Ubuntu giderek MacOS mi oluyor?

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
4645869316ecd228db23o.png

Evet, az önce Ubuntu Community başındaki isim olan Jono Bacon'un Facebook'a gönderdiği ve "Alın buyurun test edin" dediği "Application Indicator Menu" - "Uygulama Menüsü Göstergesi" (sanırım) bana sanki daha da çok MacOse benzettiler gibi geldi. :)
Siz ne dersiniz?
Eklenti : Ne zaman çıkar diye bekliyordum ama test için çıkarmışlar bile. Sadece network manager kalmıştı tek başına :) Artık o da gidiyor :) http://www.omgubuntu.co.uk/2010/05/help-test-ubuntu-1010s-proposed-network.html

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
İşletim sistemleri devamlı birbirlerinden etkilenmişlerdir :)

Dediğin olabilir :)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
macosx a benzetmeleri akıllıca birşey olur kullanılabilirlik ve erişilebilirlik konularında hiçbir masaüstü sistemi macos ile kıyaslanamaz

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Hangi pencere etkinse o pencere için mi değişiyor panel kısmı?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
geçen gün arkadaş sayesinde kullandım mac osx son sürümü leopard mıdır ne zımbırtıysa :D
Linux'un değerini bir kez daha anladım
Bu MacOS tayfası yok Windows Mac'den çaldı şimdi Ubuntu popüler olunca yok Ubuntu bizden çaldı şeklinde acınası şeylerle avutuyorlar kendilerini.
Pencere düğmelerini sola çekmek büyük devrim ya!?

Ayrıca bu tür kararlar doğru ya da yanlış Ubuntunun tercihi
Linux=/Ubuntu

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
menuyu önceden bu şekle sokmak için GTK kütüphanesine yama yapmak gerekiyordu gerçi yamayla yapınca daha bi güzel oluyor. realmanager kullanıcı arayüzü tasarımında hiçbir şirket apple in eline su dökemez bu gerçeğe artık alışın :) android bile macosx görünümü peşinde daha ne olsun

Reaksiyon puanı
189
ben neden bunu daha önceden yapabildiğimi hatırlıyorum acaba.

gnome ayarlarında zaten bunu ayarlayabiliyorduk gibi kalmış aklımda.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
haps ben sana şunu söyleyeyim
21 yaşındayım 12 yaşından beri bilgisayarlarlayım :D
bir win95
iki macos
kullandığım en çirkin sistemler budur bak win98 demiyorum onun siyah teması güzeldi :D
mac'in her tarafı gri mat bir havası var sırf efekt başka birşey yok
insanları zorla birşeye alıştırıyor, seçenek sunmuyor
özelleştirme kişiselleştirme çok zayıf

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
öyle deme doktor
yaşlandık yaw :D
yerimizi yavaş yavaş gençlere bırakmanın zamanı geldi :D

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
@cgrszone Evet daha önce buna benzer bir uygulama vardı. Ama bunu kadar şık değildi :) Açıkçası bende MacOS temasını ve görselliğini beğenirim. O yüzden bence hiç bir sakıncası yok :) İşe yarar olduğu sürece Windows'dan bile "esinlenilmiş" olsa dahi kullanırım :) ve bence Ubuntu'nun şimdiye kadar yaptığı en işe yarar şey oldu şu "indicator"lar...

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
@realmanager Gariptir ki bende lucid'i denedikten sonra macos'un kıymetini anladım. Burda seni yargilmak istemiyom insana neye alistiysa onla devam etmek istiyor.Su an mesala ben windows yuklu bir bilgisayar kullansam acayip hareketler yapiyom trackpade 4 parmagi surtuyom felan.

Bertrand Serletin(Benim adamım sivesine gurban:D) bu sunumundan sonra olaylar cigrindan cikmistir.:D

pckomando

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Taklit ediyorlar demeyelim :D ama birbirine benzemesi normal'dir.Biri birinin yaptığına benzer birşey yapmayacaksa tek işletim sistemi olurdu.