Üniversite Bölüm Önerisi Olan?

YaralıKeko

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Abilerim,ablalarım,kardeşlerim Lys sınavına çok az bir süre kaldı ve benim aklımda sadece 1-2 meslek var onlardanda pek emin değilim.Uluslar Arası İlişkiler okuyum diyorum iş imkanı yok diyolar,Sadece Bilgisayar Mühendisliği yattı biraz kafama onun dışında cidden hiçbir fikrim yok ve cidden tutuşmaya başladım.

Sizden isteğim önerebilceğiniz veya aklınıza gelen herhangi bir bölümü söylemeniz,en azından 1 i bile kafama yatsa yeter.

(Bu arada Sıralamam 100 bin civarı)

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
ui ile bm farklı alanlarda değil mi? Hem edebiyat hem fen sınavına mı gireceksiniz ? Bm neden kafanıza yattı ?

YaralıKeko

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Evet hem fen hem edebiyata giriyorum.
Bilgisayara çocukuğumdan beri bi düşkünlüğüm var ,yabancılık çekmem diye düşündüm.En azından elimin yatkın olduğu bi iş

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Evet hem fen hem edebiyata giriyorum.
Bilgisayara çocukuğumdan beri bi düşkünlüğüm var ,yabancılık çekmem diye düşündüm.En azından elimin yatkın olduğu bi iş
Problemlerle uğraşmaktan, mantıksal düşünmekten zevk alıyorsanız, sabırlı bir insansanız ve bilgisayarları seviyorsanız seçebilirsiniz. Bilgisayar mühendisinin işi doğrudan programlama olmasa da mezunlarının büyük kısmı bu alana yöneliyor. İş imkanı çok fazla ama yanlış tercihle seçip pişman olan çok insan da var. Herhangi bir üniversitenin derslerine bakın, o dersler ilginizi çekiyor mu hoşunuza gidiyor mu diye, beğenirseniz gidersiniz.

Quilliam

Doçent
Reaksiyon puanı
86
Benim sana söyleyebileceğim şey ne olursa olsun sevdiğin şeyi yap bu konuda her şey kendinde biter kendini neyde başarılı bulabileceğini düşün ve yaptığında mutlu olacağın bölümü seç yoksa ilerde acısını çok çekersin.

YaralıKeko

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Benim sana söyleyebileceğim şey ne olursa olsun sevdiğin şeyi yap bu konuda her şey kendinde biter kendini neyde başarılı bulabileceğini düşün ve yaptığında mutlu olacağın bölümü seç yoksa ilerde acısını çok çekersin.
Sorunda orda cidden hiçbir mesleğe aşkla bakmıyorum.Normalde hedefim Harp Okulu ama oda şans işi olduğu için ikinci bir plan arıyorum o yüzden fikirlerinizi sordum.

mydeli

Asistan
Reaksiyon puanı
118
iktisat düşünürmüsün uluslararası işletmecilik ve ticaret veya uluslararası lojistik ve ticaret ?

YaralıKeko

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Genelde sayisal dusunuyorum ama sözelden bir sey okursam tarih olur.Ama Tarihtede pek is imkani yok sanirim

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Abilerim,ablalarım,kardeşlerim Lys sınavına çok az bir süre kaldı ve benim aklımda sadece 1-2 meslek var onlardanda pek emin değilim.Uluslar Arası İlişkiler okuyum diyorum iş imkanı yok diyolar,Sadece Bilgisayar Mühendisliği yattı biraz kafama onun dışında cidden hiçbir fikrim yok ve cidden tutuşmaya başladım.

Sizden isteğim önerebilceğiniz veya aklınıza gelen herhangi bir bölümü söylemeniz,en azından 1 i bile kafama yatsa yeter.

(Bu arada Sıralamam 100 bin civarı)

Elektrik elektronik veya bilgisayar mühendisliği ilaveten Endüstri mühendisliği ;)

Bonaparte

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
İibf'ye sakın bulaşma da nereyi seçersen orayı seç :)