Ubuntu - Rar - 7Zip - Sorun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan anfy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bir pardus deneyiminden sonra yeni ubuntu 9.10 denemek için kurdum. Biraz sancılı oldu ama kurulumu sağlam şekilde gerçekleştirdim.

Şu an sorunum şu, ubuntunun kendisi ile gelen arşiv görüntüleyicisiyle RAR dosyalarını açamadım. Desteklenmeyen dosya türü dedi. Bende sorun değil depodan uygun bir şey yükliyim dedim. Ark yükledim. Buda Path sorunu gibi bir şey yazıyor hangi Rar dosyasını denesem. Bende Win'den 7Zip i kurayım dedim. Kurdumda :) fakat uygulamalar menüsünde görünmediği gibi başka uygulama ile aç dediğimde de görünmüyor.

Muhtemelen basit bir sorun ama şu an kafam almıyor. Desteklerinizi bekliyorum.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bir pardus deneyiminden sonra yeni ubuntu 9.10 denemek için kurdum. Biraz sancılı oldu ama kurulumu sağlam şekilde gerçekleştirdim.

Şu an sorunum şu, ubuntunun kendisi ile gelen arşiv görüntüleyicisiyle RAR dosyalarını açamadım. Desteklenmeyen dosya türü dedi. Bende sorun değil depodan uygun bir şey yükliyim dedim. Ark yükledim. Buda Path sorunu gibi bir şey yazıyor hangi Rar dosyasını denesem. Bende Win'den 7Zip i kurayım dedim. Kurdumda :) fakat uygulamalar menüsünde görünmediği gibi başka uygulama ile aç dediğimde de görünmüyor.

Muhtemelen basit bir sorun ama şu an kafam almıyor. Desteklerinizi bekliyorum.

sudo apt-get install unrar yazarak Unrar isimli programı yükleyebilirsin. :)

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Yaptım kurdu. Fakat grafik arabirimde yani uygulama menüsünde yine yok.

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
:) terminali açmayı biliyorum yav o kadar cahil değilim. ben grafik tabanlı olarak kullanmak istiyorum. Ark örneğinde olduğu gibi tıkla aç yapacak bir program istiyorum. Oda çalışmadı :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
:) terminali açmayı biliyorum yav o kadar cahil değilim. ben grafik tabanlı olarak kullanmak istiyorum. Ark örneğinde olduğu gibi tıkla aç yapacak bir program istiyorum. Oda çalışmadı :)

Grafiksel olarak kullanmadım hiç fakat panel simgesine sağ tıklayıp "Menüleri Düzenle" dediğinde programın dosyasını bularak istediğin menüye ekleyebilirsin. Bir de RAR dosyasını açmak istediğinde görebiliyor musun Unrar'ı?

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Menü düzenleyicide de yok hem 7zip hem unrar. Ayrıca dosya açmak istediğimde de ikisi yine yok.

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
File Roller var grafik arayüzlü ne yapacaksın 7-Zip'i?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Unrar'ı kurdugunda rar dosyalarını tıkladığın zaman, standart arşiv yöneticisi ile açması lazım, yani rar dosyalarının içini grafiksel olarak görebiliyor olman gerekiyor...

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
işte sorun orada göremedim. File Roller işe yaradı açıyorum şu an rar ları.

Everalone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
synapticten rar kur hiç problem yaşamazsın

veya uçbirimden
sudo apt-get install rar

her türlüsünü açarsın