsa sürekli takip etmen, kendini geliştirmen ve yeniliklere açık olman gerekir. Herşeyin gönlünce olması dileği ile :)

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Sıralamandan ziyade ikinci yada üçüncü kalite mühendis olmak tamamen sana kalmış bir şey. Tabi odtü, itü gibi bir yere tutuyorsa git ancak üniversite sana sadece diploma verir seni 2 ve 3. sınıf diye sınıflandırmaz. Sen kendini geliştirirsen pek çok itü, odtü mezunundan daha iyi işler yapabilirsin. Bunu hep duyuyorum üniversite mezunlarından Türkiye'de çok komik geliyor sanki İtü, Odtü, Boğaziçi neymiş ya, diğerlerinden farklı ne sunuyorlar ki öğrenciye hiçbir şey sadece isim yapmışlar işte öyle gidiyor sanki çok kaliteli eğitimleri var. Sen çalışmana bak gittiğin üniversitede zaten gerisi gelir merak etme. İş her zaman kişide biter

kuda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Genero, Piyonist, Darken çok teşekkür ediyorum içten tavsiyeleriniz için..

Genero, sizin dediklerinize katılıyorum zaten bu durumun farkında olduğum için ben de bu kararsızlığı yaşıyorum.

Piyonist, insanların kişi hakkındaki düşünceleri psikolojisi üzerinde etkili olabilir açıkçası bende öyle, yani yanlızlaşıyorum sonra.. ancak 2. 3. olma meselesinde düşününce dediğiniz gibi olması gerekir, ama ülkemizde etiketin ne kadar önemli olduğunu hepimiz bilir. sadece ben bazen diyorum ki abi şirketler kimsenin kara kaşını kara gözünü sevip para vermez, sen ne kadar kazandırırsan, senin oraya katacağın katma değer kadar oralarda sende değerlenirsin.ve sözkonusu teknoloji olunca senin yeteneklerini göstermen için bir mimar gibi birkaç yıllık yapı dikmen gerekmiyor belki bir iki haftalık bir yazılım seni gösterebilir diyorum.umarım öyledir.

Darken, az yukarda da ifade ettiğim gibi dedikleriniz mantıklı ancak etiket çok önemli bence yine de..

tekrar hepinize teşekkürler, bakalım hayırlısı...

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Genero, Piyonist, Darken çok teşekkür ediyorum içten tavsiyeleriniz için..

Genero, sizin dediklerinize katılıyorum zaten bu durumun farkında olduğum için ben de bu kararsızlığı yaşıyorum.

Piyonist, insanların kişi hakkındaki düşünceleri psikolojisi üzerinde etkili olabilir açıkçası bende öyle, yani yanlızlaşıyorum sonra.. ancak 2. 3. olma meselesinde düşününce dediğiniz gibi olması gerekir, ama ülkemizde etiketin ne kadar önemli olduğunu hepimiz bilir. sadece ben bazen diyorum ki abi şirketler kimsenin kara kaşını kara gözünü sevip para vermez, sen ne kadar kazandırırsan, senin oraya katacağın katma değer kadar oralarda sende değerlenirsin.ve sözkonusu teknoloji olunca senin yeteneklerini göstermen için bir mimar gibi birkaç yıllık yapı dikmen gerekmiyor belki bir iki haftalık bir yazılım seni gösterebilir diyorum.umarım öyledir.

Darken, az yukarda da ifade ettiğim gibi dedikleriniz mantıklı ancak etiket çok önemli bence yine de..

tekrar hepinize teşekkürler, bakalım hayırlısı...

rica ederiz yanlız ingilizce şart bu zamanda heleki mühendislikte bence bunu hiç göz ardı etme tekrar söylüyorum

GridLuck

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Başına gelenlere üzüldüm. 1 sene geç, 1 sene de hazırlıktan dolayı bende 2 sene kaybettim. Seni çok iyi anlıyorum aslında. Bilgisayar Mühendisliği konusunda pek bir şey söyleyemeyeceğim. Forumda konuşuluyordu bir aralar hak ettikleri yeri bulamayanlar b. mühendisleridir diye... Kocaeli'ni bilmiyorum. Bursa'da yaşıyorum ben. Ama Uludağ'ın isminden başka bir şeyi yok diyebilirim. İzmir'i öneririm sana. Dokuz Eylül ya da Ege'yi. 2si'de çok kalitelidir gerçekten. Puanım yetseydi 2sinden birini tercih ederdim. Ayrıca yaşımdan utanıyorum gibi bir cümleyi duymak üzdü beni. Çünkü sıra arkadaşım 35 yaşında, cezaevi gardiyanı, 2 çocuk babası bi' adam :) Ayrıca diğer sınıfta da 50 yaşında makine öğretmeni bir tanıdığım var. Okumanın yaşı yoktur. Farklılıkların kalktığı tek eğitim ortamı üniversitedir bana göre. Tabi Türkiye şartlarında ne kadar kalkarsa... :)

akrepp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bazı yorumları tam olarak okuyamadım ama yinede bişeyler söylemek istedim gevezelik ettiysem şimdiden kusur =) bşındn geçenlere üzüldüm ama napcaz herkes şanslı olamıo bu dünyada .yaşına gelince insanlar bu yaşta sokakta sürtüo sn okuosun ne var bunda .bnde bu sne tercih yapcam bilgisayar müh rövanşta bi müh dalı senin sıralamana göre de ODTÜ gibi bi üni de okuyabilirsin .bence gebze falan çıkar kafandan her ne kadar müh kendini geliştirmeye de bağlı olsa üni ismi de çok önemli . hiç İTÜ düşünüo musun peki?

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bizim okulda hazırlık sınıfına 24 yaşında gelen var. Değil ayıplanma takdir bile gördü. Çekinmene gerek yok.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
bilgisayar mühendisiyim(ege üniv). çalıştığım şirkette birçok gebze yüksek tekno. üniv. mezunu var. o arkadaslardan edindiğim izlenip gayet güzel eğitim verildiği ve kaliteli bir üniversite oldugu. 2.sınıf mühendis mevzusu mezun olduğun okuldan çok becerine ve yabancı diline bağlı. okuduğunu anlayabilecek, internette forumları vs takip edip aradığını bulabilecek kadar ingilizceye sahip olman gerektiğini düşünüyorum, yoksa çok ama çok zorlanırsın. yaş konusuna gelecek olursak hiç kafana takma, bizim bölümdede benzer şekilde birçok arkadas vardı ve hiçkimse sana o gözle bakmaz emin ol. hazırlık sınıfını oku, ingilizceni geliştir(üniv dönemindede kurslara giderek), staj yap güzel bir yerde, sonra önün açık. bugunun piyasası ile 2000-2500TL civarı maaşla başlıyor gebze y.t.e. mezunları.

kuda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vayy, benden sonra bir dünya şey yazılmış, yukarda yardımcı olmaya çalışmış herkese çook teşekkür ediyorum. çok içten ifadeler-açıklamalar var, Rabbim gönlünüze göre versin...

en başa ikinci öğretimi sonra birinci öğretim ve gyteyi yazacam..
biraz ters bir iş gibi oldu ama harçlar kalkarsa ikinci öğretime yığılma olabilir :) uyumak için...
herkese tekrar teşekkürler...

bir soru da sorayım aslında, çünkü iki tercih daha yazmayı düşünüyorum. sakaryanın ikinci ve birinci öğretimlerini yazacam..sorum şu: birinci öğretimde hazırlık olduğunu biliyorum peki ya ikinci öğretimde? ikinci öğretimde hazırlık var mı aceba?

(bilgisayar mühendisliği)

adsra

Asistan
Reaksiyon puanı
3
eskişehir osmangazi elektrik elektronik yüzde yüz ingilizceyi tavsiye ederim

sinan.nar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gebze yüksek teknoloji enstitüsünde okuyorum sorularınıza elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalışırıım umarım cok gec kalmamısımdır. bence gyte yi en basa yazabilirsin okulum die söylemiyorum eğitim kaliteli... eger gyte yi kazandıysan bi haber et :D