Ubuntu 7.10 kurulumunu yapabilenler yardımınıza ihtiyacım var

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar son üç gündür Ubuntu yu kurmaya çalışıyorum. Nedendir bilinmez hala beceremedim. Site anasayfasında verilen linkten Ubuntu 7.10 u indirrim CD e çektim restart yapıp cd den önyükleme yaptım Ubuntu karşılaşma ekranında dili seçtim Ubuntu yu yükle dedim daha sonra bi siyah ekran bi geldi bidaha gitmedi problem nedir çözebilmiş değilim cd bozuktur dedim 2 farklı cd ye daha çektim gene denedim aynı şey siyah ekrana bi geçiyo yaklaşık 2 saat beklemiştim en son hiç bişey olmadı sadece siyah ekrana düşünce bi süre CD i okuyor sonra cd de duruyo siyah ekran bana ben siyah ekrana bakıyorum biraz araştırma yaptım genelde bu sorun Ati kartlarında oluyomuş ama kartımda Nvidia neyse endgin bilgilerinize sığınıyorum

Sistemim şöyle
Amd X2 64 4200 am2
Asus A8N SLI deluxe
2x1 2GB DDR2 Kigston HyperX
Nvidia Gforce 8800 GTS 320mb
Creative SB X-Fi
Seagate Barracuda 7200.10 250GB yeni modellerden
2 ad 320 gb Seagate Barracuda 7200.10 eski modellerden
sistemde bi gariplik olabilirmi bişeyler soküp tekrarmı deneyim

Saygılarla

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bu sorunu pardus da ve ubuntu kullananlarda görmüştüm dhaa öncede (forumlarda) 2sini de kullandım bi sorun çıkmadı ama sana öneririm;

forum.linux-sevenler.org
http://www.ubuntu-tr.org/

ve

irc.freenode.net #ubuntu-tr kanalında aramanı tavsiye ederim

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
http://www.ubuntu-tr.org/
bu sitede problem var sanırım çalışmıyor sizde çalışıyosa open dns i kapatıp deniicem
bide irc kanalına bi bakiim saol

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sisteminden kaynaklanan sorun olduğunu sanmıyorum.Emin olmak için live cd'den bilgisayarı başlatarak deneme yapabilirsin.Çalışıyorsa sorun yok.
Siyah ekranda hiçbir hata mesajı yok mu?Hata mesajsız kesin bir şey söylemek pek mümkün değil.Yazı çabuk geçiyorsa bile telefonla ekranın fotoğrafını çek.Bu şekilde çok sorunumu çözdüm :)

Ayrıca bunu sanal bilgisayarda mı kurmaya çalışıyorsun?Bir arkadaşın sanal bilgisayarına kubuntu kurarken buna çok benzer bir sorun yaşayıp çözmüştüm.Öyleyse seninkini de hallederiz ;)

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aynen hocam valla senin başınada gelmiş kernelle ilgili bi mesaj bi anda geliyo ve kayboluyo ben kurulumla ilgili bişey diye düşünmüştüm sana bi fotosunu çekip yazıyı tam şekliyle yazarım şimdi sanal derken kastetiğini anlamadım yani ram üzerindenmi öyleyse sanırım evet yani harddiskleri sökmedim kurulumu direk başlat diyerek başlattım

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yazı aynen böyle

"Kernel Allive
Kernel Direct Mapping Tables Up To 100000000 8000-d000"
bununla ilgisi olabilirmi acaba

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bide benim indirdiğim iso bu

ubuntu-7.10-desktop-amd64.iso

irc kanalında bana

ubuntu-7.10-desktop-i386.iso
bunu denememi söylediler bende şimdilik bunu indirip denebeye çalışcaktım

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sen onlara işlemcinin amd olduğunu söyledin mi?İşlemcin 64 bit olduğu için 64 bit versiyonunu indirmiişsin.Bence doğrusu o.
i386 bildiğim kadarıyla intele özgü.Bendeki işlemci intel ve i386 olanını kullanıyorum.İşlemcinin amd olduğunu bile bile söyledilerse vardır bir bildikleri :L

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet söyledim şimdi indirdim i386 yı ve denedim evet masaüstüne kadar gelebildim şimdi sanırım 2 problemle karşılaşcam 1.si intele özgü cd ile kuracağıma göre tekrar amd e nasıl uydurcam 2. si harddisklerimi mahfetmeden kurulum hakkında resimli bi açıklamayı dikkatlice okusam iyi olcak saol yardımın için

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Dediğim gibi i386 için emin değilim belki AMD'ye de uyuyordur.Sadece aklımda öyle kalmış ama emin olduğum bir şey var ki onu kurduğunda 64 bit işlemciye 32 bit için olan ubuntuyu kurmuş olacaksın.
Resimli açıklamayı bulamazsan söyle, bulalım :)

Kurulumu tamamlamadıysan ve geri dönebiliyorsan bir çözüm buldum :) Kurulum esnasında F6'ya basıp oradaki "quiet splash" yazısını "noapic" olarak değiştir.

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hmm
hayır hemüz başlamadım bekliyorum
resimli açıklamaları buldum bakıyodum kurulum ekranındamı bascam f6 ya yani
amd için indirdiğimdemi yapcam bunu
yosa i386 içinmi

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Amd için yapacaksın.
CD'den başlatıp menü karşına geldiğinde "start or install ubuntu" yazısına tıklamadan.

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ok tamam deniycem şimdilik verilerimi yedekliyorum neolur neolmaz :D okadar film yazık olmasın :D:D
gerçekten çok saol bana yardımcı oluyosun

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bende yarın kuracağım bişi olursa buradayım haberiniz olsun :D