Tv kartı ile ilgili yardım

antilove

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar "biliyorsan paylaş bilmiyorsan,bilmiyorsan sor" sözünden hareketle size bişey sormak istiyorum.
ben bilgisayarıma tv kartı takmak istiyorum ama uydudaki kanalları çeken bir tv kartı almak istiyorum.uydudaki kanalları çeken tv kartı alırsam bir de uydu alıcısı yada benzzeri bişey mi almam lazım.bizim evde sadece karasal yayındaki kanalları çeken çanak anten var.yardımlarınız bekliyorum

bybilal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar "biliyorsan paylaş bilmiyorsan,bilmiyorsan sor" sözünden hareketle size bişey sormak istiyorum.
ben bilgisayarıma tv kartı takmak istiyorum ama uydudaki kanalları çeken bir tv kartı almak istiyorum.uydudaki kanalları çeken tv kartı alırsam bir de uydu alıcısı yada benzzeri bişey mi almam lazım.bizim evde sadece karasal yayındaki kanalları çeken çanak anten var.yardımlarınız bekliyorum

arkadaşım tesadüf odurki bende tv kartımı yeni satışa çıkardım.1 yıldır kullandım pcmi sattım kartım bende kaldı satıyorum.bendeki Dijital tv kartı uydu yayınlarını alır. bunun için birtek uydu anteni lazım direk karta kablo çekersin pc den izlersin.istersen şifreli yayınları çözersin tvden kayıt yaparsın.

Tv kartı + çanak anten gerekli(tabi çanak antende LNB ve kabloda olcak onu kuran kişi yapacak). uydu alıcısı almana gerek yok. skystar2 var bende şimdi 3 ü çıkmış ama sistemi çok kasıyor vede pahalı en iyisi skystar 2 sıfırı 160 ytl

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Djital tv kartının tv ye takılan receiver'dan hiçbir farkı yoktur kullanım kolaylığı olarak onun kadar rahat olmasada yazılım olarak fazlası vardır
yıllardır skystar2 tv kartını sorunsuz şekilde izliyorum dilersen disec yardımı ile aynı anda 4 çanağa kadar desteği vardır
önemli bir hatırlatma skystar2 tv kartı alacaksan işlemcin 3Ghz ve ram 1GB tın altında olmasın ama diğer marka dijital tv kartları için daha düşüktür işlemci ve ram kullanımı çünkü skystar2 gücünü ram ve işlemciden alır ben Progdvb yazılımı ile kullanıyorum memnunum

antilove

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bilgisayarım 1 gb ram 1.80 ghz olmaz mı?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
ben de tv kartı almayı ne zamandan beri düşünüyorum.2.5 gb ram core 2 duo 1.80 işlemci...az önce teknosadan baktım avermedia var 155 tl ve usb girişli.Usbden takıyosun,arkasındaki girişe ise tv kablosunu takıyorsun.

Ne zamandır tv kartı almak istiyorum ama Evde tv varken tv kartı aldığıma pişman olurmuyum acaba?

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,157
forum kuralları
13. Başlıkta ve mesaj içeriğinde yazı yazarken normal cümle kurallarına uyulmalıdır. Yazıların hepsinin büyük ya da hepsinin küçük harf olması, yanlıştır. (örn: Örnek Başlık ya da Örnek başlık) şeklinde yazılabilir.

Düzenlendi, bir dahakine dikkat ederseniz sevinirim.. ;)

antilove

Profesör
Reaksiyon puanı
11
sağolun sayın yöneticim

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
ben de tv kartı almayı ne zamandan beri düşünüyorum.2.5 gb ram core 2 duo 1.80 işlemci...az önce teknosadan baktım avermedia var 155 tl ve usb girişli.Usbden takıyosun,arkasındaki girişe ise tv kablosunu takıyorsun.

Ne zamandır tv kartı almak istiyorum ama Evde tv varken tv kartı aldığıma pişman olurmuyum acaba?

Dijital mi yoksa normalmi Zorhak kardeşim?

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Ben nerden baksan 5 yıldır avemedia analog tv kartını kullanıyorum. Avermmedia çok kullanışlı ama anlog olanı skaystar2 arkadaşda var kanal bulmada çok sıkntı yaşıyoruz

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
2004 yılından bu yana SkyStar 2 kullanıyorum.
Sistem PIV 2.0, 128 MB Ati Ekran kartı, 1 GB RAM, (XP, vista ve 25 gündür Win7)
Kullandığım programlar DVBviewer 3 TE 2 beta, Dvbviewer 3.92, Progdvb
PIII 1000 Mhz işlemciden yukarsısında rahat çalışıyor.
Problem yok tavsiye ederim.

Anasayfası:
www.technisat.com

Türkçe bilgi ve satış:
http://www.kayacenter.org/urun.php?uid=92

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ben 2004 yılında pc ile birlikte aver tv studio 203 analog karasal tv kartı aldım. gayet memnun kaldım. 2006 yılında ev değiştirdik. yeni evde kablolu tv yoktu. normal anten de iyi çekmiyordu. biz de uyduya geçtik. ben de pc me avermedia dvb-s pro dijital kart aldım teknosa dan. fakat kanal bulma, kullanım kolaylığı gibi özellikleri normal tv ye takılan digital receiver (ki ben goldmaster kullanıyorum) kadar iyi değildi. forumlarda skystar kartları çok metediyorlardı. ben de teknosa ya avermedia yı iade edip bimex den skystar 3 aldım. yeni çıkmıştı 3. versiyonu o zaman. 2 den farkı HD yayınları da desteklemesiydi. (avermedia dvb-s pro da HD yayınları destekliyordu zaten) skysatr 3 ü aldım, pc me taktım ve ertesi gün söküp bimex e geri verdim ve avermedia dvb-s pro yu aldım tekrar. nedenlerine gelince:
1- skystar 3 uzaktan kumandasının sinyal kablosunu pc nin arkasındaki girişe (adını anımsayamadım ama uyduya yazılım yüklerken kullandığımız bol delikli giriş) takıp windows a tanıtmak için bir de sürücü yüklüyorsun. avermedia da dijital kartın üzerinde bir giriş var. oraya takıyorsun. kart kendiliğinden görüyor. ayrıca driver da yüklemen gerekmiyor.
2-skystar ın tv kumandası çok dandik. hiç tv kumandasına benzemiyor. avermedia nınki basbayağı tv kumandası.
3-skystar ın kendi kartına özel yazılımı yok. progdvb kullanıyor. progdvb internetten indirilen ve hemen hemen piyasadaki rüm kartları destekleyen (aver da dahil) bir yazılım. tek avantajı ekstra yamalar yükleyerek şifreli kanalların şifresini kırabilmesi. ama bunun dışında görüntü kalitesi tek kelime ile BERBAT! avermedia nın kendi yazılımı var. adı aver tv 6... bu yazılımımsa görüntü kalitesi normal uydu tv den farksız. bunu başka bilgisayarlarda da test ettim. çünkü avermedia nın yazılımı 48 mb civarında. progdvb ise yaklaşık 5 mb civarında... aradaki 40 mblık fark, işte karta özel bileşenler oluşturuyor. bu bileşenler görüntü kalitesinin artması için. şimdi sakın skystar kullananlar atlayıp yok biz görüntü kalitesinden memnunuz, güzel falan demesinler. önce avermedia kullansınlar, sonra konuşsunlar. ayrıca progdvb nin arayüzü de çok zayıf. avermedia arayüzde tüm rakiplerine toz attırır. şahane...
4-avermedia nın tek eksiği şifre kıramaması. bunu da progdvb veya dvbdream gibi yazılımları yükleyerek yapabiliyoruz. ben aver tv 6 nın dışında dvbdream kullnıyorum. ntv deki maçları onda izliyorum.
kısacası dijital kart alacaksan avermedia dvbs pro öneriirm. şimdi 2 si de çıkmış ama türkiyede yok henüz galiba. sakın forumlardaki skystar iyidir laflarına kanma. eğer emin olmak istiyorsan bir teknomarkete git ve hem skystar ın hem de avermedia nın kutusunu aç ve bak. nasıl bağlantı yapıldığını oku. dediklerimin doğru olduğunu göreceksin.
NOT: bütün dijital kartlarda kanal bulmada sıkıntı yaşarsın. normal uydular kadar kolay kanal bulamazlar. ama gene de avermedia skystar dan daha fazla kanal bulur. en kesin çözüm, ya elle kanalları eklemek yani manuel tarama yapmak veya internetten hazır kanal listesi indirmek. avermedia sadece sdx liste formatını destekler. bunu da satcodx.com dan indirebileceğin bir yazılım sayesinde edinebilirsin. ama en iyisi menuel olarak girmek. ben öyle yapıyorum.
şimdilik bu kadar. sana kolay gelsin.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
@rtsbora arkadaşım biz dikkat ettiysen SkyStar2 Digital tavsiye ettik
Ayrıca insanları yanlış yönlendirip bir menfaatimiz yok.
Ve 2004 yılından bu yana bizzat kullandığımız kartı tavsiye ettik.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Arkadaşlar ilginiz için sağolun.tüm paylaşılanları göz önünde tutup ona göre araştırma yapacağım.Cevap veren herkese teşekkürler.

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben uzun süredir skystar2 kullanıyorum. yazılım desteği çok fazla. aynı zamanda uydu data imkanı var. tavsiye ederim. imkanın varsa hd uyumlularını almalısın.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Ben avermadia dvbs pro kullanıyor ve sürünüyorum.Zırt pırt yazılımsal sorun çıkarıyor.Gerçi skystar kullansaydım da fazla bişey fark edeceğini sanmıyorum.İstersen http://www.turkeyforum.com/satforum/index.php adresine bir göz at.Orada daha kapsamlı bilgi bulabilirsin Zorhak.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
teşekkürler hemen bakıyorum...

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
bilgisayarım 1 gb ram 1.80 ghz olmaz mı?

skystar2 için yorum yapıyorum 1,80ghz olmaz diye birşey yok dual core 1,8ghz çok rahat olur P4 1,80ghz ise olur ama kanal geçişlerinde hafif kasar skystar 2 alırsan 2.6 D yani büyük tunerli olanını al 2.6 C küçük tunerli
aşagıda yazıldığı gibi kanal bulmalarda sorun yoktur normal receiver in aldığı tüm yayınları alır normal receiverde yayın kalitesi %90 iken skystar 2 de
%60 gözüksede sorun teşkil etmez diğer marka djital tv kartlarının skystar2 kadar çok yazılım desteği yoktur sonuç olarak güzel kart

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ben avermadia dvbs pro kullanıyor ve sürünüyorum.Zırt pırt yazılımsal sorun çıkarıyor.Gerçi skystar kullansaydım da fazla bişey fark edeceğini sanmıyorum.

Son cümledeki hüküm doğru mu sizce? Sanmıyorum demek kullanmadığımız bir kart hakkında tahmine dayalı bir önyargı olmaz mı?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
@rtsbora arkadaşım biz dikkat ettiysen SkyStar2 Digital tavsiye ettik
Ayrıca insanları yanlış yönlendirip bir menfaatimiz yok.
Ve 2004 yılından bu yana bizzat kullandığımız kartı tavsiye ettik.

ben de bizzat kullandığım kartlar hakkında (hem skystar "3" hem de avermedia dvb-s pro) yazdım. benim de amacım insanları yanlış yönlendirmek değil. fakat altını çiziyorum, skystar ile uyumlu tüm yazılımlar avermedia için de uyumludur. bunun yanında avermedia nın kendi yazılımının da (avertv 6) olması bir avantajdır. ister kendi yazılımını kullanırsın, ister internetten indirdiğin progdvb, dvbdream gibi yazılımları kullanırsın.

normal receiverde yayın kalitesi %90 iken skystar 2 de
%60 gözüksede sorun teşkil etmez diğer marka djital tv kartlarının skystar2 kadar çok yazılım desteği yoktur sonuç olarak güzel kart

özellikle söylüyorum avertv 6 nın görüntü kalitesi progdvb den kat kat iyi. normal uydu alıcı kadar iyidir. %90 veya herneyse...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Son cümledeki hüküm doğru mu sizce? Sanmıyorum demek kullanmadığımız bir kart hakkında tahmine dayalı bir önyargı olmaz mı?
Bazı arkadaşlarımda skystardan pek memnun değil, onların yalancısıyım :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bazı arkadaşlarımda skystardan pek memnun değil, onların yalancısıyım :)

Yukarıda da özellikle belirttim.
Bizzat 2004 ten bu yana kullandığımız kart diye.
SkyStar 2 yi arkadaşım değil ben kullanıyorum.
Win 7 üzerinde bu kadar düşük sistemle harikalar çıkarıyorsa dual core ya da quad işlemcilerle canavar gibi çalışır.
Kendi CD içeriğinde bulunan DVBviewer programı kullanıcıya tek başına yeter.
Şifre çözmek vs. işlemler için Progdvb kullanılabilir. (Benim işim olmaz.)

image-C8DF_498C2820.jpg

image-D6CB_498C2820.jpg

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Tamam rise sen öyle diyorsan öyledir kızma hemen :)