'Uçan Araba'lar Seneye Göklerde

tolta55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
20081219035928_ucanaraba.jpg

ABD'li 'terra firma' adlı şirketin geliştirdiği 'uçan araba'lar, 2009 sonunda uçuşa geçmeye hazırlanıyor.

'Terrafugia Transition' adı verilen araçlar, hem karada hem de havada gitmesi için tasarlanmış.

9 metre genişliğindeki kanatlarıyla havada saatte 185 kilometre hızla uçabilen araç, bir depo benzinle ortalama 740 kilometre gidebiliyor.

Sürücünün bir düğmeye basmasıyla kanatları katlanarak kapanan araç, garaj ve otopar gibi yerlere konması açısından da son derece avantajlı.

Yakıt dolumunu normal bir benzin istasyonundan rahatlıkla yapabilen aracın satış fiyatı ise 260 bin dolar

ucan-araba1.jpg

ucan-araba2.jpg

Kaynak

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bana daha çok uçuşa göre tasarlanmış gibi geliyor. Çünkü karada, havada gittiği kadar hızlı gidebileceğini sanmıyorum.

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bunun türkiyede olduğunu düşünssenizya :D uçan araba şimdi göklerde sinemalarda felan veya yurdum insanın sürdüğünü düşün, içinde 5 kişinin bulunduğu uçan araba havada benzini bitti ve 2 kişi paraşütü açmayı bilmediği için öldü felan. Yani diyeceğim bunun eğitimi felan zor olacaktır öyle türkiyede olacak iş değil bence düşününün polis sizi havada kovalıyo sizde haha yakalayamazsınkiiii sonra kaçarken tellere takılıyon amma komik olur ha :D

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
az birazda adam gibi bi şekil yapslar ve biraz daha ergonomik ols aynı azmanda ekonomik süper olurdu trafik diye bişy kalmazdı diyicem ama havada uçaklar helikopterlerden sonra bide bunlar çıkarsa ozaman kazalar dahada ölümcül olabilir bence uçan araba yapmaktansa türkiyeye adam gibi bi yol lazım

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bi bu eksikti..:D

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
şekil olarak olmamış ama teknoloji olarak güzel