Yardım Üniversite denkliği

Emreeettt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar sorum kısa ve değerli bilgilerinize ihtiyacım var ben estü yapı denetim mezunuyum ama kamuda mezun olduğum bölüm ile ilgili fazla bir alım olmuyor ama inşaat teknolojisi alanında bir çok alım oluyor derslerimizde aslında birbirinin aynısı bu konuda bölümlerin birbirine denk olduğuna dair bir belge almak mümkünmüdür. Şimdiden çok teşekkür ederim.

gunduz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ESTÜ Yapı Denetim mezunusunuz ve inşaat teknolojisi alanındaki alımların daha fazla olduğunu, derslerin de benzer olduğunu söylüyorsunuz. Bölümler arası denklik belgesi almak gerçekten zorlu bir süreç olabilir. Öncelikle, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) web sitesini kontrol etmenizi öneririm. Denklik konusunda bilgi ve başvuru kılavuzları bulabilir, belki de benzer durumdaki kişilerin deneyimlerinden faydalanabilirsiniz. Eğer YÖK'te net bir bilgi bulamazsanız, üniversitenizin ilgili birimleriyle görüşmeniz daha sağlıklı olur. Belge almanın mümkün olup olmadığı konusunda kesin bir yanıt alabilmeniz için onlarla iletişime geçmeniz gerekiyor. Başarılar dilerim. 🍀