MeLankoLia
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1
arkadaşlar ben ubuntu yu yüklemeye karar verdim.Galiba Ubuntu nun SD-Card desteği yok acaba bu doğru mu?
gayet güzel yanlız karttan bir dosya sildiğin zaman bunu geri dönüşümdensilmediğin sürece o kartta hala yer kaplıyorbunun nedenini bilmiyorum.
benim dahihli kart okuyucuyu tanımıyor ben de tanıtmak için uğraşmadım, şimdilik böyle takılıyoz
gayet güzel yanlız karttan bir dosya sildiğin zaman bunu geri dönüşümdensilmediğin sürece o kartta hala yer kaplıyorbunun nedenini bilmiyorum.
usb bellekten de ubuntuda sildiğim dosyaları XP'de açınca USB belleğin içinde başka bir klasöre atılmış şekilde görüyorum ben de![]()
Bunun nedeni ubuntunun dosyaları yanlışlıkla silebileceğimizi önceden kestirip bu dosyaları yine kartın içindeki _recycle denen gizli bi klasör içine atması, ki zaten düşünün Windows'ta da sildiğiniz dosyalar direk silinmiyor (Shift+Delete yaparak silinse de :razzönce geri dönüşüm'e gönderiliyor ordan da tekrar kendimiz siliyoruz, bence Ubuntu'nun bu özelliği çok yararlı, çünkü Windows'a bakarsanız karttan yanlışlıkla birşey silindiğinde sadece kafanızı ellerinizin arasına alıp yarım saat bazen 1 saat monitöre kıpırdamadan bakılı kalıyorsunuz :donatello:
peki ubuntu ntfs dosya sistemini destekliyor mu ?
sudo apt-get install ntfs-3g
mount -t ntfs-3g /dev/hda1 /media/yazilabilir_ntfs