Ubuntu Beyin Yakan Sorun

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
Windows 10dan Ubuntu ya geçiş yaptım. İlk defa Linux kullanıyorum. Sol üstteki etkinlikler yazısına tıkladım ve açık olan uygulamaları göstermeye başladı. Asıl sıkıntı burdan çıkamıyorum. Bir uygulama açarsam sadece kapatma seçeneği çıkıyor ve uygulamaya giremiyorum. Hepsini kapatırsamda düz masaüstü arkaplan ve yandaki çubukla kalıyorum. Ubuntu kullananlar muhtemelen şuan kahkaha atıyor :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

(Bilgisayarı kapatıp açınca düzeliyor fakat ben bunu her yaşadığımda kapayıp açmak zorunda mıyım)

Son düzenleme:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Windows 10dan Ubuntu ya geçiş yaptım. İlk defa Linux kullanıyorum. Sol üstteki etkinlikler yazısına tıkladım ve açık olan uygulamaları göstermeye başladı. Asıl sıkıntı burdan çıkamıyorum. Bir uygulama açarsam sadece kapatma seçeneği çıkıyor ve uygulamaya giremiyorum. Hepsini kapatırsamda düz masaüstü arkaplan ve yandaki çubukla kalıyorum. Ubuntu kullananlar muhtemelen şuan kahkaha atıyor :)

(Bilgisayarı kapatıp açınca düzeliyor fakat ben bunu her yaşadığımda kapayıp açmak zorunda mıyım)
Aradığınız şey XUBUNTU

İki tavsiyem var:
>>> Şu anda bulunduğun masaüstünde XFCE masaüstü ortamı yükleyerek ona geçiş yapabilirsin. (Zor gelirse uğraşma)
>>> Xubuntu indirip doğrudan şu anda Ubuntu kurulu bölüme yükle ve kullan.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
bilgisayarı bi kaç kez kapatıp açtım sonra bi 5 10 dk bekledim kendi kendine düzeldi ama yinede teşekkürler