Ubuntu: Video Programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Krazky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Ubuntu'da resim ve müziklerden video veya slayt gösterisi yapabileceğim bir program arıyorum. Movie Maker gibi işlevsel olmalı...

Kino, Pitivi, Avidemux, Cinelerra, Open Movie Editor, Stopmotion, ManDVD, Kdenlive vb. programların hepsini denedim. Kdenlive hariç diğerlerinden hiç memnun kalmadım. Kdenlive tam aradığım bir yazılım ama oda İngilizce.

Kdenlive Pardus'ta Türkçe, sırf bunun için Pardus'a geçtim ama Pardus'da yapamıyacağımı anladım yani Pardus bana göre değil...

Kafayı sıyıracağım nerdeyse... Bu konuda önerisi olan yok mu arkadaşlar...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Geçen gün bir program hakkında bunu konuşmuştuk, malesef şimdi adı aklıma gelmiyor. :(

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Ubuntu'da resim ve müziklerden video veya slayt gösterisi yapabileceğim bir program arıyorum. Movie Maker gibi işlevsel olmalı...

Kino, Pitivi, Avidemux, Cinelerra, Open Movie Editor, Stopmotion, ManDVD, Kdenlive vb. programların hepsini denedim. Kdenlive hariç diğerlerinden hiç memnun kalmadım. Kdenlive tam aradığım bir yazılım ama oda İngilizce.

Kdenlive Pardus'ta Türkçe, sırf bunun için Pardus'a geçtim ama Pardus'da yapamıyacağımı anladım yani Pardus bana göre değil...

Kafayı sıyıracağım nerdeyse... Bu konuda önerisi olan yok mu arkadaşlar...

Olabilecek bütün seçenekleri denemişsiniz, en son openshot kalmış. Ama o da ingilizce, Türkçe desteği olup olmadığını bilemiyorum.
Ben de bir ara merak salmıştım, kdenlive ve openshot kullanıcının isteklerine cevap verebilecek gibi duruyor. Ama deneme şansım olmadı.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Kdenlive türkçe biliyor sadece gerekli paketleri yüklemen lazım.

Synaptic paket yöneticisinde kde turkish diye arattığınızda *kde-i18n-tr , *language-pack-kde-tr ve *language-pack-kde-tr-base paketlerini seçip yüklemeniz yeterli olacaktır.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
En iyisi kdenlive bence ve kdenlive'ın şu anda Türkçe versiyonunu kullanıyorum Arch'ta. Dil desteği var yani :)

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Kdenlive türkçe biliyor sadece gerekli paketleri yüklemen lazım.

Synaptic paket yöneticisinde kde turkish diye arattığınızda *kde-i18n-tr , *language-pack-kde-tr ve *language-pack-kde-tr-base paketlerini seçip yüklemeniz yeterli olacaktır.

Türkçeleştirme için dediğiniz paketleri kurdum ama yinede Türkçe olmadı! Eksik bir durum mu var acaba?

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Paketleri yükledikten sonra resimde görüldüğü gibi Türkçe dili yok. Bu konuda ne yapmam lazım?

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Slackware 13 kurdum onda bile direk Türkçe:):)
inƺaalah sorununu çözmüƺsündür.
2s7us29.jpg

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Yok karcx malesef çözemedim daha... Bu yüzden İngilizce kullanmak zorunda kalıyorum. Anlatılanları harfiyen yaptım yine Türkçe olmadı. Hatta sisteme kusur bulup sildim ve Ubuntu'yu tekrar yükledim, durum yine aynı :D

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Şu anda kullandığın dağıtım Türkçe mi?
Ubuntu forumun da bir araştır.Mutlaka çözüme ulaşan biri olmalı:):)

Avidemux kullansan ; bence o daha iyi:):)

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Evet kullandığım dağıtım Türkçe. Ubuntu forumda araştırdım ama bu sorunu çözemedim.

Avidemux ile resimlerle müzikli video yapılabiliyor mu? Ben yapılamıyor diye biliyorum...

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
O zaman yapılabilecek tek şey var oda hemen ubuntuya elveda diyip başka bir dağıtım kullanmak:)
Avidemux video; kesme; biçme ;alt yazı ekleme(gömme); dönüştürme gibi işlemleri yapıyor.Ancak resimlerle video yapamıyor..

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
O zaman yapılabilecek tek şey var oda hemen ubuntuya elveda diyip başka bir dağıtım kullanmak:)
Mandriva deneyeyim diyorum ama pekte sıcak bakmıyorum. Daha önceden denemişliğim var ama neyse ya Ubuntu 10.04 ile belki bu sorunu o zaman aşabilirim...

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Mandriva deneyeyim diyorum ama pekte sıcak bakmıyorum. Daha önceden denemişliğim var ama neyse ya Ubuntu 10.04 ile belki bu sorunu o zaman aşabilirim...
Şahsen ubuntuyu sevmem..
Debian dene...Debian harikadır...
Ayrıca program çalışıyorsa bırak ingilizce olsun?Kullanmaya devam et ne olacakki?Zamanla alışırsın..
iyi çalışmalar...

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Zamanla alışmayı göze aldım artık :)