Ubuntu ve Wibdows Xp Açılış Sorunu

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Merhaba arkadaşlar bu foruma ilk mesajım.

Windows Xp üzerine Ubuntu kurdum. Gayet iyi çalışıyor yanlız bir sorunum var. Dos açılışında Ubuntu öncelikli işletim sistemi olarak en başta duruyor. Xp onun altında, 30 saniye içinde seçim yapılmazsa otomatik olarak Ubuntu başlıyor. Daha önceden birden fazla işletim sistemi kurulmuş makinem vardı. Windowsun denetim masasından önceliği olanın yerini değiştirebiliyordum ama ubuntu listede gözükmüyor. Sadece windows gözüküyor. Googleden araştırmalarımda bu soruna bir çözüm bulamadım. Bigisi olan varsa yardımcı olsun lütfen.
Teşekkürler
:thumbup1:

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bende 2 tane harddisk vardı birine xp birine ubuntu kurdum xp kullancağım zaman xp kurulu harddiski seçiyordum sorun olmuyodu xp kullandğım harddisk gene arızalı şu an sadece ubuntu var
sende 2 tane harddisk varsa birine xp kur diğeri ubuntu kalsın yada tam tersi yap.

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
bende 2 tane harddisk vardı birine xp birine ubuntu kurdum xp kullancağım zaman xp kurulu harddiski seçiyordum sorun olmuyodu xp kullandğım harddisk gene arızalı şu an sadece ubuntu var
sende 2 tane harddisk varsa birine xp kur diğeri ubuntu kalsın yada tam tersi yap.

Önerin için teşekkürler ama benim sorunum işletim sistemini başlangıçta seçememek değil. Sadece Windowsu üste almak istiyorum. Dediğini yapmak için format atmam lazım oda şuan hiç işime gelmez daha yeni herşeyi yerli yerine koydum :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sevgili adabay, sorunun Linux ile ilgili bölümde olmalıydı ve yazılarını tamamen kalın/renkli yazamazsın.

İkinci olarak, Ubuntu'yu açtığında Uygulamalar > Donatılar > Uçbirim yolunu izleyerek Uçbirim'i açmanı isteyeceğim senden. Daha sonra sudo gedit /boot/grub/grub.cfg yazıp enter'a basacaksın. Sana şifreni soracak, şifreni gir ama arka planda işlem yapıyor. Yani şifreni girerken hiçbir şey olmayacak Uçbirim'de, o yüzden gir ve enter'a bas. Karşına bir dosya gelecek, içindeki metnin tamamını kopyala ve buraya yapıştır. Ben düzenleyip yazacağım o metni sana, sen de onu kopyalayıp aynı dosyanın içindeki metinle değiştireceksin ve kaydedeceksin. Sorunun düzelecek.

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
bi dövmediğin kalmış ne bu emrivaki laflar yapacaksın edeceksin.. istemiyorum yardımınızı teşekkkürler.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
bi dövmediğin kalmış ne bu emrivaki laflar yapacaksın edeceksin.. istemiyorum yardımınızı teşekkkürler.

Sevgili adabay;

Sözlerimden bu anlamı nasıl çıkardınız, bilemiyorum. Türkçe'de "-ecek/-acak" eki emir veya emrivaki anlamının yanında daha geniş bir anlam taşır ki ben de o anlamda kullanmıştım. Ben teşekkür ederim, kolay gelsin.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Hem millete yardım edeceksin, hem de yapmaları gerekenleri söylerken yalvaracaksın. Oh ne güzel.

Nankörlük bu olsa gerek.