Ubuntu 10.04 kullanıcısı oldum

misken

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selamlar,

Sistemime Ubuntu 10.04 i386 kurdum ve şu an için kullanımından gayet memnunum windowsu arada açıyorum artık şu an için basit bir sorunum var vazgeçemediğim tarayıcım olan Google Chrome u kuramadım Google'ın sitesine giriyorum ancak download edemiyorum

İyi geceler

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
yazılım merkezi veya synaptic paket yöneticisinden chromium yaz indir

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
ubuntu 10.04 ilk kurdugumda aynını banada yapmıştı sistemi güncellemelerden sonra yeniden başlatınca düzelmişti.

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Selamlar,

Sistemime Ubuntu 10.04 i386 kurdum ve şu an için kullanımından gayet memnunum windowsu arada açıyorum artık şu an için basit bir sorunum var vazgeçemediğim tarayıcım olan Google Chrome u kuramadım Google'ın sitesine giriyorum ancak download edemiyorum

İyi geceler
İndiremememin nedeni ubuntu değil.Nedeni google a getirilen yasak

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Benim de bu sistem ile ilgili bir sorum olacak. Laptop hoparlorleri çalışıyor. Fakat ses sistemi bagladıgımda çalışmıyor. Kablolarda sorun yok acaba sorun nerede ? Ne yapmalıyım?

misken

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Modem ayarlarında DHCP dağıtımında DNS olarak Google DNS lerini vermiştim. (8.8.8.8)
O yüzden bir yavaşlık ve timeout sözkonusuydu. Direk Türk Telekom DNS lerini verince sorun ortadan kalktı. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Belirtmek isterim, bir windows kullanıcısının ubuntuya geçmesi en çok @Jeaqures'i sevindirir herhalde. Kendisine saygılarımı sunuyorum. Forumda pek aktif olmasam da çok sıkı takipçisiyim. Yaklaşık 6-7 aylık genel ve linuñ konularını takip edip karar verdim. Ayrıca linuñ konusunda realmanager ında kendimce çok büyük etkisi olduğu kanaatindeyim. İyi geceler.

Ugurcan377

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Benim de kurduğum dağıtımların tamamına yakını Ubuntu tabanlı.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Ubuntu 10.04 ile çok güzel olmuş. Teması, bildirim alanları, çoğu aygıtı otomatik tanıması falan,...

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Hadi hayırlısı olsun.Aramıza hoşgeldin. Ubuntu şekerini kurcalamaktan korkma. Boz ki, foruma sorup öğrenesin.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Benim de kurduğum dağıtımların tamamına yakını Ubuntu tabanlı.

rise

dostum o dağıtımlar ubuntu tabanlı değil

en azından tabanlı diyemeyiz

onlar ubuntu modifiyesi

ubuntu ile aralarındaki fark sadece bir kaç özel tema ve bir kaç özel uygulama
o kadar başka yok :yes:

hocac

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hadi hayırlısı olsun.Aramıza hoşgeldin. Ubuntu şekerini kurcalamaktan korkma. Boz ki, foruma sorup öğrenesin.

Daha bozamadım ama evet bolca kurcalıyorum bende sadece bazen yazılım merkezini karıştırıyorken sinirim bozuluyor hangi programın ne işe yaradığı tam olarak verilmiyor....:bored:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
...Windows' ta kullandığımız programlara eşdeğer ve bol alternatif listesi:

Kod:
[URL="http://wiki.linuxquestions.org/wiki/Main_Page"][U]http://wiki.linuxquestions.org/wiki/Main_Page[/U][/URL]
sayfadan ikinci maddeyi tıklayıp listeyi görebilirsiniz..

dc5ab1d9.png

Windowsta olanlara bakarak da istediginizi bulabilirsiniz..