Ubuntu pili çok tüketiyor, yardım!!

ali_bjk2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bilgisayarımın pil ömrü; windows7 ile 2,5 saat iken ubuntu ile 1saat bile değil:(
Bu süreyi artırmanın bir yolu varmı?
Ubuntu 32bit - 64bit, xubuntu 64bit v.s hepsini denedim, ama sonuç hep aynı:(

Ubuntuyu genellikle internete girmek için kullanıyorum, ihtiyaç olduğunda da ihtiyaç duyduğum özelliklerini kullanıyorum.
Genellikle bilgisayarı kasan programları kullanmıyorum(oyun v.s), Compizi kaldırdım:(

Not: netbook sürümü değil, desktop sürümünü kullanıyorum!!

Bilgisayarımın özellikleri:
TOSHIBA SATELLITE L500-13T 4 GB NOTEBOOK
Sabit Disk:320 GB - 5400 RPM - SATA
Çekirdek:Intel
İşlemci:Intel Core 2 Duo 2.1 GHz
Bellek:4 GB DDR2
Bellek Tipi: DDR2
Ekran Ölçüsü:15.6 inch
Ekran Kartı: ATI HD 4500
Veri Yolu Hızı:800 MHz

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Ubuntu'da güç ayarları olması lazım. Onları kurcaladin mı hiç?

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Linux'u bu yüzden sevmiyorum.Çok kurcaladın mı bir şeyler ters gidiyor...

Ve sisteme yabancı olduğumdan sorunu çözemiyorum...

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
mantıken Linux'ta daha uzun süre dayanması lazım. Bence linux canavarları yorum yapmalı buraya. Jea buraya yorum yapmış ama konuya değil kişiye. Niye ki acaba :s

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Konuya yorum yapamadım canavar olduğumdan.

Sistem İzleyicisi (System Monitor) aracı ile ne kadar bellek kullanıldığına bakar mısın bi'?

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Jea sen canavarsan ben neyim :D

Linux piri diyecektim canavar çıktı :) Sizin orda nazillide böyle kişilere "p*ç" derler bilirsin :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yok Erjanım, sana bir şey demedim zaten. Canavar olduğumdan doğrudan saldırıp konuyu unutmuşum. :) Siz hatırlattınız.

Bizim orada başka şeyler de diyorlar ama söylersem yine ban yerim. :(

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Ben yukardaki kelime için ban yer miyim acaba :D

Reaksiyon puanı
189
Yanlış ayarlamadan dolayı sistem kaynaklarını sömürüyodur alet ondan dolayı da pil çabuk bitiyodur. Yoksa linux dağıtımları windows'a göre pili daha verimli kullanıyo.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar, konuyu okudum. Batarya sürelerinden bahsetmişler... windows 7 de 16" ekranlı notebook kullanıyorum. Hiç bir program kullanmadım ve batarya ömrüm 4 saati geçti... :) Batarya için linux a gerek yok :) win de de ayarlar düzgün yapıldığı takdirde şaşılacak verimler alınabilir :)

---------- Post added at 01:18 ---------- Previous post was at 01:17 ----------

Hiç bir program kullanmadım derken , batarya süresini uzatma amaçlı bir program kullanmadım.. Açık olan programlar choreme vs günlük programlardı

Reaksiyon puanı
189
Arkadaşlar, konuyu okudum. Batarya sürelerinden bahsetmişler... windows 7 de 16" ekranlı notebook kullanıyorum. Hiç bir program kullanmadım ve batarya ömrüm 4 saati geçti... :) Batarya için linux a gerek yok :) win de de ayarlar düzgün yapıldığı takdirde şaşılacak verimler alınabilir :)

Elbette :) Windows'da kullanılmayan servisler kapandığı zaman sistem performansı mükemmel seviyede yükseliyor. Linux'da bu olay default olarak düzgün geldiği için biraz öyle görünüyor :) Yoksa benim sony vaio laptop ile 8.5 saat kullanmışlığım var windows'da :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Elbette :) Windows'da kullanılmayan servisler kapandığı zaman sistem performansı mükemmel seviyede yükseliyor. Linux'da bu olay default olarak düzgün geldiği için biraz öyle görünüyor :) Yoksa benim sony vaio laptop ile 8.5 saat kullanmışlığım var windows'da :)

Yok ben o kadar çıkamadım :D
Ben birşey kapatmadım. Windows 7 kurulduktan sonra hiç ayar yapamdım yapmam da :) Güç seçeneklerinde ayarlamalar ile bu hale geldi. resmin çekmiştim bulamadım yanlış hatırlamıyorsam 4 saat 35 dk falandı kalan süre o da %89 da :D

Ama ubuntu da nasıl yapılır bilmiyorum...

Reaksiyon puanı
189
Her linux dağıtımında da olduğu gibi ubuntuda da güç ayaları mevcut. Ama olay sadece güç ayarları ile bitmiyor tabi. Compiz açık olunca bataryayı sömürüyor alet. Tüm efektler kapalı iken çok iyi. Ayrıca yanlış sürücü yüklemesinden dolayı bazen aletler aşırı güç tüketimine sebep oluyor.

ali_bjk2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
İşlemci ya da bellek kullanımında bir sıkıntı göremedim.

Şu an aklıma bir şey de gelmiyor.

Bu konuda internette araştırma yaptın mı? Seninle aynı sorunu yaşayan başka kişiler var mıymış?

ali_bjk2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
İşlemci ya da bellek kullanımında bir sıkıntı göremedim.

Şu an aklıma bir şey de gelmiyor.

Bu konuda internette araştırma yaptın mı? Seninle aynı sorunu yaşayan başka kişiler var mıymış?

İnternette biraz daha araştırma yapayım, umarım sorunumu çözerim:)