Ubuntu 18.04 kafayı yedi

Reaksiyon puanı
303
Merhabalar, benim netbookda Ubuntu 18.04 var (Lubuntu değil, Ubuntu). Ben içine KDE plasma kurmak istedim. Ama bağımlılık sorunlarını çözemedim. Çözerken şu hatayı veriyor:
account-plugin-google 0.12+16.04.20160126-0ubuntu1 paketinde de bulunan '/etc/signon-ui/webkit-options.d/accounts.google.com.conf' dosyasının üzerine yazılmaya çalışılıyor
Sistemi yeniden başlattım, ama Ubuntu sistemimi Kubuntu yapmışsım.
Nasıl çözülecek bu çözülmezse tekrar kuracağım o ubuntuyu.

Lütfen Apt-get -f install yazmayın onu yaptım olmuyor.

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Merhabalar, benim netbookda Ubuntu 18.04 var (Lubuntu değil, Ubuntu). Ben içine KDE plasma kurmak istedim. Ama bağımlılık sorunlarını çözemedim. Çözerken şu hatayı veriyor:
account-plugin-google 0.12+16.04.20160126-0ubuntu1 paketinde de bulunan '/etc/signon-ui/webkit-options.d/accounts.google.com.conf' dosyasının üzerine yazılmaya çalışılıyor
Sistemi yeniden başlattım, ama Ubuntu sistemimi Kubuntu yapmışsım.
Nasıl çözülecek bu çözülmezse tekrar kuracağım o ubuntuyu.

Lütfen Apt-get -f install yazmayın onu yaptım olmuyor.
Debian ve Ubuntu versiyonları içinde farklı masaüstü uygulamalarını kolayca yükleyip kaldırabilirsiniz. Debianda KDE-Gnome-XFCE-Cinnamod-Mate vs, Ubuntuda da Kubuntu, Lubuntu, Xubuntu vs geçiş yapabilmeniz mümkün.
Komut satırında tasksel komutunu çalışırıp açılan menüden yüklemek istediğiniz seçenekleri seçebilirsiniz. Ok deyip çıkış yaptığınızda sisteminize yüklenecek kaldırılacak yazılımları otomatik olarak kurar kaldırır ayarlamaları da yapar.

1609173975101.png

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Ubuntu tabanlı işletim sistemlerine KDE gibi Qt tabanlı masaüstü ortamları kurmayın. Sistem şişiyor ve bağımlılık problemleri çıkıyor. Her masaüstü yükleyişimde sistemi yeniden kurmak zorunda kaldım.
Üstad kurulumları manuel değil de tasksel komutu ile yaparsanız hiçbirşey olmaz hiçbir problem de yaşamazsınız sistem gerekli olan bağımlılıkları yükler kaldırır.

Ayrıca bildiğiniz gibi Ubuntu taban değildir taban Debiandır.
/etc/apt/sources.list i kontrol edin bağımlılık problemleri için.

GNU or NOT

Asistan
Reaksiyon puanı
995
Üstad kurulumları manuel değil de tasksel komutu ile yaparsanız hiçbirşey olmaz hiçbir problem de yaşamazsınız sistem gerekli olan bağımlılıkları yükler kaldırır.

Ayrıca bildiğiniz gibi Ubuntu taban değildir taban Debiandır.
/etc/apt/sources.list i kontrol edin bağımlılık problemleri için.
Haklısınız. Ben GTK ortamından Qt ortamına geçişte yaşanılabilecek sorunları anlattım. Qt'nin kütüphaneleri farklı ve GTK'in kütüphaneleri farklıdır. İki farklı kütüphane aynı sisteme yüklenince haliyle şişmeler ve sorunlar ortaya çıkıyor.

OzgunPr

Asistan
Reaksiyon puanı
207

Yeniden kurulum yapmışsınız, ama bilgi olsun diye yazıyorum. account-plugin-google paketinin içindeki /etc/signon-ui/webkit-options.d/accounts.google.com.conf dosyası, (verdiğiniz bilgilerden anlaşıldığı kadarıyla) KDE kurulumundaki bağımlı bir başka pakette de varmış. Bu sebeple üzerine yazarak kurulum yapılsa sorun çözülürdü. Sorun yaşatan paketi aşağıdaki komutla kurmak bu tür sorunları çözer. Büyük ihtimalle içeriği aynı olan dosyalardır, bu sebeple bir sorun da yaşamazsınız. Böyle çakışma durumlarında tasksel, meta paket vb. ile kurulum bir şey değiştirmez.

Kod:
sudo apt-get -o Dpkg::Options::="--force-overwrite" install paket-adı

Ubuntu'yu taban alan bir çok dağıtım var, bu da onları (Linux Mint, Elementary OS, Zorin, Pop_OS!) Ubuntu tabanlı yapar.