Üniversite alan seçimim için büyüklerimden tavsiyeler

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Arkadaşlar son seneyi okuyorum bölümüm bilişim ,okulda sayısal ders görmedim bu nedenle ben sayısal dersleri yapamıyorum normal olarak bu yüzden tecrübelerinizi aktarın neler yapmalıyım birde maksimum 300 puanda 4 yıllık nerelere girmemi tavsiye edersiniz eşit ağırlıktan olabilir iyi yaparım coğrafya türkçe felan Ek olarak neler önerirsiniz bekliyorum tavsiyelerinizi abilerim.Hedefi şimdi belirlemem lazım

Şimdiden teşekkürler

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
güncel arkadaşlar yorumları bekliyorum...

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bu son güncellemem lütfen bekliyorum yorumlarınızı

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Piyasa da çok sayıda tarihçi var tarihten uzak durmanı önerirken , Edebiyat iyidir. Kendine güveniyorsan.Tabi ben biraz eskiyim sen 20 li yaşlardaki arkadaşları dinlersen daha yararlı olur. Ben sayısalcıydım pek aram yok sözel bölümlerle sen yine de sözelcilerden tavsiyelere kulak as.

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bak üni okumak için şart şu ingilizce bilmek matematik bilmek bunlar yoksa
sadece kendini kandirirsin zor güç okursun matematik çok önemli

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sözel okuyanlar meslek iş felan zor gibi

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Grafik tasarım nasıl iş bulurmu o hem sayısal hem sözlmiş ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
[MENTION=343967]Kuvvetmira[/MENTION] etraf tasarımcı kaynıyor. Kendini diğerlerinden ayırman lazım eğitiminle, yeteneğinle vs. Photoshop bilen tasarımcıyım diyor az çok duymuşsundur. Ben pek tavsiye etmem.

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Grafik tasarım nasıl iş bulurmu o hem sayısal hem sözlmiş ?

Grafik tasarım iyidir.Mezun olunca "iyi biyer" bulabilirsen 3000-3500 belkı 4000 lira alabilirsın.Ama alanında başarıllı ve kendini geliştirmış olman çook önemli.Sadece okulda verdikleri eğitimle sınırlama kendini.Dışardankurslara git.
@POWERBLACK ın dediği gibi ingilizcesiz olmaz.Tabi sen +başka bir dil eklersen dadından yenmez :)

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Grafik tasarım iyidir.Mezun olunca "iyi biyer" bulabilirsen 3000-3500 belkı 4000 lira alabilirsın.Ama alanında başarıllı ve kendini geliştirmış olman çook önemli.Sadece okulda verdikleri eğitimle sınırlama kendini.Dışardankurslara git.
@POWERBLACK ın dediği gibi ingilizcesiz olmaz.Tabi sen +başka bir dil eklersen dadından yenmez :)
Aynen tutarsa zaten okulda pek ayrıntıya girmiyolar lisede gördüm yani üniverstede biraz gelişmişi olur ünide ben baya çalışcam her türlü şeye tutarsa ama işllh :)

eddie dean

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hayatının, büyükçe bir kısmını oluşturan iş hayatı bölümünü belki üniversitede seçeceğin bölüm doğrultusunda yaşayacaksın. Bu yüzden başkalarına sorma. Aklına gönlüne yatan bölümleri araştır. Araştırdığın bölümler için, üniversitede ne gibi ders içerikleri vardır diye; üniversitelerin sitelerinde bulabilirsin. İleride şunun veya bunun lafına uydum deme. Ama bana bölüm fark etmez dersen sen bilirsin.

Bu arada grafik tasarım istersen öss puanı ile 2 yıllık okursun. Grafik tasarım'ın 4 yıllığını okuyacağım dersen; her gsf kendi öss baraj puanının belirler. öss'den o puanı aşıp, gsf'nin özel yetenek sınavını geçmen lazım.

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İş imkanlarına da bak mutlaka. Grafik tasarım dışardan çok afilli duruyor da şuan Türkiye'de belli kişileriden başka kimsenin elinden çıkmıyor :) Grafik tasarım okuyan arkadaşım bu bölümden çok dert yanardı.