Unity 3D ve Android Programlama

Hackless

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar forumda ilk mesajım bu. Biyografimi okuyan anlar zaten 2008'den 2013'e kadar başka bi forumda yer aldım malum yerden buraya geldim. Android hakkında hertürlü bilgiyi devirdim geldim yani root rom overclock felan filan feşman konuya komple hakimim. Ben bu alanlarda artık üst seviyeye ulaştığım için yapacak bişey kalmadı ve programlamaya geçip neden kendim bir program/oyun yapmıyorum dedim. Aklımdada güzel şeyler var ve grafik alanında kendimi daha yetenekli hissediyorum ve bu alanı seviyorum. Unity 3D ile oyun yazılıyor en son sürümünü zar zor indirdim kurdum. Fakat adam akıllı ders bulamadım ve programı çözemedim doğal olarak. Ben bu konuda bilenlerden yardım istiyorum :)

tolunay11

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bazı mesela chip,pcnet,donanımhaber bizim forum mumuz un dergilerinde ders veriliyor araştır bence..

Hackless

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet ders veriliyor orasını kabul ediyorumda , 0'dan başlayanlara ders yok. Nereye girsem adam haritayı açmış suyu koymuş herşey hazır hemen modellemeye felan geçiyor.

birde bana yardımcı olacak bu konu hakkında birisi lazım. Sebebide şu mesela dün Create Terrain dedim fakat terrain oluşturmadı. Bunun hakkındada yardımcı video yok. bi arkadaşım zar zor uğraştı bi ayarlarla felan oynadı şansına yaptı. Karşıma böyle hatalar çıktığında çözümü olmuyor bu yüzden bilen birisinden yardım istiyorum aynı zamanda :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Unity yada başka bir yazılım olsada temel 3d tasarım ve oyun geliştirme prensipleri aynıdır. 3D Tasarımı 3dmax veya maya ile öğrenip daha sonra oyun kısmına geçmeni öneririm.

Direkt unity ile başlayacaksan yabancı kaynakları incelemeni öneririm. Unity konusunda pek fazla türkçe kaynak yok henüz.

örnek bir ders
[video=youtube;1Kf2D0UdgY0]http://www.youtube.com/watch?v=1Kf2D0UdgY0[/video]

Hackless

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Adam düzgün konuştuktan sonra ingilizce olmasının bana hiçbi engeli yok. Tabi ileriki seviyelere geldiğimde anlattıklarını anlayabilirmiyim bilmiyorum :)

video güzelmiş açık ve net anlatıyor. Teşekkür ederim :)

enterneoll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar forumda ilk mesajım bu. Biyografimi okuyan anlar zaten 2008'den 2013'e kadar başka bi forumda yer aldım malum yerden buraya geldim. Android hakkında hertürlü bilgiyi devirdim geldim yani root rom overclock felan filan feşman konuya komple hakimim. Ben bu alanlarda artık üst seviyeye ulaştığım için yapacak bişey kalmadı ve programlamaya geçip neden kendim bir program/oyun yapmıyorum dedim. Aklımdada güzel şeyler var ve grafik alanında kendimi daha yetenekli hissediyorum ve bu alanı seviyorum. Unity 3D ile oyun yazılıyor en son sürümünü zar zor indirdim kurdum. Fakat adam akıllı ders bulamadım ve programı çözemedim doğal olarak. Ben bu konuda bilenlerden yardım istiyorum :)

ooo hackless buraya gelmiş uzun süredir seni diğer forumda görmüyordum ;) bende bu gün kayıt oldum :D

Hackless

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
diğer forumdan banlandım. Malum olaylar belki duymuşsundur. Neyse zaten forumdan ayrılacaktım konularımı silip son vedayı yapacakken ban attılar. Burda takılmaya devam et bence orada verilen en ufak emek bile çöpe gitmiş sayılır ;)

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Yaparsan multisi olsun kardeş eskiden 6300 larla pes atardık multi bluetoothtan ne zevkliydi be :) :)

Hackless

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaparsan multisi olsun kardeş eskiden 6300 larla pes atardık multi bluetoothtan ne zevkliydi be :) :)
ben bi grup kurdum programcı arkadaşlar olarak. 2 sene önce 1 tane bile bu işlerle ilgilenen arkadaşım yok diye yakınırken şimdi yaklaşık 6 kişilik bi grup oluşturdum inşallah dahada büyüyecez.

gruptaki arkadaşlarımda aynısnı dediler. yapmışken online yapalım kesinlikle diye. Bende online taraftarıyım :)

5310 nokia ile pes oynardım blütütle bende şimdi hatırladım eski günleri :'(

- - - Mesaj Güncellendi - - -

4 üye 17 konuk :O Genelde böylemi oluyo buralar :)

Hackless

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu konu hakkında başka bilgisi olan yardım edecek arkadaş yokmu ?

harsh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Unity asset storede bluetooth uygulamsı ile yapmak istediğini yaparsın.

xbalba27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ben bu işte yeniyim unity 3d öğrenmeye çalışıyorum şu anda bir aracı bir plane üzerinde hareket ettirmeye çalışıyorum aracın tekerlerine create empty oluşturup whell collider ile zemine okutmaya çalışıyorum fakat benim sorunum create empty oluşturup ona whell collider verdiğim zaman whell colliderin çizgilerini göremiyorum ok çizgilerini görebiliyorum yönlendire biliyorum fakat göremiyorum göremediğim için tekerlere göre boyutlandırıp yerleştiremiyorum bu çizgileri nasıl görünür yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 11788