Ubuntuda harika bir özellik

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Az önce ubuntu tr forumunda gezinirken çok güzel ve ilgi çekici bir özelliğin olduğunu okudum. Özellik şu mp3 müziklerinizin üzerine fare ile geldiğinizde 1-2 saniye beklediğinizde müzik herhangi bir program arayüzü çalışmadan müziği dinlemeye başlıyorsunuz. Fareyi çektiğinizde müzik kesilmekte. Ubuntu 10.04 sürümünde sorunsuz olarak kullanılabilmekte. Söz konusu özellik 2008 yılından beri var. Keyfini çıkarın.

http://forum.ubuntu-tr.org/index.php/topic,1287.0.html

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Tehlikeli bir özellik. Ben yarı uyurken de kullanırım bilgisayarı. Öyle durumlarda fare işaretçisini Slipknot albümünde unutursam ve ses de açıksa ev ayağa kalkar. Dolayısıyla ben de. :)

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Efendim bu özellik dosya yönetici Nautilus'un bir hediyesi.

Eğer bu özelliği kapatmak istiyorsanız Nautilus>>>Düzen>>Tercihler>> Açılan pencerede de Önizleme sekmesine giderek Ses Dosyaları yazan yerin karşınında bulunan açılır pencereden Asla Kısmını seçip pencereyi tamamen kapatmanız yetiyor.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
İlk dikkatimi çeken özellik olmuştu.

Reaksiyon puanı
2,148
Valla ben de az kullanmama rağmen biliyordum :) ama paylaşımcı ruhunu takdir ettim arabi kardeşim.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Arkadaşlar cidden bunu nasıl anladığınızı merak ettim. Yani bunu fark etmek için en az iki saniye beklemeniz lazım. Yani mp3 çalmak isteyen adam şarkının üzerine gelince neden iki saniye beklesin ki.
Direk tıklar veya topluca seçip hepsini playera gönderir. Bu kadar kişinin bilmesi garibime gitti tabi birilerinden okuyup öğrenmediyse. Velhasıl güzel ve farklı bir özellik.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
cemaat hazır ubuntu demişken biraz evvel ubuntu 10.04 kurmusmus bulunyorum :D:D

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
iyiki kde4de video-müzik ön izlemesi falan yok:)varsa da opensusede yok:)

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6
benim gibi bu özelliği uyuz edici bulanlar varsa alt+f2 yaptıktan sonra "gksu gconf-editor" yazıp enter dedikten sonra açılan yapılandırma düzenleyiciden "apps --> nautilus --> preferences a" gelip "preview sound" kısmını kurcalayabilirler....

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
vidyolarda da olsa nasıl olurdu dedirten özellik... sanki öyle bişeyi bi yerde gördüm ama.......

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
146
Bende bilmiyordum :D Güzel oldu öğrendiğim, kullanmaya başladım.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
iyiki kde4de video-müzik ön izlemesi falan yok:)varsa da opensusede yok:)

Dolpfinde de bu özellik var. Hatta videoları falanda izleyeiliyorsunuz. Kde severler hadi yine iyisiniz. üzerine geldiğiniz mp3 veya videonun sağ yandaki dolphin çubuğunda ismi, play ve kaydırma çubuğu görünmekte. Size sadece play demek kalıyor. Yanlız videolarde ses sorunu yaratmakta.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Dolpfinde de bu özellik var. Hatta videoları falanda izleyeiliyorsunuz. Kde severler hadi yine iyisiniz. üzerine geldiğiniz mp3 veya videonun sağ yandaki dolphin çubuğunda ismi, play ve kaydırma çubuğu görünmekte. Size sadece play demek kalıyor. Yanlız videolarde ses sorunu yaratmakta.

play demedende oynatma değilde bir kaç sahne gösteriyor videolardan...
hoş bir özellik...mp3 önizleme varsa ben daha denemedim...