Üniversite Mezunu Olup Öğrenim/Katkı Kredisi Ödeyen Arkadaşlar.

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Resimde görülen ödeme takvimi öğrenim kredime ait. Katkı kredi sayfamda da aynı aksaklık söz konusu. Gördüğünüz gibi 1. ve 2. taksitlerde aksama oldu ama hepsinin faizini fazlasıyla ödedim. Fazla yatırılan miktarlar bir sonraki taksitlerden düşülmüş durumda. Buraya kadar herhangi bir sorun yok.

Görüldüğü üzere 3. taksit yatmamış olarak görünüyor. Ama ben bu 3. taksiti 31/07/2009'da yatırdım. Makbuzlarım da evde duruyor. Sanırım güncelleme eksikliği nedeniyle yatırılmamış olarak görünüyor. En alttaki ibareye de bakacak olursanız ödemelerin takip eden ayın 15'inden sonra ekrana yansıyacağı bilgisi var. Bu durumda benim 3. taksit 15 Ağustos'tan sonra ekrana yansımalıydı ama yansımadı.

Ve beni asıl korkutan borcumun HATAY Vergi Dairesine bildirildiği yazısı. İlk 2 taksit de gecikmişti ama o zaman bu yazı çıkmamıştı. Ben bu 3. taksiti de gecikme faiziyle birlikte fazla fazla yatırmama rağmen neden bu sefer böyle bir sorun oldu? HATAY Verdi dairesiyle görüştüğümde ellerine buna dair bir yazı gelmediği oldu. Bu yazı 1 ayı aşkın bir süredir ekranda duruyor.

Benzer durumda olan arkadaşlar yorumlarını yazarlarsa birbirimize yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum.

Problemle ilgili olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun telefonunu aradığımda malumunuz kapı duvar mevzusu vuku buldu. Telesekreterin konuşmasından sonra ilgili dahili numara 6'yı tuşladıktan sonra 10 saniye sonra telefon yüzünüze kapanıyor.

========================================================

mt7e3r.png

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Arkadaşım birincisi kyk'nın işleri biraz karışık onları öncelikle onu bir tarafa bırakalım.Senin ödediğin borç bu ayın 15i değil diğer ayın 15'inde gözükür ancak.Ama gözükmese suçlusu ben değilim:)
Diğer bir konu vergi dairesine bildirilmeyle ilgili;onun için hiç canını sıkma bu zaten normaldır.Ben 5 yıldır vergi dairesine giden kişilerin yazıları olduğunu bilmiyorum.Ki senin ki daha yenidir.
Çok sıkışırsan ,çözemediysen;Ankara'dayım senin için atlar kredi yurtlara giderim:
Bizim Kampüsün karşısındaydı:)
Son olarak Allah yardımcın olsun.Yeni gidenlere söylüyorum imkanınız varsa bu paraya bulaşmayın,üç öğün simit çay yiyin:)
Allaha şükür benim bitmek üzere son bir taksit:)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Çok zor gelmişti bu öğrenim taksitlerini ödemek..

Benim de tavsiyem bu paraya başvurmamak için şartları zorlayın..

Tabiki kimileri için de uygun bir kredi..

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım birincisi kyk'nın işleri biraz karışık onları öncelikle onu bir tarafa bırakalım.Senin ödediğin borç bu ayın 15i değil diğer ayın 15'inde gözükür ancak.Ama gözükmese suçlusu ben değilim:)
Diğer bir konu vergi dairesine bildirilmeyle ilgili;onun için hiç canını sıkma bu zaten normaldır.Ben 5 yıldır vergi dairesine giden kişilerin yazıları olduğunu bilmiyorum.Ki senin ki daha yenidir.
Çok sıkışırsan ,çözemediysen;Ankara'dayım senin için atlar kredi yurtlara giderim:
Bizim Kampüsün karşısındaydı:)
Son olarak Allah yardımcın olsun.Yeni gidenlere söylüyorum imkanınız varsa bu paraya bulaşmayın,üç öğün simit çay yiyin:)
Allaha şükür benim bitmek üzere son bir taksit:)

yardımların için teşekkürler. ben 3. taksidi 31 temmuzda ödedim. ertesi ay yani bu ağustos ayının 15inden sonra görünmesi gerekmiyormu. yoksa benmi yanlış anladım. çünkü takip eden ay diyor. eğer imkanın olursa benim bu ekran görüntüsünü çıktı alıp sorma şansın olursa inan çok memnun olurum. tabi hocam müsait değilsen zor durumda kalma. bu arkadaş 3. taksidi temmuzda ödemiş ama ağustosun 15i geçmesine rağmen neden görünmüyor şeklinde sorabilirsen sanırım sorumuza cevap alabiliriz.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
ödemeyenlerde yazabilir mi?

bu arada af geldi. faiz affı yani. Bunu bekliyordum. Bende kara listeden çıkıyorum. Borcumu ödeyeceğim.

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Hiç almasalar ne olur sanki. :D Gidecek maaşlar. Faiz falan yok çok şükür ama.

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
af beklentisi içinde fazla olmamak gerek. af çıkmasa ödenmeyecekmi sanki yine aldığımız gibi ödeyeceğiz eninde sonunda.

Ödememek için 2 şart var: (kyk.gov.tr'de yazıyor, bakabilirsiniz)
1- ÖLMEK (artık ne şekilde o size kalmış)
2- TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR HASTANEDEN İŞ GÖREMEZ RAPORU ALMAK.

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
tahir2023 biraz daha zaman geçsin gerçekten gözükmese giderim.Ama hatırlat.Benim için sorun olmaz merek etme tatildeyiz zaten.Daha önce söyleseydin oralara yolum düşmüştü helletmiştim şimdi.

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tahir2023 biraz daha zaman geçsin gerçekten gözükmese giderim.Ama hatırlat.Benim için sorun olmaz merek etme tatildeyiz zaten.Daha önce söyleseydin oralara yolum düşmüştü helletmiştim şimdi.

hocam eyvallah saol. düşünmen yeter. ben yine hatırlatırım ama senin özelden mesaj yollama kapalı sanırım. sana nasıl hatırlatabilirimki. bu başlığa ne zaman girersin onu bilmiyorum.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bu kaç yıllık.. Ben hiç almadım şükür bulaşmadım şu işlere ya :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Baya borç varmış ya Allah kolaylık versin sana kardeş..:)

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
borç çok hocam. alırken iyiydi tabi. sonra böyle ödemede problem oluyor. ödeyen herkesin işi zor. dünya kadar para.