Ücretli VPN alınır mı?

mamyymert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Merhaba Dostlar, :tearsofjoy:

Öncelikle ilk konumu yazıyorum hatamız olursa şimdiden affola :)
Zenmate vb. bir vpn uygulaması ücretli olarak alınmalı mı ? Aldık malum vpn erişimlerini de engelliyorlar artık.
Free uygulamaların reklamlarından gına geldi zaten. Alternatif vpn uygulaması biliyorsanız tavsiyelere açığım yalnız Mac OSx desteği olması lazım.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Öncelikle foruma hoşgeldiniz.Aslında tarayıcıda çalışan ve gerçekten çalışan vpn eklentisi var.Mac OSx'te kullandığınız tarayıcı nedir?Eğer Google Chrome,Opera veya Firefox kullanıyorsanız bunu cevabınızda belirtin ve ben de vaktim olursa size geri dönüş yapayım.İyi günler.

mamyymert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Öncelikle foruma hoşgeldiniz.Aslında tarayıcıda çalışan ve gerçekten çalışan vpn eklentisi var.Mac OSx'te kullandığınız tarayıcı nedir?Eğer Google Chrome,Opera veya Firefox kullanıyorsanız bunu cevabınızda belirtin ve ben de vaktim olursa size geri dönüş yapayım.İyi günler.
Genellikle safari kullanıyorum. Opera da kullanıyorum vpn i güzel çalışıyor ama hız olarak çok yavaşlatıyor gibi geliyor. Ayrıca tarayıcılar dışında çalışan uygulamalarımda da vpn kullanabilmek istiyorum sadece tarayıcı üzerinde kullanmak istemiyorum. Örn. App Store dan birşey indireceğim zaman engele takılıp indirmiyor.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Merhaba Dostlar, :tearsofjoy:

Öncelikle ilk konumu yazıyorum hatamız olursa şimdiden affola :)
Zenmate vb. bir vpn uygulaması ücretli olarak alınmalı mı ? Aldık malum vpn erişimlerini de engelliyorlar artık.
Free uygulamaların reklamlarından gına geldi zaten. Alternatif vpn uygulaması biliyorsanız tavsiyelere açığım yalnız Mac OSx desteği olması lazım.
Ne amaçla vpn istediğine bağlı gizlilik mi yasaklı sitelere giriş mi hack mi....

Eğer amacın yasaklı sitelere girişse ücretli vpnye hiç ihtiyacın yok

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Genellikle safari kullanıyorum. Opera da kullanıyorum vpn i güzel çalışıyor ama hız olarak çok yavaşlatıyor gibi geliyor. Ayrıca tarayıcılar dışında çalışan uygulamalarımda da vpn kullanabilmek istiyorum sadece tarayıcı üzerinde kullanmak istemiyorum. Örn. App Store dan birşey indireceğim zaman engele takılıp indirmiyor.
Tarayıcı için eklenti önerisini size özelden yazacağım.

mamyymert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Ne amaçla vpn istediğine bağlı gizlilik mi yasaklı sitelere giriş mi hack mi....

Eğer amacın yasaklı sitelere girişse ücretli vpnye hiç ihtiyacın yok

Hem gizlilik hem yasaklı sitelere giriş yani aslında engelsiz bir internet deneyimi yaşamak istiyorum. VPN açıkken youtube da hd video izleyebilirken vpn kapalıyken hd izlerden donmalar yaşıyorum. Bu tarz sorunlar yaşamak istemiyorum.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ücretsiz ve etkili VPN eklentisi arayanlara Browsec eklentisini tavsiye ederim.Eklenti işe yarıyor.Bir de şunu söylemeden geçmeyeyim.Lütfen VPN kullanarak kendinizi tamamen güvendeymişsiniz zannetmeyin.Çünkü WebRTC adlı bir şey yüzünden hangi VPN'yi kullanırsanız kullanın gerçek IP adresiniz deşifre olur.Bundan korunmak içinde Google Chrome,Opera veya Firefox tarayıcılarından hangisini kullanıyorsanız WebRTC Control adlı eklentiyi kurun.(Safari için bilmiyorum.)Ama bunun da tam koruma sağlayacağını zannetmeyin.Neyse bu dediklerim size biraz paranoyakça gelebilir ama bu yazdıklarım gerçek.Bir de lütfen yasa dışı işlere bulaşmak için VPN eklentisi kullanmayın.Daha doğrusu lütfen yasa dışı işlere bulaşmayın.Eğer yazdıklarım hepsini okuduysanız bunun sebebini anlarsınız bence.Sorunuz olursa sorabilirsiniz.İyi günler.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Hem gizlilik hem yasaklı sitelere giriş yani aslında engelsiz bir internet deneyimi yaşamak istiyorum. VPN açıkken youtube da hd video izleyebilirken vpn kapalıyken hd izlerden donmalar yaşıyorum. Bu tarz sorunlar yaşamak istemiyorum.
O zaman ücretli bir vpn te ihtiyacınız yok ama kullanabileceğiniz vpnde elbette zenmate deyil çünki zenmate nin kullanım koşullarında girdiğiniz sayfaların loglarını gerekli yerlere gerektiğinde iletileceği ve zenmatenin amacının yasaklı sitelere giriş olduğu yazıyor

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
O zaman ücretli bir vpn te ihtiyacınız yok ama kullanabileceğiniz vpnde elbette zenmate deyil çünki zenmate nin kullanım koşullarında girdiğiniz sayfaların loglarını gerekli yerlere gerektiğinde iletileceği ve zenmatenin amacının yasaklı sitelere giriş olduğu yazıyor
Browsec der geçerim.

mamyymert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Peki işletim sistemi üzerinde kullanacağımız diğer uygulamalar da vpn olarak ne kullanabiliriz ?

Reaksiyon puanı
2,148
Bazıları giremiyoruz diyor ama ben Zenmate Premium'u sorunsuz kullanabiliyorum. Bu demek değil ki yarın öbür gün yasaklamayacak. O yüzden yıllık almayın 3 aylık falan alın.

Sadece hesapla oturum açarken sorun yaşayabiliyorum bazen onu da başka VPN aktifleştirip Zenmate oturumunu açıyorum ondan sonra Zenmate kullanabiliyorum diğer VPN'ye ihtiyaç olmadan. Zaten bi kere giriş yaptıktan sonra ihtiyacın kalmayacak sürekli giriş yapmaya, ben haftada bir yeni maille Premium kullandığım için böyle bir problem yaşıyorum.

Zenmate akıllı lokasyonlar özellikle çok iyi, sadece youtube'dan videoların hızlı dolması için istiyorsan akıllı lokasyonlara googlevideo.com ekliyorsun bitiyor. Almanya Hollanda falan yavaşlatılmış sanırım, ben Polonya Lüksemburg kullanıyorum problem yaşamadım.

mamyymert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Bazıları giremiyoruz diyor ama ben Zenmate Premium'u sorunsuz kullanabiliyorum. Bu demek değil ki yarın öbür gün yasaklamayacak. O yüzden yıllık almayın 3 aylık falan alın.

Sadece hesapla oturum açarken sorun yaşayabiliyorum bazen onu da başka VPN aktifleştirip Zenmate oturumunu açıyorum ondan sonra Zenmate kullanabiliyorum diğer VPN'ye ihtiyaç olmadan. Zaten bi kere giriş yaptıktan sonra ihtiyacın kalmayacak sürekli giriş yapmaya, ben haftada bir yeni maille Premium kullandığım için böyle bir problem yaşıyorum.

Zenmate akıllı lokasyonlar özellikle çok iyi, sadece youtube'dan videoların hızlı dolması için istiyorsan akıllı lokasyonlara googlevideo.com ekliyorsun bitiyor. Almanya Hollanda falan yavaşlatılmış sanırım, ben Polonya Lüksemburg kullanıyorum problem yaşamadım.
Bende dediğin gibi bir haftalık premium kullanıyorum ama mac üzerinden nedense sürekli internet bağlantınızı kontrol ediniz diyor.

Şu anda Halktan Biri ⒽⓊⓁⓀ sayesinde chrome browser üzerinde "Browsec" VPN eklentisi kullanarak youtube üzerinden hd video açabilirken safari üzerinde youtube can çekişiyor adeta. Ben bu tarz yavaşlık sorunlarını direk işletim sistemi üzerine bir vpn kurarak aşmak istiyorum.