Haber Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey'den dikkat çeken paylaşım ve Bluesky

Bu konuyu okuyanlar

Nixc0r

Dekan
Emektar
Katılım
24 Şubat 2020
Mesajlar
6,022
Çözümler
12
Reaksiyon puanı
15,627
Puanları
113
Yaş
18
Twitter'ın 'patronu' Elon Musk'ın, tweet'lerin kısıtlanması kararının ardından eski Twitter CEO'su Jack Dorsey'den heyecanlandıran bir paylaşım geldi. Dorsey'in paylaşımını Musk da retweet yaptı.

kapak_073244.jpg


Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey, Elon Musk'ın 'gönderi limiti' kararının ardından yeni bir paylaşımda bulundu.

2019 yılında Twitter benzeri bir platform olarak tasarlanan Bluesky'ın kurulmakta olduğunu açıklayan Dorsey, 44 milyar dolara Elon Musk tarafından satın alınan Twitter'dan ayrılmasının ardından Bluesky'ın yönetim kurulu üyesi olmuştu.

ÇİMEN FOTOĞRAFI PAYLAŞTI
Twitter'dan yeşil çimen fotoğrafı paylaşan Dorsey'in paylaşımı Bluesky'a gönderme olarak yorumlandı. Söz konusu tweeti Elon Musk da retweetledi.


Twitter'da birçok kullanıcı bugünkü gönderi limitlerinden sonra Bluesky'ı alternatif olarak göstermişti.

Geçen yıl erken protokol sürümünü ortaya koyan Bluesky, Ekim 2022'de protokolü kullanacak bir hizmet için bir bekleme listesi başlattı.

BLUESKY NASIL ÇALIŞACAK?
Bluesky yaratıcıları yeni platformun farklılığını dört başlıkta ortaya koyuyor:


Hesap taşınabilirliği. Bir kişinin çevrimiçi kimliği, kullanıcılarına hesap verme sorumluluğu olmayan şirketler tarafından sahiplenilmemelidir. AT Protokolü ile, hiçbir verinizi veya sosyal grafiğinizi kaybetmeden hesabınızı bir sağlayıcıdan diğerine taşıyabilirsiniz.

Algoritmik seçim. Algoritmalar ne göreceğimizi ve kimlere ulaşabileceğimizi belirler. Çevrimiçi alanlarımıza güvenmek istiyorsak algoritmalarımız üzerinde kontrol sahibi olmalıyız. AT Protokolü, kullanıcıların deneyimleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmaları için açık bir algoritma modu içerir.

Birlikte çalışma. Sağlıklı rekabetin sağlanması için dünyanın çeşitli bağlantılı hizmetler pazarına ihtiyacı vardır. Birlikte çalışmanın Web'in ikinci doğası gibi hissettirilmesi gerekir. AT Protokolü, koordinasyon zorluklarını çözmeye yardımcı olmak için Lexicon adı verilen şema tabanlı bir birlikte çalışma çerçevesi içerir.

Performans. Pek çok yeni protokol performansı göz ardı etmekte ve zaman çizelgenizi görebilmeniz için uzun yükleme sürelerine neden olmaktadır. Performansı isteğe bağlı olarak görmüyoruz, bu nedenle büyük ölçeklerde hızlı yükleme için oluşturmayı bir öncelik haline getirdik.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce bu rekabetin kazananı kim olur?

 

Son mesajlar

Üst