TV Ekran görüntü oranı

franzkafka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir led tv almak istiyorum. Fakat ekran boyutunda kararsız kaldım. Elimdeki 640x480 boyutunda 480p videoları izlemem gereken bir tv olucak..
1. Sorum : Full HD bir tv aldığımda 480p video kalitesi ne derecede bozuk olur? Görerek kıyas yapabileceğim yabancı bir web kaynak mevcut mu?
2. Sorum: Ekran Full HD olduktan sonra 42 inch 49 inch arası görüntü fark eder mi ? (Bahsettiğim 480p video için )

Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim...

tutankenshta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
yeni nesil tvlerde görüntü filitreleri ve düşük çözünürlüklü görüntyü iyileştirme imkanı var... 32" ve 40" ideal boy... SONY, PHILIPS, GRUNDIG, arçelik gibi markalar sorunsuz olur...

franzkafka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam tv bir kere alınıyor o yüzden almışken 49 inch almayı düşünüyorum, ekran büyüse de çözünürlük değişmediği için full hd sıkıntı olur mu ?

tutankenshta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Hocam tv bir kere alınıyor o yüzden almışken 49 inch almayı düşünüyorum, ekran büyüse de çözünürlük değişmediği için full hd sıkıntı olur mu ?
olmaz + FullHD için devir bitti... artık UHD devri UHD sayesinde 49" tvler FullHD olunca ucuza maletmek daha kolay oluyor... akakce.com adresinden ara... bilinen güvenilir yerden çıkarsa alırsın artık...