TWRP ve Custom Rom konusunda kendine güvenen arkadaşlar bir bakmalı

ftekinsen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
LG G3 cihazım rootlu ve android 5.0, recovery (twrp) kurmak istiyorum.. Goolge store'dan TWRP manager ve flashfy ile denemlerim oldu.. Her 2 programda boot dosyasını kurduğumda sonuç başarısızdı...
Her defasında aynı hatayı aldım..
Secure Booting Error! Cause: boot verify certification.
Bu hatayı açılış logosunda görüyorum ve telefonun uyarı lambası yanmaya başlıyor, bataryayı çıkartıp takıyorum ve telefonum sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
Custom rom yüklemeyi kafaya koyduğum için, forumlardan araştıdıktan sonra...
Kitkat sürümüne geçip, twrp yi kurup sonra custom rom kurmamı söylediler.
Kitkat ı kurdum, telefonu rootladım ve TWRP yi kurdum.. Telefonu yeniden başlattığımda bu sefer hata almadım, recovery mod a giriş yapabildim...
Yani kitkat kullandığım zaman recovery mode sorunsuz çalışıyor.

Custom rom(5.0) kurmak istediğim için indirmiş olduğum rom u, TWRP den yükleme detaylarında anlatılanlar gibi yükledim...

Telefonu tekrardan başlattığımda
Secure Booting Error! Cause: boot verify certification. hatasıyla tekrar karşılaştım bu sefer bataryayı çıkartmak çözüm olmadı telefonu her başlattığımda aynı hata ile karşılaştım.
Lg flashtools ile 5.0 sürümünü telefona flaşladım, telefon düzeldi ama bu seferde recovery mod silindi..
Kısacası Costum Rom u ve recovery mod u telefona kuramadım..
TWRP Android 5.0 ı desteklemiyor mu ?

http://forum.xda-developers.com/lg-g3/help/secure-booting-error-cause-boot-t3073264
Bu siteden de bir çözüm gelmedi

djxeonn

Asistan
Reaksiyon puanı
5
kardesim dosyaları sd karta at ve flashfy yazılımının recovery menüsüne gel - choose file- sd karttaki dosyayı sec muhtemelen olacak

ftekinsen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lollipop ile uyumlu en güncel TWRP sürümü flashlayın. Bir de CWM ile flashlanması da tavsiye edilmiş olabilir. Onu da denemek lazım

Şu uygulama yardımcı olabilir

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jmz.soft.twrpmanager

Hocam dikkat ettiysen hem TWRP manager ile yaptım hemde flashfy ile denedim.Sadece en son sürümü değil neredeyse tüm *.img dosyalarını denedim.Lg g3 için CWM bulamadım nette.

kardesim dosyaları sd karta at ve flashfy yazılımının recovery menüsüne gel - choose file- sd karttaki dosyayı sec muhtemelen olacak

Erdem Hocam SD kart kullanmıyorum,telefonun hafızasına indiriyorum zaten youtube daki videolarda ve anlatımlarda da hafıza kartı belirtilmemiş.Ama yarın hafıza kartına alım onunlada deneyeyim..

ftekinsen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Hocam dediğin gibi yaptım hafıza kartına attım img dosyasını yine aynı hata verdi. Sorunumu TWRP Manager 'ın google store daki yorum yerine yazdım,bootloader kilidini açtın mı diye sordu ?

ftekinsen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

ftekinsen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
LG G3 cihazım rootlu ve android 5.0, recovery (twrp) kurmak istiyorum.. Goolge store'dan TWRP manager ve flashfy ile denemlerim oldu.. Her 2 programda boot dosyasını kurduğumda sonuç başarısızdı...
Her defasında aynı hatayı aldım..
Secure Booting Error! Cause: boot verify certification.
Bu hatayı açılış logosunda görüyorum ve telefonun uyarı lambası yanmaya başlıyor, bataryayı çıkartıp takıyorum ve telefonum sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
Custom rom yüklemeyi kafaya koyduğum için, forumlardan araştıdıktan sonra...
Kitkat sürümüne geçip, twrp yi kurup sonra custom rom kurmamı söylediler.
Kitkat ı kurdum, telefonu rootladım ve TWRP yi kurdum.. Telefonu yeniden başlattığımda bu sefer hata almadım, recovery mod a giriş yapabildim...
Yani kitkat kullandığım zaman recovery mode sorunsuz çalışıyor.

Custom rom(5.0) kurmak istediğim için indirmiş olduğum rom u, TWRP den yükleme detaylarında anlatılanlar gibi yükledim...

Telefonu tekrardan başlattığımda
Secure Booting Error! Cause: boot verify certification. hatasıyla tekrar karşılaştım bu sefer bataryayı çıkartmak çözüm olmadı telefonu her başlattığımda aynı hata ile karşılaştım.
Lg flashtools ile 5.0 sürümünü telefona flaşladım, telefon düzeldi ama bu seferde recovery mod silindi..
Kısacası Costum Rom u ve recovery mod u telefona kuramadım..
TWRP Android 5.0 ı desteklemiyor mu ?

http://forum.xda-developers.com/lg-g3/help/secure-booting-error-cause-boot-t3073264
Bu siteden de bir çözüm gelmedi

----
Lgflashtools yapımcısı olan web sitesinden buldugum recovery ve root yapan bir program çözüm oldu.

LG sürücüler linkten yüklüyoruz.. http://androidxda.com/download-lg-usb-drivers
Telefonumuzdan "USB'yi hata ayıklama'' modunu aktif ediyoruz.
Telefonu bilgisayara bağlıyoruz.
İndirilen dosyayı Pc nizden , ulaşabileceğiniz herhangi bir klasöre çıkartıyoruz.
Programı çalıştırmak için ''srktool102.exe'' dosyasına tıklıyoruz..

Programla yapabileceğiniz başlıca işlemler;
Kitkat ve Lolipop sürümlerini kolay bir şekilde Root işlemini yapabilirsiniz..
Lolipop sürümüne TWRP (Recovery) yi yükleyebilirsiniz.
(Detaylar için program ekran görüntüsünü inceleyiniz.)

Lolipop Sürümlerinde TWRP yüklerken sürekli karşılan ''Secure Booting Error! Cause: boot certification verify'' hatasının çözümü (2 Seçenek) olmuştur.

İndirme Bağlantısı (180 mb )
https://drive.google.com/file/d/0B3LPphsUAoMVWU5Sby1KTHE4a0E/view

Ekli dosyayı görüntüle 9915