Ubuntu hakkında birkaç soru

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ilk önce bu soruyu soran kişinin ubuntu hakkında birşey bilmedğini bilmeniz iyi olur.Ben ubuntuyu bilgisayarıma kurmak istiyorum ama bazı çekincelerim var. Mesela alışabilir miyim ubuntu ya görselliği nasıl komutlarlamı çalışıyor.Sabily i biraz inceledim çok hoşuma gitti ubuntu kurmak istersem onu kuracağım..ve bazı oyunlara düşkünlüğüm var oynamadan duramam mesea rome total war ve medieval 2 total war.bunları çalıştırabilirmiyim. Windows mu ubuntu mu kısaca

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
wine playonlinux gibi yazılımlar var onlar sayesinde oyunları çalıştırabilirsin.ayrıca pardus kullan bence.görsellik çok iyi.ama ubuntu daha iyi performans verir.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Windows'un yanına Ubuntu kurup istediğini istediğin zaman kullanabilirsin. ubuntu son sürümlerinde wubi denilen bir eklenti mevcut. Direk indirip windowsta iken kurmaya başlıyorsun daha sonra kendisi seni yönlendiriyor.

Bilg açılışında İşletim sistemleri listeleniyor, istediğini seçiyorsun.

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
peki komutlarla mı çalışıyor. yada windows gibi mi?

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Komutlarla çalışma olayı en az da..
Windows gibi herşeyi halledebilirsin..

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
wine playonlinux gibi yazılımlar var onlar sayesinde oyunları çalıştırabilirsin.ayrıca pardus kullan bence.görsellik çok iyi.ama ubuntu daha iyi performans verir.
peki performans konusunda pardusla ubuntu çok farkadiyormu? Açıkçası ingilizce kullanmak işime gelmez oyüzden pardus yükleyebilirim

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
ubuntunun da bayağı ayrıntılı Türkçe desteği var

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Biraz geç kaldım soruya galiba :)

Merhaba Haccac. Öncelikle seni tebrik ederim vermiş olduğun karar için. Sabily'i incelediğini söylemişsin. Sabily nin Ubuntudan farkı yoktur. Aynı sistemdir. Sadece Sabily biraz tema, dil olarak değişik olduğunu sanıyorum.

Windows kullanıcısın. Ubuntuya alışabilirmiyim diyorsun. Tabiiki alışabilirsin. İstemek önemli burada.

Oyunlar için arkadaşımızın önerdiği http://forum.shiftdelete.net/isletim-sistemleri/101968-linux-oyun-keyfi.html konusundaki makalenin sana yardımcı olacağını düşünüyorum.

Makelenin özetini kısaca şöyle açıklayayım. Linux üzerinde bir çok emulator yazılımı mevcuttur. Bu emulatorler diğer platformlarda çalışan uygulamaları Linux platformundada çalışmasını sağlamaktır. Wine ve Cedega bu yazılımlardan sadece 2 tanesidir.

Ubuntuyu yüklediğin zaman bu yazılımları sisteme dahil edebilirsin. Wine ücretsizdir, daha çok Windows Programları üzerinde proje geliştirmektedir. Cedega ise ücretlidir, ilgi odağı Windows Oyunlarıdır. Cedega 3x5$ gibi cüzi bir fiyatla alınabilir. Bu ücret mecburi destek ücretidir. 15 USD ödeyip 3 ay boyunca ücretsiz destek alabilirsiniz.

Cedega hakkında daha fazla bilgiye buradan,Wine emülatörünün desteklediği oyunların geniş listesine buradan ulaşabilirsin.

Medieval 2: Total War
works-icon.png

Rome: Total War
works-icon.png

bahsettiğin oyun Cedega nın 7.0.0 sürümünde açıştırılabiliyormuş.

Ubuntumu Windows mu demişsin. Bana göre Ubuntu ;)

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Denemeden karar veremezsin arkadaşım, önce dene sonra göreceksin Windows mu?-Ubuntu mu ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Arkadaşlar ilk önce bu soruyu soran kişinin ubuntu hakkında birşey bilmedğini bilmeniz iyi olur.Ben ubuntuyu bilgisayarıma kurmak istiyorum ama bazı çekincelerim var. Mesela alışabilir miyim ubuntu ya görselliği nasıl komutlarlamı çalışıyor.Sabily i biraz inceledim çok hoşuma gitti ubuntu kurmak istersem onu kuracağım..ve bazı oyunlara düşkünlüğüm var oynamadan duramam mesea rome total war ve medieval 2 total war.bunları çalıştırabilirmiyim. Windows mu ubuntu mu kısaca

Görsellik istiyorsan Ubuntu.

Geniş oyun yelpazesi istiyorsan kesinlikle Windows.

İşletim sistemi manyağı olmak istiyorsan Ubuntu.

Tamamen grafik yüzlü çalışmak istiyorsan Windows.

Hızlı açılan ve kapanan bir sistem için Ubuntu.

Her şeyi bedava kullanabileceğin bir sistem için Ubuntu.

En az yer kaplayarak en çok işlevi sağlayacak bir sistem için Ubuntu.

Yanlışlıkla bir sistem hatasına sebep olmak istemiyorsan Ubuntu.

10 saat Google'da program aramak istemiyorsan Ubuntu.

Sorununa cevap bulmak istiyorsan Ubuntu.

Ve mükemmel Ubuntu Linux arka planını kullanmak istiyorsan yine Ubuntu. :)

Ubuntu-in-blue-flames.jpg

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Yeteri kadar ve güzel cevaplar verilmiş. Ben de işin Türkçe kısmına değineyim.

Ubuntu hemen hemen tamamen Türkçe. Yani bunun için Pardus kullanmana gerek yok.

Bu arada kimse söylememiş ama Pardus'tan daha Türkçe ve çok daha popüler bir dağıtım var. Türkçe forumu da var. Kullanımı hem Pardus hem de Ubuntu'ya göre(başlangıç için) daha kolay. İstersen onunla da başlayabilirsin.

İsmini unuttum: Mandriva. Mandriva Türkiye |

pithoX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım linux kullanan bir kullancıyım bende bu işe ubuntuda basladım kullanmadıgm linux sistemide parmakla sayılır hepsini denemişimdir arkdasın sordugu soruya cevap vermek gerekirse linuxcular saten kendilerini belli etmişler:) pardus la mandriva ile bu işe kesinlikle başlamanı önermiyorum bu işe baslıosan kesnilikle ubuntu ile baslamalısın zaten girdigin anda biraz affallayacaksın arastırmacı ve meraklı bi karakterin varsa ubuntu seni büyüler ama belli bi süre sonra ubuntu bile yetmez gider farklı sistemler indirirsin onlada yetinmezsin kafana işletim sistemi yaparsın kısacası linux seni özgür kılar ama bu işe ubuntuda baslaman en iyisi olacaktır kanımca tabiki karar senindir:)
LinuX ruLaz