Ülkemizdeki alfabeden memnun musunuz?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
nece yazıyorsun? Türkçe bu bu yazılar...
beğenmeyen kendi alfabesini yapsın bir yere git demiyorum ha! yapanlar olmuş.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Bu gün benim yeni icad ettiğim alfabeyi yasal olarak uygulamaya koyarsak, birden 80.000.000 kişi cahil durumuna düşer. Çünkü herkes okuma yazma bilmiyor durumuna düşer. Latin alfabesine geçişle birlikte öyle olmuştu. Bu nedenle icad yapmaktan vaz geçtim.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
okudum ama anlamadım

---- Mesajlar birleştirildi ----

siz bana mı diyosunuz kafdam karıştı bide konu saçma degil gitip knedi alfabeni niye kullanımıyoruz bize batıyormu ki

---- Mesajlar birleştirildi ----

bide gerekirse bu konuyu bakanlıga felan taşıyıcam komşumuz meb istnANBUL il müdürün arkadaşı halledmeyi düşünüyorum DEVİRM OLACAK İNAT ETTİM :d

Arkadaşım sana yazmadım m3ric isimli şahsıyete yazdım dikkat edersen anlarsın bu konunun hala gereksiz tartışmaya neden olduğunu düşünüyorum bu saatten sonra bir şeylerin değişmesi zor o yüzden elden bir şey gelmez.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
335822.jpg

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Tengri biz menem menemen yapirem patates dogrirem çevir mesela bunu çeviremezsin neden düşün bakalım.
Harf İnkılabının onlarca sebebi var. Memnun olmamam için hiç bir sebebim yok. + Bazı araştırmalar latincenin kökeninin türklere dayandığını söyler. Eğer bu doğru ise o zaman hiç bir sıkıntı yoktur.
Paşamız yaptıysa vardır bir bildiği.

langame19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Aslında bu tür konulardan daha vahim konulsr var. Şuanki Amerika olsaydık bu konularla ilgilenebilirdik derdim ama onlarda uzayda gezegen keşfindeler. Bu yüzden bu konular yerine ekonomiyi güçlendirmeye çalışmak, çalışıp emek harcayıp ülkenin durumunu üst seviyeye getirmek önceliğimiz olmalı. Önemli olan bilgili, çalışkan, zeki, merhametli ve yeri geldiğinde iyi kararlar veren insana dönüşmek olmalı. O zaman neden bu tür konular yerine bir alfabeyle uğraşıyoruz ki. Böyle kalsın bırak. Sinemayı geliştirin siz, ülkenin eknomisini geliştirin, yasaları geliştirin. En önemlisi de eğitim sistemini geliştirin. Mesela ben Kazakistan'da 2 sene okudum. Emin olun ordaki disiplin inanılmaz derecede mükemmel. Fakat Rusya'ya beyin göçü yapılıyor. İyiler, zekiler Rusya'da çalıştırılıyor. Kazakistan 'da kalmıyor. Ayrıca biz bağımsız bir ülkeyiz. Kazskistan gibi bağımlı bir ülke değiliz. Ülekmizdeki eğitim sistemi direk Ankara'daki kararlara bağlı fakat yine de yetersiziz. Neden? Bence bunu bir düşünün derim

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Aslında bu tür konulardan daha vahim konulsr var. Şuanki Amerika olsaydık bu konularla ilgilenebilirdik derdim ama onlarda uzayda gezegen keşfindeler. Bu yüzden bu konular yerine ekonomiyi güçlendirmeye çalışmak, çalışıp emek harcayıp ülkenin durumunu üst seviyeye getirmek önceliğimiz olmalı. Önemli olan bilgili, çalışkan, zeki, merhametli ve yeri geldiğinde iyi kararlar veren insana dönüşmek olmalı. O zaman neden bu tür konular yerine bir alfabeyle uğraşıyoruz ki. Böyle kalsın bırak. Sinemayı geliştirin siz, ülkenin eknomisini geliştirin, yasaları geliştirin. En önemlisi de eğitim sistemini geliştirin. Mesela ben Kazakistan'da 2 sene okudum. Emin olun ordaki disiplin inanılmaz derecede mükemmel. Fakat Rusya'ya beyin göçü yapılıyor. İyiler, zekiler Rusya'da çalıştırılıyor. Kazakistan 'da kalmıyor. Ayrıca biz bağımsız bir ülkeyiz. Kazskistan gibi bağımlı bir ülke değiliz. Ülekmizdeki eğitim sistemi direk Ankara'daki kararlara bağlı fakat yine de yetersiziz. Neden? Bence bunu bir düşünün derim
Bizim yetenekler de Amerika'ya kayıyor. Fark eden bir şey yok.