Twitter 'a üye olayım mı ?

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bilgisayarla ne kadar da içli dışlı olsam da yıllar önce facebook çıktığı zaman çok önemsemedim, üzerine yorumlar yazdım tavsiyeler verdim ama önemsemedim. Çıktıktan 4 yıl sonra ilk üyeliğimi açmıştım. Ne buldum ? Eski arkadaşlarımı... peki bana katkısı ? Koca bir hiç oldu. Çünkü o kadar yıllık arkadaşların ne zaman girsen online konumda. Her seferde selamlaşma çok hoş olmuyor. O yüzden facebook üzerinde çok merhabalaşan olmuyordu. Dolayısıyla bu gerçek yaşama da hissettirdi kendini. Yıllarca arkadaş olduğumuz kişilerle aslında olmayan bir problem oluşturmuştuk aramızda. Ne bileyim her şey sahte kıvamına büründü. Ve paylaşım yapanların sosyal kişiler olduğuna inandırdılar bu milleti... Ve millet paylaştı şarkıları, videoları... Gerçek hayatta kişiliklerini göremeyenler, sahte kişiliklere büründüler.. kimisi ağır abi, kimisi aşık, kimisi kadın kılığına girdi...şimdi tüm bunları düşünerek, ve düşündürerek sizlere soruyorum ......

Üye olsam bana bir faydası olacak mı ?

slipknot44

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bu yazdıklarını okuduktan sonra neredeyse facebook hesabımı donduracaktım :S eğer böyle düşünüyorsan olma.

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Face gerçekten çok saçma işler peşinde koşanların yeri oldu.Ama twitter çok iyi bir sorunun olduğunda atıyorsun tweeti cevaplanıyor bişeyden şikayetçiysen yazıyorsun gündem konusu oluyor insanlar okuyor bilgileniyor.Mesela e5'de trafik var akşam yazıyorsun seni takip edenler okuyor güzergahlarını değiştiriyorlar güzel yani bence twitter.Bende normal öle şuraya gittim şurdan geldim felan yazmam şikayetlerimi gözüme çarpan ilginç olayları yazarım genelde ben takip ederim:D

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Aynen dediğin gibi.Ancak zamana ayak uydurmak zorundayız.Yapcak birşey yok.

Twitter'da bişi yazman için takipçin olması lazım.Ben arkadaşlarım dışında kimseyi takip etmiyorum ve tanımadığım insanlarında beni takip etmesine izin vermiyorum.2 yıldır hesabım var.Sıfır tweetim var.Sadece arkadaşlarımın neler yazdığını okuyorum ve hoşuma gidiyo.İşe yaramaz insanları ve boş, saçma sapan tweet yazanları takip edip zihnimi kirletmeye gerek yok.

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Aynen dediğin gibi.Ancak zamana ayak uydurmak zorundayız.Yapcak birşey yok.

Twitter'da bişi yazman için takipçin olması lazım.Ben arkadaşlarım dışında kimseyi takip etmiyorum ve tanımadığım insanlarında beni takip etmesine izin vermiyorum.2 yıldır hesabım var.Sıfır tweetim var.Sadece arkadaşlarımın neler yazdığını okuyorum ve hoşuma gidiyo.İşe yaramaz insanları ve boş, saçma sapan tweet yazanları takip edip zihnimi kirletmeye gerek yok.
O zaman bir üyelik açayım öle dursun ilerde iş görüşmelerinde sorarlar hiç belli olmaz ...

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
O zaman bir üyelik açayım öle dursun ilerde iş görüşmelerinde sorarlar hiç belli olmaz ...

Twitter bana biraz şizofren işi geliyor.Hemen bir örnek vereyim.Yanlış anlaşılma olmasın.

Bir arkadaşım öğlen uykusuna yatmış ve telefonunu sessize almış.Bu sırada annesi babası aramış.Duymadığı için açamamış tabi.Sonra uyandığında telefonunda ki cevapsız aramaları görünce ailesini aramış ve uyuduğunu belirtmiş.Aileside "öldün sandın yavrum, niye açmıyosun telefonunu" demişler.Arkadaşımda durumdan istifade hemen şu tweeti giriyor.

"ay 2 saat uyum dedim ortalık karışmış.annemler öldüm sanmış.ben ne değerliymişim be.ölmedim yaşıyorum he he he"

Bu bahsettiğim durum bana çok vahim geliyor.Gerçek bir şizofren işi ve twitter kullananların %75 twitterı bu amaçla kullanıyor.Benzer twittler atıyorlar.Çok enteresan bir durum.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Doğrusunu söylemek gerekir se pek bir şey katmiyor bana tek artışı radyo yada tv programlarında soru sormak için kullanmak yada etkileşimli radyo programları için birebir gerisi saçmalik desek yeridir misal bir örnek ;yarım saattir xx x amv de lavabo arıyorum gibi akla ziyan tweet lerde yok değil hani.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bu twitter aslında çok saçma birşey. fakat adamlar ürünlerini o kadar iyi pazarlıyorki tabir yerindeyse patlıyor. şunu biz yada başka bir millet bulsa yüzüne bakan olmaz. bildiğin internetten kısa mesaj olayı.
neyse demek ki öyle olmuyor ve bizim göremediğimiz birşey varmış.

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben sana twitter ı kendim niçin kullandığımı yazıyım
bide başka sebeplerden kullananlar var onlarıda açıklayım sen kendinden karar ver.

Ben twitterı facebook da yazı yazmamak için açtım
çünkü hani ben yaratıcı bi insanım aklıma söz gelsin yazarım.
Güzel bi söz duyuyum yazarım (komik ve mantıklı olarak, öyle ergen yazıları değil)
arkadaşlarımla daha rahat konuşuyum (aile felan var facebookta)
gündemi daha yakından takip etmek ve çeşitli yarışmalar oluyo gs nin yaptığı onlara katılmak için hergün aktif olarak kullanıyorum.
Ama hergün tweet atmam ama atılanları okurum.

fenomen olmak isteyenler var mesala:
1i bişey yazar diğerleride hemen onunkiniy azarlar RT yaparlar Favorilere eklerler bu fenomenlerin amacı sadece budur reklam yapmak.
Rt birinin yazdığını kendi duvarında göstermek demek re-tweet tir. fenomenlir amacı rt'dir daha çok kişi rt yapsın adı çıksın diye uğraşır. (ki bana göre en salak insan tayfasıdır)

bide kuruluşların twitter hesapları.
bi sorunun varsa teknolojik yollarda telefondan sonra en çabuk irtibat kurucağın yer twitterdır.

örnek veriyim. direk mudoya küfür ederek bi tweet atmıştım onlara atmadım direk duvarıma yazdım. 5 dk sonra sorununuzu halledelim diye mesaj attılar .

çünkü markaların reklamıda twitterda önemli

sana ana unsurları yazdım ben tiwtterı böyle kullanıyorum.

(bide gs maçlarında çok küfür ederim ama çok ilginç küfürler :))

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ben sana twitter ı kendim niçin kullandığımı yazıyım
bide başka sebeplerden kullananlar var onlarıda açıklayım sen kendinden karar ver.

Ben twitterı facebook da yazı yazmamak için açtım
çünkü hani ben yaratıcı bi insanım aklıma söz gelsin yazarım.
Güzel bi söz duyuyum yazarım (komik ve mantıklı olarak, öyle ergen yazıları değil)
arkadaşlarımla daha rahat konuşuyum (aile felan var facebookta)
gündemi daha yakından takip etmek ve çeşitli yarışmalar oluyo gs nin yaptığı onlara katılmak için hergün aktif olarak kullanıyorum.
Ama hergün tweet atmam ama atılanları okurum.

fenomen olmak isteyenler var mesala:
1i bişey yazar diğerleride hemen onunkiniy azarlar RT yaparlar Favorilere eklerler bu fenomenlerin amacı sadece budur reklam yapmak.
Rt birinin yazdığını kendi duvarında göstermek demek re-tweet tir. fenomenlir amacı rt'dir daha çok kişi rt yapsın adı çıksın diye uğraşır. (ki bana göre en salak insan tayfasıdır)

bide kuruluşların twitter hesapları.
bi sorunun varsa teknolojik yollarda telefondan sonra en çabuk irtibat kurucağın yer twitterdır.

örnek veriyim. direk mudoya küfür ederek bi tweet atmıştım onlara atmadım direk duvarıma yazdım. 5 dk sonra sorununuzu halledelim diye mesaj attılar .

çünkü markaların reklamıda twitterda önemli

sana ana unsurları yazdım ben tiwtterı böyle kullanıyorum.

(bide gs maçlarında çok küfür ederim ama çok ilginç küfürler :))
Aslında mudo olayı hoşuma gitti. Ama şirket nasıl oluyorda kendi duvarına yazdığın yazıyı görebiliyor ? Yazının sonuna anahtar kelime falan ekleniyor galiba :)

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Aslında mudo olayı hoşuma gitti. Ama şirket nasıl oluyorda kendi duvarına yazdığın yazıyı görebiliyor ? Yazının sonuna anahtar kelime falan ekleniyor galiba :)

üstte arama yeri var oraya mudo yazarsan içinde mudo geçen tweetleri görebilirsin yada mudo ile iligi hesapları bulabilirsin :)

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bilgisayarla ne kadar da içli dışlı olsam da yıllar önce facebook çıktığı zaman çok önemsemedim, üzerine yorumlar yazdım tavsiyeler verdim ama önemsemedim. Çıktıktan 4 yıl sonra ilk üyeliğimi açmıştım. Ne buldum ? Eski arkadaşlarımı... peki bana katkısı ? Koca bir hiç oldu. Çünkü o kadar yıllık arkadaşların ne zaman girsen online konumda. Her seferde selamlaşma çok hoş olmuyor. O yüzden facebook üzerinde çok merhabalaşan olmuyordu. Dolayısıyla bu gerçek yaşama da hissettirdi kendini. Yıllarca arkadaş olduğumuz kişilerle aslında olmayan bir problem oluşturmuştuk aramızda. Ne bileyim her şey sahte kıvamına büründü. Ve paylaşım yapanların sosyal kişiler olduğuna inandırdılar bu milleti... Ve millet paylaştı şarkıları, videoları... Gerçek hayatta kişiliklerini göremeyenler, sahte kişiliklere büründüler.. kimisi ağır abi, kimisi aşık, kimisi kadın kılığına girdi...şimdi tüm bunları düşünerek, ve düşündürerek sizlere soruyorum ......

twitter bambaşka bir dünya facebook ile kıyaslaman bile yanlış. bir kere facebook gibi kimse profilini gizlemek ihtiyacı duymuyor bilakis herkese açık olmaya çalışıyorlar. bir çok kişi ile birebir etkileşime girebiliyorsunuz, mesela köşe yazısını okuduğunuz bir gazeteciye fikrine katılmadığınız noktaları belirtip bu konu hakkında tartışabiliyorsunuz, yada kamu hizmetlerinde aksayan bir sorunu direkt cumhurbaşkanına bildirebiliyorsunuz.

AlperSad

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Aklıma bu geldi :D

KBKfsWk.jpg

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Twiter ve facebuk boş insanların mekanıdır.
Orada sanal bir dünyan vardır taktığın isim, nik vs onla yaşar, onla tanınırsın.

Facebuk u ilk zamanlarda kullanırdım ecnebilerle tanışma muhabbet derdindeydim biraz yabancı dilim gelişsin diye...
Sonra baktım bizim Türkler gümbür gümbür geliyor, koşar adımlarla uzaklaştım.
En son bir yeni hesap açmıştım oda gökhan sebastian yazıcı mı ne öyle bir isim. Hiç bir bilgi paylaşım vs yok.
Girip çıkmamda, lise arkadaşlarımı sokakda görsem hatırlamam, arkadaşlarım zaten halen arkadaşlarım.

Lise de arka sıramda oturan adı lazım değil ile facebuk da ne işim var?
Yada asker arkadaşı olduğum, kuruş kalem ile tükenmez kalem arasındaki farkı bilmeyen Nejdet ile ne arkadaşlığım olacak?
Boş işler...

Twiter daha sade ve sakin"di" 73. ergen istilasından önce :D

Sadece kendi arkadaşlarım ve hayatlarını merak ettiğim yerli, yabancı bir kaç ünlüyü takip ederim. 50 küsür kişi.
Arkadaşlarım + birkaç neyüdüğü belirsiz şahıs da beni takip eder.
Twiter da öyle dünyaları değiştiremezsin. TEM de trafik var ey İstanbul Çevreyolundan gidin diyemezsin, yani dersinde kimse iplemez :D :D
Senin yazdığını sadece seni takip edenler ve hayatlarında yapacak hiç bir işi gücü olmayan genelde ergenler twiterin altından girip üstünden çıkıp saatlerce dolaşıp görürler hepsi o.

Bazen böyle pardon bazen değil "HERGÜN" takipleşme muhabbetleri görüsün.
Bugün günlerden pazar haydi hep beraber #takiple şiyoruz yazar bir takımları.
Ve bende girip alayınızda kuşun 1/4 i kadar beyin yok #takiple şiyoruz yazarım.
benim yaptığım hakareti anlamazlar ve beni takip ederler :)

İşte böyle bir ortam twiter.

SyK112

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Konuya açıklık getirmek gerek:

ahmetturani

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Aşırı şekilde merak ettim hocam ne oldu üye oldun mu twitter a. :) :) 2 ay geçmiş neredeyse sonuç noldu :)

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Aşırı şekilde merak ettim hocam ne oldu üye oldun mu twitter a. :) :) 2 ay geçmiş neredeyse sonuç noldu :)
Evet oldum. Sonuç mu ? Sonuç tam bir rezalet :) saçma abi twitter saçmaaa..... orda harcayacağım zamanı gider photoshop öğrenirim.

PyReXeZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
birazda kimi takip edeceginde cok onemli ben twitter da hic aklimin ucuna gelmeyecek enteresan seyler ogrendim

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İlgi alanların neler? Onları geliştircek, bu olaylardan haberdar olabileceğin kişileri takip etmeni öneririm.

Mesela ben öyle yapıyorum. Görüntü yönetmenlerini, kamera arkası ekibi, yönetmenleri takip ediyorum. Böylece o işler nasıl yapılıyor neler dönüyor haberim oluyor. Hem fazla zaman kayetmiyorsun hem de ilgilendiğin alanlarda bilgi sahibi oluyorsun.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Twitter facebook'a göre daha olgun daha sistematik bir yapısı var

Facebook'ta 18 yaşaltı belaltı sözler olsun çokkişiler varm, karakter sayısı sınırsız 2 sayfa yazı yazabiliyosun ama twitter daha resmi 140 karakteri geçemıyorsun buda senın gözün yorulmuyor ,
Ben twitterı neden kullanıyorum,

Teknoloji siteleri olsun
Sevdigim sanatçılar
Haber siteleri vb şeyleri takip etmek attıkları tweetleri okumak için tamamen bu amaçla beni takip etmişler etmemişler bu kuruntudan başka bişey değil , Sosyalleşememiş insanların yeri yani amaçtan amaca farkediyor , iYİ KÖTÜ DİYE BİRŞEY YOK

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ooooo ona bakarsan hayatta boş be :D :D

boş ver olma biz oldukta noldu adaş :D

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Burada yazilanlari okuduktan sonra Facebook hesabimi dondurdum,tweetlerimi sildim,twitter i yalnizca haber amacli kullaniyorun.Umarim Facebook'u kullanmama vesile olabilecek bir hadise ile karsilasmam.Sizede tavsiye ederim,cok zaman geciriyoruz.

Limonik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Twitter'da birşeyler takip etmek çok eğlenceli bence bir hesap açıp deneyin :)