Üni Yurdunda Torrent ve İdm indirmesini nasıl engellerim? (Yardım)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alitasci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alitasci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar biraz araştırma yaptım ama pek bir şey bulamadım. Durum şöyle : Bizim yurtta 8 Mb/sn ve 50 Gb'dan sonra 3 Mb/sn'ye düşüyor. Ama bazı arkadaşlar yüzünden 1-2 günde akn'nın dolduğu oluyor. Sizden isteğim torrent ve idm indirmelerini nasıl engelleyeceğimi anlatmanız. Normalde üni çok yakın, bir şey indirmek isterseniz 20 Mb/sn hızla indirdiğim oldu. Ama yurttaki arkadaşlar üniye gitmek yerine yurdun internetini sömürüyorlar. Çok ciddiyim üninin öğrenci işleri sayfasına girmekte zorluk çektiğim zamanlar oluyor. Adamlar hergün indiriyorlar ve artık bunu engellemek bana düştü. Yurtta AirTires modem var. Sizden isteğim İdm ve Torrent'i engellememe yardım etmeniz. Mesela ünide torrent ile indirmeyi yasaklamışlar torrentten hiçbirşey indirilemiyor. Bunu yurda da uygulamak istiyorum. Bilgili arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
adam bişey indirmek için kalksın bi de ünive mi gitsin, üstelik inmeyeceği halde, ünivde bırak torrenti steam bile çalışmıyo ne diye ünive gidemeyim ki nmeyecek zaten. Sen hem internet var diyeceksin hem de downloadı engelleyeceksin. Olmaz öyle şey. Adam yurda para veriyosa ve sende internet vermişsen downloadı da yapar. Bu onun en doğal hakkı. Bişeye para veriyosam ben o şeyi sonuna kadar kullanma hakkımı kendimde görürüm. Bu da benim en doğal hakkım.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Önce yasa gereği interneti paylaştıran modemin LOG tutma özelliğinin açık olması gerektiğini hatırlatalım, kapalı ise bunu açın, bakalım download yapma hakkımız engellenemez diyenler, nereye girip çıktıkları belli olduğunda da aynı şekilde seslerini yükseltiyorlar mı. LOG tutarsanız internet üzerinden işlenen herhangi bir suç durumunda, suça karışan bilgisayarın MAC adresi belli olur ve sizin başınız ağrımaz, aksi halde mahkemelerde siz uğraşırsınız.

Diğer konuya gelirsek, Torrent ve IDM'yi engelleyemezsin, torrentin kullandığı portu tespit edip o portu engellesen bile torrent programı otomatik olarak farklı bir port aralığı seçip oradan downloada devam edebilir, ya bilgisayarların mac adresinden yola çıkarak, o pc yi komple engelleyeceksin ya da modeminin bağlantı hızı sınırlandırma özelliği (bandwidth management) varsa her kullanıcıya belli bir hız sınırlaması verip o şekilde kullanmasını sağlayacaksın.

Sahip olduğun cihazda bu özellikler yoksa TP link 741 önerebilirim.
http://shiftdelete.net/tp-link-wr741nd-inceleme-41508.html

Gelelim senin işine yarayacak olan kısmına, resimde görülen Babdwidth Control kısmı bu işe yarıyor.
34ef4be474371c.jpg

34ef4be477483b.jpg

Daha ayrıntılı bilgi için: http://goo.gl/romVc

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
adam bişey indirmek için kalksın bi de ünive mi gitsin, üstelik inmeyeceği halde, ünivde bırak torrenti steam bile çalışmıyo ne diye ünive gidemeyim ki nmeyecek zaten. Sen hem internet var diyeceksin hem de downloadı engelleyeceksin. Olmaz öyle şey. Adam yurda para veriyosa ve sende internet vermişsen downloadı da yapar. Bu onun en doğal hakkı. Bişeye para veriyosam ben o şeyi sonuna kadar kullanma hakkımı kendimde görürüm. Bu da benim en doğal hakkım.

haklısın. ama senin gibi düşünen en az 10 kişi download yapsa nete zar zor girersin :)

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Birincisi karşındaki adama saygılı olacaksın ben sana hakaret etmediysem sende bana denyo diyerek hakaret edemezsin. Lafını bil. İkincisi yanımdaki adam 1.5 mb hızla download yaparken ben nete sorunsuz girebiliyordum. Demek ki sorun sizin yurdun netinde. Hem interneti kotalı verin hemde millet downlad yapıyo diye laf edin. Koskoca yurtsun 8 mb bit 50 gb kotalı nedir? Yurtta sadece 10 kişi 5 gblik bi oyun indirse diğerleri hiç nete girmese bile 2 günde o kota dolar.

alitasci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birincisi karşındaki adama saygılı olacaksın ben sana hakaret etmediysem sende bana denyo diyerek hakaret edemezsin. Lafını bil. İkincisi yanımdaki adam 1.5 mb hızla download yaparken ben nete sorunsuz girebiliyordum. Demek ki sorun sizin yurdun netinde. Hem interneti kotalı verin hemde millet downlad yapıyo diye laf edin. Koskoca yurtsun 8 mb bit 50 gb kotalı nedir? Yurtta sadece 10 kişi 5 gblik bi oyun indirse diğerleri hiç nete girmese bile 2 günde o kota dolar.

Dostum ben zaten yurtta öğrenciyim ve salak değilim. Sen bizim yurda geldiğinde kayıt olurken internet kullanmak için kayıt olmuyorsun. Yurdun sana verdiği belirli şeylere kayıt oluyorsun. İnternet bir +'dır. Yurt sana vermek zorunda değil. Ben öğrenciyim ve araştırma yaparken sıkıntı çeken benim. Keşke bu yurtta olsaydın da sıkıntıları çekseydin. Senin hiç konuşmaya hakkın yok sıkıntıları çeken benim. Bir şey indireceksen üniye git. Ünide torrent çalışmıyor ama idm çalışıyor. Çatur çatur indirirsin. Yok ben oyun indirmek istiyorum torrent lazım diyorsan, O indirdiğin oyunların hepsi zaten yasa dışı yani senin o oyunları indirmeye hakkın YOK. Sen yasal olmayan bir şeye nasıl olur da hakkım dersin?

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Dostum ben zaten yurtta öğrenciyim ve salak değilim. Sen bizim yurda geldiğinde kayıt olurken internet kullanmak için kayıt olmuyorsun. Yurdun sana verdiği belirli şeylere kayıt oluyorsun. İnternet bir +'dır. Yurt sana vermek zorunda değil. Ben öğrenciyim ve araştırma yaparken sıkıntı çeken benim. Keşke bu yurtta olsaydın da sıkıntıları çekseydin. Senin hiç konuşmaya hakkın yok sıkıntıları çeken benim. Bir şey indireceksen üniye git. Ünide torrent çalışmıyor ama idm çalışıyor. Çatur çatur indirirsin. Yok ben oyun indirmek istiyorum torrent lazım diyorsan, O indirdiğin oyunların hepsi zaten yasa dışı yani senin o oyunları indirmeye hakkın YOK. Sen yasal olmayan bir şeye nasıl olur da hakkım dersin?
Kardeşim hala konuşurken hakaret ediyosun ben sana ne salak dedim ne de başka bişey dikkat et laflarına, haksızsın diyen yok sana. Kötü bişey diyende yok. Ben sadece bana indirilme hakkı verilmişse kullanırım diyorum. Bana laf edeceğine telekoma, yurt yönetimine laf et. Sana kotalı neti veren ben değilim ben isterim ki herkes kotasız kullansın.

İnternet (+) değil bi hakdır kardeşim bu devirde, bende isterim japonyadaki gibi bi netimiz olsun hadi öyle olmadı en azından kota olmasın ki telekoma az sövmedim bu konuda, ayrıca oyun indirmeye hakkım var. Bizzat bakan dedi. İndirmek suç değil çoğaltıp dağıtmak suç diye. (ki kendi adıma konuşacaksam oyun indirmiyorum ben)

İkincisi download hızını kısacak o zaman ya da cemaat yurdu gibi yapacak. Misal 250 ile indirecek. İnternet var diyecek ama millet google bile hotspot vs ile girecek ki bu da sahtekarlıktır. (Konu dışı ama az sahtekarlıklarını görmedim bu da onlardan biri).

Dediğim gibi hızı düşüreceksin. Ya da kotasıza geçilecek.

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Çok basit bir çözümü var, bir tane linux server kuracaksın ve ücretsiz programlar vasıtasıyla insanların proxy kullanarak internete bağlanmak zorunda bırakacaksın, istediğin şeyi engelleyebilirsin..

alitasci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim hala konuşurken hakaret ediyosun ben sana ne salak dedim ne de başka bişey dikkat et laflarına, haksızsın diyen yok sana. Kötü bişey diyende yok. Ben sadece bana indirilme hakkı verilmişse kullanırım diyorum. Bana laf edeceğine telekoma, yurt yönetimine laf et. Sana kotalı neti veren ben değilim ben isterim ki herkes kotasız kullansın.
İnternet (+) değil bi hakdır kardeşim bu devirde, bende isterim japonyadaki gibi bi netimiz olsun hadi öyle olmadı en azından kota olmasın ki telekoma az sövmedim bu konuda, ayrıca oyun indirmeye hakkım var. Bizzat bakan dedi. İndirmek suç değil çoğaltıp dağıtmak suç diye. (ki kendi adıma konuşacaksam oyun indirmiyorum ben)

İkincisi download hızını kısacak o zaman ya da cemaat yurdu gibi yapacak. Misal 250 ile indirecek. İnternet var diyecek ama millet google bile hotspot vs ile girecek ki bu da sahtekarlıktır. (Konu dışı ama az sahtekarlıklarını görmedim bu da onlardan biri).

Dediğim gibi hızı düşüreceksin. Ya da kotasıza geçilecek.

hocam sorunda orda yurdun parası çok ama cemaat yurdu. ilk senem olduğu için acemilikten girdim yurda. internette sorun var. bende indirsinler diyorum ama internet kötü o yüzden engellemek istiyorum. 2-3 kişi indirince kitleniyor internet. internet kaliteli olsun indirsinler ama internet kötü. yurdu zaten değiştireceğim.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
[MENTION=333041]alitasci[/MENTION] mısın nesin. üslubuna dikkat et. burası senin bildiğin forumlardan değil. millete denyoydu, eşşekti, salaktı diyemezsin. ilk okul yurdunda kalıyorsun herhalde.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
hocam sorunda orda yurdun parası çok ama cemaat yurdu. ilk senem olduğu için acemilikten girdim yurda. internette sorun var. bende indirsinler diyorum ama internet kötü o yüzden engellemek istiyorum. 2-3 kişi indirince kitleniyor internet. internet kaliteli olsun indirsinler ama internet kötü. yurdu zaten değiştireceğim.

hocam baştan desene cemaat yurdu diye. Şimdi anlaşıldı, hocam iyi araştır ve ilk fırsatta çık çünkü benim arkadaşta cemaat yurdunda kalıyo 6 katlı yurt ilk başta her kata modem koymuşlar ama net berbat daha sonra hepsini kaldırmışlar sadece en alt kattaki kalmış (net daha da berbat), oraya da internet kafe açmışlar. Sağdan soldan wireless denk gelirse girebiliyoz diyo yoksa girmek işkence hadi girdin diyelim face bile engelli, hotspotla giriyosun. Üni yurdu deyince bende devlet yurdu sandım. Nie demiyosun cemaat yurdu diye.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Yurtta bende kalıyorum, indirilmesin istemem bende. Ama gece 12den sonra torrenti açmalarını rica ettik arkadaşlardan. Buna uymayanları da uyarıyoruz arada. Sizde böyle bir şey uygulayabilirsiniz.

Bunun dışında foruma girerken önce bir kuralları okuyun öyle girin. Ancak kural dahi olmasa bir insana hakaret etmemek gerektiğini bilmen gerekli. Bunu bilmiyorsan buralarda fazla barınamazsın.

ugurturhal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
S.a

IDM için bir çözüm yok ancak torrent için var. Oldukça da basit, ben bir yurtta uyguladım, sorunsuz çalışıyor. Bilgisayar ağındaki tüm ip' lere (Örn airties için 192.168.2.2-192.168.2.255) TORRENT adında bir kural tanımlayın ve tanımlayacağınız kuralda (tam olarak hatırlamıyorum ancak) sadece şu portları açın, geri kalanını kapatın.

Messenger server: port 1493, 1542, 1863, 1963, 80 TCP and 443 TCP

bunun için şunu yazabilirsiniz; 1:79,81:442,444:1492,1494:1541,1543:1862,1864:1962,1964:65535

: karakteri yerine - karakteri de olabilir, tam olarak hatırlamıyorum. Bu yöntemle internete temel erişim sağlarsınız. Online oynanan oyunları da engellemiş olursunuz (flash da dahil). Ben yalova' da bir yurda uyguladım bu yöntemi (yurt sahibinin isteğiyle tabikide :D), problemsiz çalışıyor. Ancak IDM direk 80 portunu kullandığından engelleme yapamıyoruz malesef. O konuda RockHan nickli arkadaşın da dediği gibi band genişliği ayarlanabilir bir modem kullanırsan, QoS (Quality of Services) ile her kullanıcıya belirli band genişliği ataması yapabilirsin.

Umarım açıklayıcı olmuşumdur.
İyi çalışmalar.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Verdiğim Screenshotlar nasıl olduysa değişmiş, ben de anlamadım, neyse zaten konunun linkinde de ayrıntılı anlatılıyor.
Screenshot şöyle bir şeydi. Egress ve Ingress Bandwidth yazan yerlerden hız sınırları ayarlanıyor.
6657633816_zps846b7bf1.jpg

alitasci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konu ile ilgilenen arkadaşlara sonsuz teşekkürler. söylediklerinizin hepsini deneyeceğim.