Ubuntu 10.10 sorunum var?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan beyazad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Merhaba, Laptop'uma Ubuntu 10.10 kurdum. En çok merak ettiğim netbooklar için disayn edilen unity arayüzü idi. Fakat unity arayüzü ile çalıştırdığımda inanılmaz kasmaya başladı. Fareyi hareket ettirdiğimde kaya kaya geliyor. Özellikle de browserları kullanırken bunu yapıyor? Normal desktop arayüzünde hiçbir sorun olmuyor. Lütfen yardım edin

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Merhaba, Laptop'uma Ubuntu 10.10 kurdum. En çok merak ettiğim netbooklar için disayn edilen unity arayüzü idi. Fakat unity arayüzü ile çalıştırdığımda inanılmaz kasmaya başladı. Fareyi hareket ettirdiğimde kaya kaya geliyor. Özellikle de browserları kullanırken bunu yapıyor? Normal desktop arayüzünde hiçbir sorun olmuyor. Lütfen yardım edin

Ekran kartından yapması büyük ihtimal. Ekran kartının linux driver varsa kurmayı deneyebilirsin. Eğer ekran kartın için sürücü yoksa mesa driver diye aratırsan işine yarayacak bilgiler bulman mümkün.

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0

ubuntu'nun kasması falan normal değildir, hele ki günümüz sistemlerinde bilgisayar diye traktör kullanmadığın sürece hiç değildir.
alıntı yaptığım arkadaş taraflı yorum yapmış; ekran kartında bir problem olması lazım.

he bu arada ubuntu'dan şaşıp gentoo arch gibi garip arayüzlü tarih öncesinden kalma arayüzlü sistemler kullanma; gerçi bana kalsa windows 7'den şaşma derim ama neyse. ubuntu da iyidir.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hoca o arayüzün katetmesi gereken çok mesafe var.
Tavsiyem Netbook remix masaüstüdür.
Ya da senin tercihin olan masaüstü ortamını kullanan Ubuntu türevlerinden birini yüklemendir.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
sistemin 32 bit mi 64 bitmi ben 64 biti kurmuştum ilk sonra hemen kaldırıp 32 biti kurdum :D (Çok acayip kasıyordu :DYeni çıkan sürümlerin 64 bit olarak en iyisi bence opensuse :mrgreen:ama bende nette problem çıkarttı :crying:)