Twitter'dan Çin Atağı

Erdem Yener

Asistan
Katılım
26 Ekim 2008
Mesajlar
390
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Adını sık sık Google ile aralarındaki tartışmaları ile duyuran Çin'e Twitter'dan iyi haber geldi. Twitter, internet sansürleri konusunda oldukça sıkı kuralları bulunan Çin'den ulaşılabilmeyi hedefliyor.

Çin'in uyguladığı internet sansürleri bazı internet devlerinin gözünü korkutsa da Twitter için tam tersi bir durum söz konusu. Twitter, Çince dili üzerinden yayın yaparak Çinli kullanıcıları ile buluşmayı hedefliyor.
Twitter tarafından yapılan açıklamaya göre, eğer hükümet tarafından bir engelleme ile karşılaşılmazsa Twitter, Çince olarak görüntülenebilecek.
twitter1268854593.png
Ancak Çince dilinin özelliği gereği 140 kelime ile oldukça geniş yazılar yazılabiliyor. Bu durumda da bazı ideolojik tartışmaların daha rahatça yazılabileceği ve yaşanabileceğinden, Twitter'ın da sansürlenen siteler arasında yerini alacağı düşünülüyor.
:: Twitter'ın bu açılımı hakkındaki düşüncelerinizi SDN forumlarında paylaşın.
Yazan: M. Erdem Yener
SDN - http://shiftdelete.net
 

c0lin

Profesör
Katılım
3 Eylül 2007
Mesajlar
2,631
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Bide Türkçe Atağı olsun "70 milyon izler" :D
 
Üst