TV kartı arıyorum, ama...

sadevesadece

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ben televizyondan görüntü kaydedebileceğim bir tv kartı ya da cihaz arıyorum cihaz şöyle olabilir mesela eğer varsa:

uydu alıcısından bağlantı yaptıktan sonra cihazın kendi dahili harddiskine ya da bağlanabilecek harici bir harddiske kayıt yapabilen ayrıca direkt USB bağlantısıyla bilgisayara bağlantısı yapılıp tv yayınını bilgisayarın dahili harddiskine kaydedebilen?

böyle bir cihaz yoksa da bile en azından bir ucu uydu alıcına diğer ucu USB olarak notebook'a bağlanabilecek bir cihaz ya da tv kartı var mı, varsa tavsiyeleriniz nelerdir?

kafega

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam naptın sen öyle :)) O biraz zor gibi ama laptop için usb çıkışlı tv kartları var zaten direkt hdd ye indiriyorlar normal pcı larda aynı işi yapıyor.Sen en iyisi kaliteli bir tv kartı tak pc ne diğerleriyle uğraşma. Hauppage Wintv HD S2 en iyisidir.skaystar vb millet sallar ama biraz detaylı ararsan görürsün.

sadevesadece

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam naptın sen öyle :)) O biraz zor gibi ama laptop için usb çıkışlı tv kartları var zaten direkt hdd ye indiriyorlar normal pcı larda aynı işi yapıyor.Sen en iyisi kaliteli bir tv kartı tak pc ne diğerleriyle uğraşma. Hauppage Wintv HD S2 en iyisidir.skaystar vb millet sallar ama biraz detaylı ararsan görürsün.

ya aslında pc ye tv kartı takmak da çözüm dediğin gibi ama ben bu işte biraz pimpirikliyim pc nin içine bir şey takmaktansa aynı işi haricilerle halletmenin yolunu arıyorum. bu sözünü ettiğin Hauppage Wintv HD S2 nasıl bir şeydir harici mi dahili mi tabii araştırcam cihazı en ince ayrıntısına kadar ama senden en azından ön bilgi alayım, bu arada sağol yardımın için :)

kafega

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum haricilerle de halledebilirsin tabiiki ama bu tarz bir kart alacaksan kesinlikle Hauppage Wintv HD S2 öneririm ben de var yaklaşık 1 aylık bir süre zarfında kullandım ama artık konum itibariyle binada kullanabileceğim bir ortam yok.Biraz bilgi istersen nette bir çok site var ama şunu söyleyeyim ne skystar2 ve diğerleri ısınma ,kasılma,donma problemi yaşarsın ne de kumanda kullanımı için problem.İşlemcisi çok güçllü uygun emulerı netten indirdiğin ve uygun uyduları kullandığın zaman harikalar yarattığını göreceksin.Kanal geçişleri olsun,kayıt olsun harika eğer birde pc özelliklerin ortalama yada üstüyse müthiş performans alırsın.

Avrupa'nın ve dünyanın en çok satan TV kartı markalarından biri olan Hauppauge, WinTV NOVA-HDS2 modeli...
WinTV Nova-HDS2 ile bilgisayar üzerinden yüksek çözünürlüklü HD yayınlarını ve DVD kalitesindeki uydu yayınlarını seyretmek artık çok kolay...
Windows XP(SP2), Windows Vista 32 ve 64 Bit destekli NovaHDS2 PCI ile bilgisayarınız uzaktan kumandalı bir dijital TV üssüne dönüşsün...
Şifresiz yayın yapan bir uydu vericisine yönlendirilmiş çanak anten vasıtası ile (Turksat, Hotbird vb.) uydular üzerinden yayın yapan tüm HD ve Dijital TV kanallarını kolaylıkla PC nizden izleyebilirsiniz.
WinTV NovaHDS2 'nin işlemcisi o kadar kuvvetlidir ki şifreli yayınları dahi farklı yazılımların yardımları ile çözebilir*
WinTV NovaHDS2 ile masaüstü bilgisayarınızda boyutları ayarlanabilir bir pencere içinde veya tam ekran boyutunda TV izleyebilir, uydu üzerinden yayın yapan radyo istasyonlarını dinleyebilirsiniz. Beraberinde gelen Cyberlink Power Cinema yazılımı sayesinde yayınları bilgisayarınıza yüksek kalitede kaydedebilirsiniz. Desteklenen TV kanallarındaki teletex yayınlarını takip edebilirsiniz.
* Diske kayıt edilmiş görüntüleri CD ye yazmak için Windows altındaki cd yazma sihirbazını veya başka bir yazılım kullanmanız gerekir. CD yazma yazılımı kart kutusuna dahil değildir.
* Şifreli uydu yayınlarını çeşitli yazılımlar ile çözmek teknik olarak mümkündür ancak yasal değildir.Tüm sorumluluk kullanıcıya aittir.

WinTV-NOVA-HD-S2: PC’niz için high definition uydu TV! Şifresiz High Definition uydu TV (DVB-S2) ve standart uydu TV (DVB-S) yayınlarını PC’nizde izleyin ve kaydedin.Şifreli yayınları ise uygun emu'ler le kırın. PC’nizin hard diskindeki kayıtlar, canlı TV ile aynı kalitede yapılır. Dijital uydu radyo yayınlarını da dinleyin!
High Definition uydu TV, PC’nize en iyi video kalitesini ve CD kalitesinde sesi getirir. WinTV-NOVA-HD-S2 Astra Pro7 HD veya SAT1 HD gibi şifresiz high definition TV yayınlarını alabilir. Hauppauge'ın isteğe bağlı WinTV-CI modülü ile birlikte kullanıldığı zaman, pek çok pay-TV high definition yayını da PC’nizde izlenebilir ve kaydedilebilir.
PC’nizi bir uydu TV dijital video kaydedicisine çevirin. Standart veya high definition dijital uydu TV yayınlarını PC’nizin hard diskine “zaman kaydırma” ile kaydedebilmeniz için Cyberlink'in PowerCinema uygulaması birlikte verilmektedir. Sevdiğiniz TV programlarını günlük, haftalık veya bir defaya mahsus olarak kaydetmek üzere bir TV zamanlayıcısı, birlikte verilmektedir.
Hauppauge'ın uzaktan kumandası WinTV-NOVA-HD-S2’nin kullanılmasını kolaylaştırır. Kanal değiştirin, ses şiddetini ayarlayın, bir kayıt işlemini başlatın, müzik dinleyin, bir slayt gösterisi başlatın, hepsi oturma odanızdaki koltuğun rahatlığı içerisinde!
Sistem Gereksinimleri

• En az 3,2 GHz Intel® P4 veya eşdeğeri işlemci.
  • Microsoft Windows Vista (32 ve 64bit) veya XP (sadece 32bit) Service Pack 2 ile.
  • 64 MB bellekli (en az) grafik kartı.
  • Ses kartı veya ana kartta bütünleşik ses.
  • Boş bir PCI yuvası.
  • CD-ROM sürücüsü (Yazılım kurulumu için).
sende biraz araştır bak eğer 2.el almak istersen sahibinde de var.

abre06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benimde biraz tecrübem var yardım edeyim dedim skystar2 kulanıyorum bende kart paylaşım gayet güzel oluyor kefaga arkadaşımız anlatmış fazla söze gerek yok

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
analog tv kartları 50-60 tl civarı ama görüntü kalitesi berbat genede uydu alıcısndan direkt çıkış alırsan ve tv kartına takarsan ayna gibi görüntü oluyor

Dijitallersde skystar2 ler var 150 tl lik bi kartla her işini görürsün bu iş para istiyo biraz.

---------- Post added at 18:01 ---------- Previous post was at 18:00 ----------

benim masaüstümde analog kart var bobinlerinini ayarlarıyla oynanmış olsa gerek çok kötü gösteriyor çünkü sinyali kuvvetlendiren bi devresi yok yani boş yere alıncak bi kart analog sakın alma ama uydu alıcısından direkt ona görüntü aktarca dersen iyi kayıt ediyor

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
SkyStar USB HD
4109-3734.1.jpg

Performance characteristics

Reception of free to air digital TV and radio channels via satellite
HDTV enabled
Internet via Satellite

Windows® 7

Digital video recorder (DVR)
TIMESHIFT function

DVBViewer TE2 reception and playback software
Video Editing Software EVE v2 (Windows XP)

Electronic handy programme information service (EPG)
Videotext

TechniRouter-ready

System requirements

Intel Pentium 4 1.8 GHz or higher
At least 512 MB RAM (or higher)

Windows 7 (x86 / x64)
Windows Vista (x86 / x64)
Windows XP (x86 / x64)

64 MB hard disk space
10 GB hard disk space for the DVR function

1 free USB 2.0 connection

DirectX 9.0 or higher

3D graphics card recommended
SoundBlaster- compatible sound card

Ayrıntı için : http://www.technisat.com/indexeb44.html?nav=PC_products,en,76-1246563456759
_______
6-7 yıldır SkyStar 2 PCI kullanıyorum, Linux dağıtımları dahil sorunsuz

tilki55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım bende aradadğın özelliklerde skystar2 tivi karti var satıyorum ilgilenirsen 05427908764 den ulaşabilirsin