Ukrayna 0-3 Türkiye

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Hazırlık Maçı
Ukrayna 0-3 Türkiye
Video - Özet
YouTube - Ukraine 0-3 Turkey - Ukrayna Türkiye Maçı Özeti

Gözdağı verdik: 0-3

2010 Dünya Kupası eleme grubunda oynayacağı kritik maçların hazırlıklarını sürdüren A Milli Takımımız deplasmanda, özel maçta Ukrayna'yı 3-0 mağlup etti. Kiev'deki Valeri Lobanovskiy Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada gollerimiz 57. dakikada Tuncay Şanlı, 63. dakikada Servet Çetin ve 65. dakikada Hamit Altıntop'tan geldi. A Milli Takımımız, Estonya ve Bosna Hersek maçlarından önce bu galibiyetle moral bulurken, takımımızın etkili görüntüsü Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılma umutlarımızı da arttırdı.

Özellikle orta sahamız ve defansımız çok çalışırken, gol noktalarında da bitirici bir maç çıkarttık.

TUNCAY TUNCAY...
Ukrayna'nın etkili geldiği dakikalarda A Milli Takımımız Tuncay Şanlı ile golü buldu. 57. dakikada gelişen hızlı atağımızda ara pasına çok iyi hareketlenen Tuncay kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ayağından açılan topa, son anda vuruşunu yaptı kaleciye çarpan top tekrar Tuncay'ın göğsüne çarparak ağlarla buluştu. 0-1.

SERVET ÇIKTI VE VURDU...
Galatasaray'ın iki önemli oyuncusu Arda ve Servet milli takımımızın ikinci golünün mimarlarıydı. 63. dakikada sezona çok iyi bir başlangıç yapan Arda Turan'ın sol kanattan yaptığı ortaya Servet Çetin ceza sahası içinde iyi yükseldi ve kafa ile topu ağlara gönderdi. 0-2.

GÖSTERE GÖSTERE GOL...

A Milli Takımımız'ın bulduğu iki gol Ukrayna'nın dengesini alt üst etti ve üçüncü golümüz de gecikmedi. 65. dakikada Arda'nın sol kanattan verdiği pasla Sercan Yıldırım ceza sahası içinde topla buluştu, rakibini bir vücut hareketiyle geçen genç golcü müsait durumdaki Hamit Altıntop'un önüne topu bıraktı. Hamit de sol ayağıyla düzgün bir vuruşla takımıımızın üçüncü golünü attı. 0-3.

NİHAT VE TUNCAY...
(A) Milli Futbol Takımı'nın Ukrayna ile oynadığı özel maçta forvette Nihat Kahveci ile Tuncay Şanlı forma giydi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Nihat ve Tuncay'ı Ukrayna karşısında forvette görevlendirdi. Savunmayı Gökhan Gönül, Servet Çetin, Gökhan Zan ve Hakan Balta'dan oluşturan Terim, bu dörtlünün önünde de Nuri ile Ayhan'a şans tanıdı. Hamit sağ, Arda ise sol kanatta forma giydi.

Bu arada milli takıma ilk kez çağrılan İsmail Köybaşı yedek soyunurken, yedek kulübesindeki diğer oyuncular ise Rüştü, Ceyhun, Sercan, Sabri, Halil ve Kazım oldu.

SHEVCHENKO YEDEK BAŞLADI...
Ukrayna milli takımında ise Andriy Shevchenko, Türkiye karşısında ilk 11'de sahaya çıkmadı. Ukrayna Milli Takımı Teknik Direktörü Oleksiy Mykhailychenko, yıldız futbolcuyu, milli takım karşısında yedek soyundurdu.

HAMİT VE AYHAN'IN ŞUTLARI...
İlk yarıda A Milli Takımımız adına akıllarda kalan olumlu işlerin başında ayağa hızlı paslar ve orta sahamızın çalışkanlığı geldi. Orta sahamızda görev alan Hamit ve Ayhan'ın şutlarıyla ilk yarıda gole çok yaklaştık. Özellikle Hamit'in şutları Ukrayna kalesini çok zorladı. Ev sahibi takım ise sert futboluyla oyunumuzu bozmaya çalıştı. Ukraynalı oyuncuların sert darbeleri sürekli sakatlıklarla uğraşan Milli Takımımız'da bir sakatlık daha olur mu sorusunu akıllara getirdi. İleri ucumuzda görev yapan Tuncay ve Nihat'ı ilk yarıda topla buluşturmakta çok zorlandık. Arda Turan da bir kaç pozisyon dışında beklenen etkinliği sağlayamayınca ilk yarıda aradığımız golü bulamadık. Ukrayna ise ilk yarıda kalemizde neredeyse hiç etkili olamadı.

SERCAN VE CEYHUN OYUNDA...
A Milli Takımımız karşılaşmanın ikinci yarısına iki oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarının başarılı isimlerinden Ayhan Akman ile henüz tam hazır olmadığı görülen Nihat Kahveci yerlerini genç oyuncular Sercan Yıldırım ve Ceyhun Gülselam'a bıraktı. Milli Takımımız ilerleyen dakikalarda Tuncay-Kazım, Gökhan Gönül-Sabri, Nuri-Halil Altıntop ve Arda-İsmail Köybaşı değişikliklerine gitti.

SHEVCHENKO GİRDİ, GOLLERİMİZ GELDİ...

Ukrayna ikinci yarıya 4 oyuncu değişikliği ile başladı. En tehlikeli gol ayakları Shevchenko ve Nazarenko ile birlikte Milevskiy ve Husyev oyuna dahil olurken, Gai, Homenyuk, Seleznyov ve Kalinichenko kenara geldi. Bu oyuncu değişiklikleri ile birlikte Ukrayna ikinci yarının başında daha baskılı olarak gözükürken, gollerimiz ardı ardına geldi. Ukrayna'nın bu değişiklikleri savunmasının gücünü düşürdü ve Ay-Yıldızlılarımız da güzel ataklarla farka koştu.

KAYNAK

"Bu takıma inanıyorum"

(A) Milli Takımımızın, Ukrayna ile oynadığı hazırlık maçını 3-0 kazanmasının ardından teknik direktör Fatih Terim, oyuncularına övgüler yağdırdı.

"OYUNCULARIM BÜYÜK BİR ÖZVERİ GÖSTERDİ"
Sıkışık bir pogramda Milli Takım için büyük bir özveriyle oynayan futbolcularına teşekkür eden Terim, " Bu dönem en tehlikeli hazırlık maçlarının olduğu dönemdir. Gerek liglerin başlaması gerekse Avrupa Kupaları'ndaki maçlar bu tarz hazırlık maçlarını olumsuz yönde etkiler. Ancak biz bugün çok iyi oynadık. Defans hattında yaşadığımız bir kaç ufak tefek sorun dışında kalemizde önemli bir pozisyon görmedik. Oyuncularımızın performansından çok memnunum. Bireysel olarak bazı sorunları aştık ve futbolcularım da oynatmak istediğimiz sistemi kafasına kazımaya başladı" ifadelerini kullandı.

SERCAN, CEYHUN VE İSMAİL
Takımın her geçen gün gençleştiğini ifade eden Terim, "Düşünün artık Arda'yı bile genç bile saymıyoruz. Gerek genç oyuncularımız gerekse tecrübeli oyuncularımız ellerinden gelenin en iyisini yapıyor. Takımı harmanlamaya çalışıyoruz. Bundan sonra da bu tarz planlarımız devam edecek. Takıma yeni katılan oyuncularımızın da performansı oldukça iyi. Özellikle Ceyhun, Sercan ve İsmail'in performansları bizim için sevindirici bir olay. Bu karşılaşmaya Ceyhun ile başlamayı düşünüyordum ancak bazı özel nedenlerden dolayı bunu gerçekleştiremedik. Sercan her zaman iyi ve tehlikeli bir futbolcu. Arda zaten her zaman aynı. Hamit'in yeniden takıma katılması ise bizim için memnuniyet veren bir gelişme" dedi.

TERİM: "BEN BU TAKIMA İNANIYORUM"
Milli Takım'ın iyi bir takım olduğunu belirten Fatih Terim, "Biz gerçekten iyi bir takımımız. Alternatiflerimiz oldukça geniş. İyi bir grubuz ve oynayan oynamayan herkes birbirine kenetlenmiş durumda. Milli Takım'da bu tarz bir havayı yakalamak kolay değil. Biz bunu başardık. Ukrayna karşısında aldığımız galibiyeti bundan sonraki maçlara taşıyacağız. Ben takımıma inanıyorum. Üç hafta sonra Kayseri'de çok önemli bir maça çıkacağız. Ben hala iddiamda ısrarlıyım. Takımıma her zaman çok güvendim ve güvenmeye de devam edeceğim" şekline konuştu.

KAYNAK

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ukrayna Fatih Terim'in hismina ugradi herhalde :D

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Göz dağı vermişiz, güleyim bari!
Bu saatten sonra yensen ne yazar!Geçti Bor' un pazarı sür eşeği Niğde' ye Sinyor Terim!!!
Zor! gideriz biz dünya kupası finallerine!

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ümitsiz konuşmayalım. :D

Bosna bizden 4 puan önde ama daha bizimle ve İspanya'yla maçları var. Her şey olabilir.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
3. golde ceza sahasında düşerek hamite pas atan kim?Spikerin anlatımında ismi anayamadım .

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Hmm...Sercan olmasına ayrıca sevindim..:)Teşekkürler

shadowfax_07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Youtube bende niye kapalı kafayı yicem. Format atmadan önce rahatça izliyodum:hammer:

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
3. gol hazırlanış itibariyle çok güzeldi.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Şu 4 maçı da alabilsek bari.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bu maci TRT nasil sifreli vermis onu anlamadim ben.
Digiturk uzerinden mi?
Yoksa kendi dekoderini cikardi da ben mi duymadim :confused1:
Hem sifreli verdiyse TRT artik devlet kanali degilmi?
Aydin Dogan mi yoksa cukurova mi satin aldi.
Ne oluyor yahu...

/▌
/ \

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Şifreli derken normal uydu üzerinden şifreli verildi. Diğer ülkelerden bu maç izlenmesin diye. Şifreyi giren izledi benim gibi.

Digiturk ve D-Smart kullananlar yine şifresiz izlediler.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Şifreli derken normal uydu üzerinden şifreli verildi. Diğer ülkelerden bu maç izlenmesin diye. Şifreyi giren izledi benim gibi.

Digiturk ve D-Smart kullananlar yine şifresiz izlediler.

Bize yasaklamislar yani,
Bizde TRT sulalesini uydu kutusundan sileriz, zaten kazara aciyordum :D

/▌
/ \

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kimseye de demediler uydudan şifrelenecek diye. O yüzden millet çok kızdı.

Gerçi şifrenin nasıl çözüleceğine ilişkin konu açmıştım. Ona bakarak izleyen izlemiştir. :D

zigor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu başarının devamını kalan grup maçlarında da bekliyoruz.(Biraz zor ama.. :hammer:)

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Güzel maç oldu 3 golü 7 dk içinde atınca şaşırdılar sonrada rölantide geçti zaten maç

Osmanli_Bursam

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Sercan Yıldırım 1 ve 3.gollerde asist yaptı
Fatih Terim ilk defa doğru bir hamle yaptı.
Umarım devamı gelir.
Daha nice yıldızlarımız var ama şu İstanbul sevdalısı Terim yüzünden güçlerini gösteremiyor.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sercan Yıldırım 1 ve 3.gollerde asist yaptı
Fatih Terim ilk defa doğru bir hamle yaptı.
Umarım devamı gelir.
Daha nice yıldızlarımız var ama şu İstanbul sevdalısı Terim yüzünden güçlerini gösteremiyor.
Galatasaray Sercan'ın peşinde diye haberler var. Alabiliriz bak oyuncunuzu. :D

Osmanli_Bursam

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Galatasaray Sercan'ın peşinde diye haberler var. Alabiliriz bak oyuncunuzu. :D

Haldunel bu işlerin ustası da olsa Sercan'ı satarsa Yazıcı tribünlerin öfkesi dinmez.Bunun için en az 10 milyon euro almamız gerekir ki GS de onu vermeye yanaşmaz. Yazıcı da Bursadan korkusuna satamaz.
Tam bir çelişki oldu başkan titiz birisi yanlış adım atmayacagına inanıyorum ama Sağlam olmasaydı şimdiye satılabilirdi de.
Çok şükür Sağlam hocamız sağlam bir duruş sergiledi.
Paşa maçıyla başlayan gol serisine Es Es karşısında da devam edecektir inş.:)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Haldunel bu işlerin ustası da olsa Sercan'ı satarsa Yazıcı tribünlerin öfkesi dinmez.Bunun için en az 10 milyon euro almamız gerekir ki GS de onu vermeye yanaşmaz. Yazıcı da Bursadan korkusuna satamaz.
Tam bir çelişki oldu başkan titiz birisi yanlış adım atmayacagına inanıyorum ama Sağlam olmasaydı şimdiye satılabilirdi de.
Çok şükür Sağlam hocamız sağlam bir duruş sergiledi.
Paşa maçıyla başlayan gol serisine Es Es karşısında da devam edecektir inş.:)
Haldun Üstünel babasıyla filan görüştü diyorlar ama kaynağa güvenmiyorum. :D

Bu arada 10 Milyon Euro için yuh demek isterdim ama Mehmet Topuz'a 9 Milyon Euro veriyorlarsa bence bu para Sercan'ın hakkıdır. :D

Osmanli_Bursam

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Haldun Üstünel babasıyla filan görüştü diyorlar ama kaynağa güvenmiyorum. :D

Bu arada 10 Milyon Euro için yuh demek isterdim ama Mehmet Topuz'a 9 Milyon Euro veriyorlarsa bence bu para Sercan'ın hakkıdır. :D

Şayet çeşitli entrikalar dönmez de Bursamızn alt yapısından yetişen bu değerli kardeşimiz Bursasporlu kimliğinin üstüne bir İst takımı forması geçirmezse bunun yerine Avrupada kentimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederse....

Yukardaki söylediklerim Bursaspor taraftarının idealleridir.
Bizim oyuncularımızdan beklentimiz onurlu olsunlar ve bu kentin ekmeğini yediklerini unutmasınlar.İst takımlarına gidip harcanan örnekler bariz.

İnşallah Anadolu takımları daha nice yıldızlar çıkaracaktır
Sercan henüz 19 yaşında ve Bursamıza hizmet etmesini arzuluyoruz