Tutan Dizilerin Ortak Özellikleri

s.kay

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Toplumun büyük kesimleri tarafından ilgiyle izlenmiş diziler vardır sizce bu dizilerin ortak özellikleri nelerdir.

Mesela 7 numara - mahallenin muhtarları - ekmek teknesi- ve daha aklıma gelmeyen niceleri.

Bu dizilerin çoğunun ortak noktaları şunlar:

1.Tamamen orta direk vatandaşın hayatını yansıtıyor olmaları
2.Görmeye alışık olmadığımız oyunculardan oluşan kadroları(ilk çıktıklarında)

ama şimdi işin kolayına kaçıyor senaristler esas oğlanı senaryo gereği zengin ve güç sahibi yapıyorlar.Dolayısıyla senaryo hiç tıkanmıyor

Konunun eksenini kaydırmadan güzel bir sohbete ne dersiniz:)

özgür deniz

Asistan
Reaksiyon puanı
15
yerli dizi izlemeyi yıllar önce bıraktım. ben bıraktığımda avrupa yakası 2. sezonunda filandı sanırım.

bana göre efsane diziler var, süper baba (müziğini hatırlamayan var mı?), sıcak saatler (mehmet aslantuğ-arzum onan oynardı ilk izlediğim dizilerden sayılır konu çetrefilliydi sonradan baydı ama ilk sezonu güzeldi), iikinci bahar (Ali haydar rolündeki şener şen ve sultan türkan şoray) ve benim en beğendiğim yerli komedi SIDIKA :)

Tatlı hayat (İhsan kuru temizleme :)), ekmek teknesi de güzel dizilerdi hatırlarsanız

şimdi nette gezerken veya arkadaş ortamlarında konu nasıl dönüp dolaşıp aşkı memnu dizisine geliyor anlamıyorum. Millette bir behlül özentiliği (abi herife herkes mi aşık olur yaa ) pazarlarda bihter tokaları :)

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Bende en son Avrupa Yakasını izliyordum o bittikten sonra dizi izlememeye başladım.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Bir Üvey Baba vardı. Final yapmadan bitirmişlerdi diziyi. Star'da başladı, flash tv'ye geçince dizi olmaktan çıktı doğal olarak.
Halil Güneşli(Şemsi İnkaya) komik adamdı vesselam.
2263.jpg

s.kay

Asistan
Reaksiyon puanı
17
üvey baba dizisini gösterimdeyken duyuyordum bahsi geçiyordu ama en ufak fikrim yok nedir nasıldır:)

Ah ah şöyle güzel bir dizi daha başlasa içinde bizim olduğumuz bir dizi.Adam öldürmenin tavuk kesmekle eş değer olmadığı bir dizi,akrabalarının karılarına göz dikenlerin olmadığı bir dizi başlasa şöyle beni anlatsa seni anlatsa..

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
İnsanların kendilerinde birşeyler buldukları diziler her zaman uzun soluklu olmuştur. Diğerleri tamamen özenti üzerine

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Türkiyede Ailecek izlerken annenin babanın yanında başını yere eğmeden izleyebileceğin dizi sayısı bir elini parmaklarını geçmez... Örneğin ATV de Canım Ailem vardı, yayından kalktı... ATV de Elveda Rumeli vardı Yayından kalktı, ATV de Kasaba vardı yayından kalktı,

Bunlar bir kanaldaki örnekler...

Ahlaklı diziler,
Türk aile yapısına uygun diziler bir şekilde yayından kalkıyor...

Ahlaksızlığın tavan yaptığı diziler Reyting rekorları kırıyor...

Bu yüzden ben Türk Milletinden umudumu kestim...

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
yılan hikayesini izlerdim eskide bir de asmalı konak.güzel dizilerdi

immortalsword

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Heyacanı eksik olan diziler tutuyor hepsinin ortak özelliği bu...

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Son zamanlarda ortak özellikler arasına seks de girdi.

intibah

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Atv'de kaliteli bir alaturka komedi dizisi olan Aile Saadeti'ni daha 6-7. bölümde yayından kaldırarak nefretimi kazandı...