Ubuntu 10.10 Alpha 2 Çıktı

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ubuntu_logo_on_ice.jpg

Kod adı "Maverick Meerkat" olan Ubuntu 10.10'un ikinci alpha sürümü Martin Pitt tarafından duyuruldu. Henüz alpha olduğu için yalnız ileri düzey kullanıcılara önerilen sistem, 2.6.35-rc3 üzerinde 2.6.35-6.7 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış. "Gelecekte Ubuntu 10.10 olacak olan Maverick Meerkat Alpha 2'ye hoşgeldiniz" diyen Martin Pitt; yeni özellikleri şöyle açıkladı: "GNOME temel platformu mevcut 2.31 sürümüne, KDE ise güncel 4.5 RC1 sürümüne güncellendi. 2.30 sürümüne güncellenen Evolution, Ubuntu 10.04 LTS sürümüne oranla daha hızlı." Qt ise 4.7 beta sürümüne güncellenmiş. Her yeni sürümde olduğu gibi, bu sürümde de pek çok yeni paket, yazılım ve uygulama bulunuyor. Ubuntu Netbook versiyonunda, yeni "Unity" arayüzü artık varsayılan olarak geliyor. Bu arada, Kubuntu, Xubuntu, Ubuntu Studio ve Mythbuntu'nun 10.10 Alpha 2 sürümleri de yayımladı. Ubuntu 10.10 Alpha 1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Ubuntu 10.10 Alpha 2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

* İndirme sayfası (SHA256)

2dbilgisayar.com.tr

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ekran görüntüsü verebilir misin?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ya real çok kötüsün, ben açacaktım bunu. :D Ama OpenSuSE ile ilgili bir yazı yazdığımdan :P geç kaldım.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Hocam bende Ubuntu yüklü değil.
Başka bir linux dağıtımı yüklü, sadece haberini verdim.
İnternette kullanıcılar kendi görüntülerini koyduysa veriyorum bazen ama şu an yok.
Zaten beta bile değil alpha sürümü olduğu için resmi görüntüler yok.
Eski sürümden büyük bir görüntü farkı olsaydı bulmak daha kolay olurdu.

Ceku eğer kendi yazını koyacaksan Faruk'a rica edelim bu konuyu silelim. Sen konuyu aç ben kaynak zenginleştirme adına alta ekleyeyim haberi :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Hocam bende Ubuntu yüklü değil.
Başka bir linux dağıtımı yüklü, sadece haberini verdim.
İnternette kullanıcılar kendi görüntülerini koyduysa veriyorum bazen ama şu an yok.
Zaten beta bile değil alpha sürümü olduğu için resmi görüntüler yok.
Eski sürümden büyük bir görüntü farkı olsaydı bulmak daha kolay olurdu.

Ceku eğer kendi yazını koyacaksan Faruk'a rica edelim bu konuyu silelim. Sen konuyu aç ben kaynak zenginleştirme adına alta ekleyeyim haberi :)

Yok, sadece çeviri yapacaktım. Sen hazır Türkçesini koymuşsun. :D

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
bende şu anda yüklü. gerçi telefonumla uğraşmak için xp de yükledim yanına mecburen ama olsun :) pek fazla kurcalamadım ama genelde kaporta altında değişiklikler olmuş. 2.6.35 kerneline geçmeleri vs.. görsel olarak tek değişiklik rhytmbox ı açınca ses ayar programcığına o anda ne çalıyorsa onu ekliyor ve durdurup devam etme şansı tanıyor...blogger da sorun var sanırım yine, omg ubuntu ve webupd8 açılmıyor. onlarda vardı ekran görüntüleri. ama sanırım ancak alpha3 de değişiklik görebiliriz...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Millet benden önce deniyor ya, gıcık oluyorum. :D Zaten forumda da 10.04'e en son geçen insanım. :D