Ubuntu hd flash player sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan linuks
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

linuks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ubuntuda hd flash video izlerken kare kare donma problemi yaşıyorum. gerekli driver ve flash player 10 yüklü. yardımcı olursanız sevinirim.

donanım : amd 5000+, 8600 gt (185 v.), 3 gb ddr2 ram
işletim sistemi : ubuntu 9,10 32 bit

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Efektleri kapat bir dene bakalım. (Tamamen kapat)

linuks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun devam ediyor. efektlerin bir etkisi olacağını sanmıyorum. win7 de sorun yok. 256 mb ddr3 ekran kartım var. hd videolarda sorun yok ama netteki hd videolarda sorun var

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
64 bit işletim sistemi mi kullanıyorsun?

linuks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
32 bit kullanıyorum. 1,73 driver denedim sonuç daha kötü 1,85 e geri döndüm. yeni nvidia sürümünü nasıl kuracağım acemiyim lütfen yardım edin.:crying:

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Sen de haklısın. Ekran kartı varsa sorun başka bir şeydir muhakkak. Ben de öyle bir dene dedim.

Yeni sürücüye gelince hangisi. 185'ten sonra çıkmış bir sürücü var mı?

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33
32 bit kullanıyorum. 1,73 driver denedim sonuç daha kötü 1,85 e geri döndüm. yeni nvidia sürümünü nasıl kuracağım acemiyim lütfen yardım edin.:crying:

Efektler çalışıyor ise sürücünüz düzgün yüklenmiş demektir. Flash eklentisini kaldırıp yeniden yüklemeyi denermisiniz :

sudo apt-get purge flashplugin-installer
sudo apt-get install flashplugin-installer

Bir şey daha ekleyeyim. Eğer flashlar ve ekran kartınız düzgün çalışıyor ise HD filminizi izlemek için tarayıcıya mahkum değilsiniz ( sadece indirmesi için açık kalsa yeter.)

Flash videonuzu açın play'e tıkladıktan sonra film oynamaya başlar başlamaz durdurun.
Video yeterli kadar dolduktan sonra /tmp klasörüne gidin.
Burada FlashqYinrs benzeri (Flash kısmı sabittir geri kalan bölüm değişir) bir dosya görürsünüz. Bunu video oynatıcınız ile açın.
Videonuz bir yandan dolarken bir yandan da buradan izleyebilirsiniz. Tabi videonuzun takılmasını istemiyorsanız yeteri kadar dolmasını bekleyin.

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6

konunun orta yerinde kafa karıştırmak gibi olmasın ama ekran kartı sürücüsü olarak son sürüm şu anda "195". kurmak için ise;

Sistem -> Yönetim-> Donanım Sürücüleri' ni tıkladıktan sonra açılan pencereden sürücüyü seçerek "Aktif Et" diyerek sürücünün internetten indirilmesini ve kurulmasını sağlıyoruz. Kolay gelsin..

linuks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar sorunuma çözüm bulamadım yinede çok teşekkürler. ekran kartı driver listesinde sadece 1,73 ve 1,85 gözüküyor nvidiadan yeni version indirdim fakat x masaüstünde kurulum yapamazsınız diye uyarı aldım. 5 gün sonra 10,04 kurunca tekrar bakacağım. facebook flash videolarında mesela 5 dakikalık videoların sadece 45 saniyesini gösteriyor tekrar videoyu başlatmak zorunda kalıyorum. Ersin arkadaşın söylediği gibi tmp klasöründen çalıştıracağım. tekrar tekrar teşekkürler. ubuntunun bu gibi sorunları olsada genede vazgeçilmez işletim sistemi.

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6
.....facebook flash videolarında mesela 5 dakikalık videoların sadece 45 saniyesini gösteriyor tekrar videoyu başlatmak zorunda kalıyorum.....

evet abi şu bahsettiğin mevzuudan bende muzdaribim, ama sanırsam abobe efendinin keyfi gelip adam gibi bir flash geliştirmeyi becerene kadar da bu sorunlar devam edecek. apple az bile yapıyo aslında bu apple a ama neyse yeri burası değil.