UltraDMA crc error count hatası

CerkezEthem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet arkadaşlar yılın sorunsuna hazır olun :D aslında ne demek olduğunu çoğunuz biliyordur eminim ama asıl sorun şu ki; Bilgisayarıma taktığım her hdd bu hatayı vermeye başlıyor. Acaba dedim bozuk hdd mi takıyorum ama dün akşam sağlam hdd yi önce test ettim herşey ok arından bilgisayarıma taktım sistem kurmayı denedim baktım sorun oluyo kurmuyo donuyo vs. indirdim hdd yi farkllı pc de tekrar test ettim otur ağla Ultra dma crc error count hatalı gösteriyo. Yani benim sistemimde bir sorun var ki hdd ye bu sorunu yaşatıyor yada bozuyor artık nasıl denirse. Sistemim aşağıdaki gibidir :D

P5E3 anakart
q6600 2.4 işlemci
hi level 1 + 1 2 gb ddr3 ram
hd3870 ekran
pc power& cooling 630 watt psu
samsung dvd rw herkeste standart olandan :D

çözüm önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

CerkezEthem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yokmu bir yardımda bulunacak akıl verecek :D

GİGABYTE2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sana iyi bir akıl veriyim Ard Ard'a mesaj yapıp Flood Yapma.+BİOS ayarlarından cd-rw bot ettiysen ve problem yoksa burda da CD degistir baska bi isletim cdsi dene.

CerkezEthem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Problem anakartta olabilir,
Az sonra bende anakartın elektrşk değerlerini ölçecektim teşekkürler. Diğer arkadaş içinde hocam aynı mesajı içinde kendimi tekrarlamıyorum farklı bi thread açmıyorum sadece ana sayfada mesaj güncel kalması için uğraşıyorum ki aradığım cevaba daha çabuk ulaşayım. Ama yinede sağol cevap yazarak sende güncel tutmama yardımcı oluyorsun.:happy:

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Üyeye bak be konunun güncel olması için uğraşıyor.:DBende çoğu konumun güncel olması için uğraşıyom ama işte flood yapmamak için mecbur güncel olmuyor.Doğru kardeş sen anakartını kontrol et.

CerkezEthem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yarın anakartı Penta ya yolluyoruz servise bakalım inşallah sorunuma çözüm bulurlar. Bu arada floodu ma takmayıp ta öneride bulunan arkadaşlara teşekkürler.

by_the_king

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hdd Kablosunda sorun olabilir.
Ayrıca HD Tune 4.0 sürümünü kullanarak tarama yaptıysanız bu hatayı almanız normaldir.Çünkü programın CRC Check bölümü bozuk göstermektedir..