Ümit Davala: "Tek amacımız şampiyonluk"

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Galatasaray'da Michael Skibbe'nin yardımcılığını yapacak olan Ümit Davala, futbolculuk zamanındaki büyük başarıları antrenörlük kariyerinde devam ettirmek için sarı-kırmızılı kulübe döndüğünü söyledi.

Davala, "şu anda yeni bir görevim var; antrenörlük yapacağım. O yüzden futbolcu olduğum zamanki başarımı inşallah antrenörlük hayatımda burada devam ettirmek istiyorum, o yüzden buradayım" dedi.

Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan genç teknik adam, Michael Skibbe ile daha önce tanışmadığını ifade ederek, "sahada rakip olarak tabii ki karşılaştık ama ilk defa burada bir konuşma fırsatı bulduk. Tanıştık, konuştuk, herşey kafamıza yattı ve mukaveleyi imzaladık" diye konuştu.

Davala, ümit milli takım teknik direktörlüğü süresince sürekli genç oyuncularla çalışma ortamı içinde bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu Galatasaray'da da bulabilirim diye düşündüm. Çünkü Galatasaray, Türkiye'nin en büyük camialarından birisi, belki de en büyüğü. O yüzden çalışma fırsatı bulduğum için bu tercihi yaptım. Galatasaraylı olduğum için bu tercihi yaptım.

"Burada da gençler var, altyapı çalışmaları son seviyede ve zaten her sene bu ligde görülüyor. Galatasaray altyapısı çok önemli gençler yetiştirdi. Aynı şekilde devam etmeyi düşünüyoruz. Futbolcuların çoğu ile tanışıyorum ve birlikte oynadığım futbolcular var. Şu anda ümit milli takımda bulunan futbolcular var, çok iyi tanıdığım futbolcular var, o yüzden benim için çok büyük bir zevk olacak burada çalışmak."

"Bizim amacımız Türk futboluna buradan önemli oyuncular kazandırmaktır" diyen Ümit Davala, bunun sadece Galatasaray'ın değil her kulübün görevi olduğunu ifade etti.

Ümit Davala, Galatasaray'da şampiyonluk dışındaki derecenin başarısızlık olarak adlandırıldığını, bu nedenle de tek amaçlarının şampiyonluğu kazanmak ve Avrupa'da başarı elde etmek olduğunu söyledi.

kaynak: http://www.cnnturk.com/SPOR/FUTBOL/haber_detay.asp?PID=177&haberID=471522