Üç boyutlu nesneye nasıl resim eklenir?

Bu konuyu okuyanlar

Unicepter

Öğrenci
Katılım
21 Eylül 2014
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Selam arkadaşlar sizlere bir şey danışmak istiyorum.


Photoshop programında ( Adobe photoshop cs6) üç boyutlu bir nesnenin üzerine resim yapıştırabiliyor muyuz ? Yani üç boyutlu bir nesnenin üzerine yapıştırdığımız resim arkadaki nesnenin şekillerini alabiliyor mu ?


8EbPWA.jpg
rdV6vV.jpg



Örnek olarak bu iki resmi buldum en uygun kaplanlar muhtemelen resim olarak yapıştırılmış ve arkasındaki silahın şeklini (girintili çıkıntılı kısımların şeklini) almış. Bunu nasıl yapabilirim. Çünkü ben üzerine resim eklediğimde resim direk ayrı bir katman olarak nesnenin üzerinde duruyor bağımsız olarak. Yardım edebilecek varsa çok mutlu olurum. :)
 

Unicepter

Öğrenci
Katılım
21 Eylül 2014
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Tamamda oyuna import mu edeceksin skini. Yani dışarda yapıp oyuna aktaracaksan normal bir görseli bile atsan silaha otomatik kaplanması gerekir.

Yok şimdi nasıl anlatsam :) . Böyle silah skin'i tasarlayıp steamworkshop a koyuyoruz beğenilirse sonradan oyuna ekleniyor. Şöyle göstereyim açtığımda http://i.hizliresim.com/gLAOX3.png böyle 3 boyutlu hali geliyor karşıma. Daha sonra sağ tarafta layer kısmından metarial yazan kısmı açınca http://i.hizliresim.com/Z1V9YG.png böyle bir kısım açılıyor ve buradan renklendirmeler yapınca 3 boyutluda değişiyor doğal olarak ama buraya resim koyup 3 boyutluda çıkarmak imkansıza yakın çünkü resimdede görürsünüz gövdesinin bir parçası solda bir parçası sağda bunu ayarlamak bir hafta alır. Daha önce tasarım yaptım bunlar ile ama sadece boyamakla sınırlı kalıyorsunuz. Benim sıkıntım işte burdaki 3 boyutlu üzerine bir resim direk koymak 2. resmi ellemeden :) O zamanda bu resimdeki gibi http://i.hizliresim.com/Lo4bno.pngdirek üzerinde kalıyor.

Sizin dediğiniz her türlü oyunda şeklini alır olayıda olmuyor doğal olarak çünkü tamamen olmuş halini sergilemem lazım :)
 

onurtugrul

Öğrenci
Katılım
29 Eylül 2014
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Maskeleme yapman gerek. Attığın resim layerı en üsttü olsun onun altında silah layerı olsun. Klavyeden alt'a basılı tut ve üstteki layer ile silah layerının ortasındaki çizgiye getir fareyi bir işaret çıkacaktır tıkla ona olacaktır
 
Üst